В Босна е задържан единият от братята-бегълци Мамич

Той бе осъден на 4 години и 8 месеца затвор
19 май 2021 19:21, Петя Славова
19
В Босна е задържан единият от братята-бегълци Мамич
Снимка: БГНЕС

Бившият наставник на Динамо Загреб Зоран Мамич бе задържан от полицията в Босна и Херцеговина в град Меджугорие, където се укриваше, след като бе осъден на 4 години и 8 месеца затвор от съда в Хърватия за финансови измами, предава БГНЕС.

Мамич напусна треньорския пост в Динамо в средата на март, след като Върховният съд в Хърватия потвърди присъдата му за присвояването на над 16 милиона долара, заедно с брат му Здравко Мамич - президент на клуба, който бе осъден на 6,5 години, както и бившия данъчен служител Милан Пернар, който получи присъда за 3 години и 2 месеца. Финансовите измами са ставали чрез трансферите на известни футболисти, включително и носителя на Златната топка Лука Модрич, който бе продаден за сериозна сума на английския Тотнъм през 2008 година.

Зоран Мамич не се яви за началото на излежаването на присъдата си и избяга в съседна Босна, тъй като има и босненски паспорт. Хърватия поиска международна заповед за задържането на Мамич, като днес той е бил арестуван в Меджугорие и предаден на Държавния съд на Босна и Херцеговина, който ще реши какво да прави с него. Здравко Мамич също се укрива в Босна, като местоположението му е неизвестно.

Братята Мамич са ощетили Динамо Загреб с общо 15 милиона евро и държавната хазна с около 1,5 милиона, присвоявайки незаконно средства от трансферите на Модрич, Деян Ловрен и други продажби на футболисти. През март в Хърватия започна друго дело срещу тях и още четирима души, отново свързано с присвояването на милиони евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: боснаЗоран Мамич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари