Европейските лидери искат затягане на санкциите срещу Лукашенко

Причината е отклоненият самолет
24 май 2021 07:40, Нели Христова
83
Европейските лидери искат затягане на санкциите срещу Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Европейските лидери ще обсъдят на утрешното си съвещание възможността за затягане на санкциите срещу режима на Александър Лукашенко, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Конференцията на лидерите беше планирана отпреди, но беларуският въпрос зае място в дневния ред извънредно - след като беларуските власти принудиха пътнически самолет със 170 души на борда да се отклони от курса си и да кацне в Минск.

По време на принудителния няколкочасов престой, обяснен от Минск със заплаха за сигурността на самолета, беше задържан пътувалият на самолета журналист Роман Протасевич.

Боингът беше освободен късно вечерта и вече кацна в литовската столица Вилнюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
6
 
! Отговори
Костадинов преди 2 години
Този диктатор няма ли кой да му пусне оловото?
44
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Лукашенко трябва да мисли за нов чифт панталони.И тези ще ги скъса,след като за пореден път ще си го премести от единия в другия крачол.
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм знаел, че сте *** от Днес, сега го доказахте напълно :))) Един чичка, дето не бих му дал работа и за общ работник, преизбиран безброй пъти като главен секретар на тамошната комунистическа партия, бил хрисим и законно избран..... хахахахаха :)) Отивайте в Беларус, ще живнете бойкови тро*чета :))
42
5
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Мисли бе, чичо. Ако ти е нормална държавата защо ще се страхуваш от един журналист да я бутне? Толкова ли са прости хората да слушат всекиго? Мисли още малко, нищо че боли глава - защо ще тръгнеш да отвличаш самолет? Защото царят е толкова гол, че откъдето и го покажат му лъсва задникът!
41
1
 
9
 
! Отговори
До Русофоби преди 2 години
Спомнете си демократичното отношение и съсипва е на Асанч, от фодлогите и урви на Фащ и тогава говорете.
40
5
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Мисли бе, момче. Западните окупатори работят винаги по един и същ начин. Ако не бъде избран техен кандидат, започват със спекулации и highly likely обвинения. Какви протоколи от изборите? Има си ЦИК в Беларус и се се грижат за изборите. А хората в Беларус наистина подкрепят Лукашенко. Ако бяха дали протоколи от избори на външна държава (САЩ на кого си дават техните протоколи?), щяха веднага да им кажат, че са фалшифицирани цифрите и пак всичко от начало.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаххаа! А ти кой си да говориш от името на народа на Беларус?
38
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До до/А ТИ КОЙ СИ, ЧЕ ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА НА БЕЛАРУС! /БЕЛАРУС ОТКАЗА ДА ОБЯВИ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ КОЕТО ПРАВИ ВОТА НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да - легитимен си се пише ЛЕГИТИМЕН. В бързането 1 път с Е, 3 пъти с И, но да се коригирам, да не речеш, че не мога са пиша.... Все едно, това не променя естеството на написаното.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЕЛАРУС Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО КАКТО СИ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН И ТИ!------------------Това кой го казва, бе? Ай сектир! Гуйдо колко беше лигитимен, бе? Или сирийската демократична опозиция, която режеше глави? А Либия? Какви са тия легитимности, бе? В Судан Ал Башир как беше лигитимен толкова години? Ами в Иран защо Мосадек не беше лигитимен, а пък шахът беше, а сега аятоласите не са? Ами в Египет - защо Гамал Насър не е лигитимен, а Садат и Мубарак са лигитимни? Ай, сектир!
35
12
 
7
 
! Отговори
ha преди 2 години
Изключително подъл акт на държавен тероризъм от страна на Беларус! Да вдигнеш боен самолет срещу граждански... Санкции до дупка!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко да се държи там и да мисли какво ще прави и какво ще става след него. Правилата на играта са ясни и ако нищо не измисли, то е ясно и какво ще следва. Същото се отнася за Путин, за Китай, за Иран, за Венецуела, Сирия, КНДР и тн. Това са т.нар. "лошите". Добрите наричат лошите лоши. Хахаха! Друго е демократично да разбомбиш от добро сърце Югославия. Но пък не бомбиш Испания, нито пък Русия. Що тъй, бе? Е, нищо може и да разбомбиш Бирма, но пък там няма петрол, а и Китай има пристанищетам
33
4
 
11
 
! Отговори
до преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЕЛАРУС Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО Ти откъде знаеш кой е легитимен и кой не правел си проучване в Беларус ,кои си ти да говориш от името на народа от Беларус
32
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До БългаринТОВА, ЧЕ ИМАШ ПАСПОРТ НЕ ТЕ ПРАВИ БЪЛГАРИН ПРЕДАТЕЛЮ КОМУНИСТИЧЕСКИ! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЕЛАРУС Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО КАКТО СИ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН И ТИ!
31
3
 
7
 
! Отговори
ВАГИНИР преди 2 години
БКП МИМИКРИРА В НАД ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ,КОИТО УСЪРДНО РАБОТЯТ ЗА КРЕМЪЛ И С ТОВА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.
30
9
 
3
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Хаха много смех беше интервюто на лукашенко - позадьржах се малко на власт вече -20г , докато ония протестират - сетих се веднага за - бацо тои се позадьржа -12 г
29
10
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Режимът в ЕС не може да си прости, че позволи Беларус да има собствена национална политика, въпреки милиардите инвестирани от задокеанските окупатори в подривна дейност срещу избраното от народа правителство.
28
8
 
27
 
! Отговори
лол преди 2 години
Този уж "журналист" работещ за цру ако сте забравили се опита да прави преврат в Беларус . Има ли право Беларус да го арестува и след това да го обеси? Да, безусловно има.
27
10
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Европейските лидери, а покрай тях и европейските народи ще го дуат под вода, а накрая ще глътнат вода!
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми колкото и да ми цъкатеминусчета, нема да промените факта, че ЕС е слаба :)) Честит празник на всички ! :) Не съм лошия във филмето господа и дами :))