НАТО: Отклоняването полета на Протасевич е държавно отвличане

Столтенберг призова за незабавното му освобождаване
25 май 2021 12:36, Елка Василева
118
НАТО: Отклоняването полета на Протасевич е държавно отвличане
Снимка: архив, БГНЕС

Отклоняването на полета на беларуския опозиционен журналист Роман Протасевич и принуждаването на самолета на "Райънеър" да се приземи в Минск е "държавно отвличане". Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Още по темата

Той призова за незабавно освобождаване на Протасевич и приятелката му София Сапега.

Столтенберг отбеляза, че въпросът ще бъде обсъден днес на заседание на посланиците на страните от НАТО.

Генералният секретар определи случая като опасен и неприемлив. Той приветства допълнителните стъпки, одобрени тази нощ от Европейския съвет срещу Минск.

Столтенберг заяви, че принудителното приземяване показва как беларуските власти се отнасят към свободата на изразяване, независимите медии и основните демократични права. Той добави, че по случая е необходимо спешно международно разследване.
/БТА/
 


118
Още от Водещи мобилна
Какво се случва, когато военен самолет прихване пътнически във въздуха?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
до 88 преди 2 седмици
Какъв народ бе, тия бяха една шайка организирана и спонсорирана отвън...
95
0
 
0
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 седмици
навсякъде са изтрили коментарите на мангела меркел за афроазиятцкият с малко латиноамериканци създаден от хазарските роми наречен още "ЕУропеиски"съюз
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато, ние от НАТО, приземяваме путнически самальот се зачита за благородно дело. Когато екс комунистчески *** правят същото, то това се вписва в графата тероризъм
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сноудън кацна в Москва с полет от Хонконг.Никой не го е отвличал.Даже руснаците,като разбраха кой е,се чудеха дали да не го върнат с обратен полет.Но като се убедиха,че го чака арест в САЩ и евентуално смъртна присъда,решиха да го задържат и му предоставиха убежище.Но САЩ още не са му отменили задочната присъда.И едва ли някога ще го направят.Много западни артисти и бизнесмени живеят постоянно в Русия и имат двойно гражданство.Има ги и в Китай.Но те не представляват интерес за запада.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
убийството на ген.Касем Сулеймани беше акт на милосърдие,задържането на Асандж е хуманитарна акция,Присъдата на Пабло Хасел е триумф на справедлевостта....
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 83.И как ще стане това? Нали НАТО е отбранителен съюз.Ако ти искаш да нападаш Беларус,прав ти път.Аз нямам никакви намерения да го правя,още по малко пък да ти плащам за щуротиите.Бе голем герой се извъди,ама като ти гръмне пиратка в краката се напикаваш от страх.Ти изобщо с всичкия си ли си?Знеш.ли какво е война?
90
7
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Сноудън беше отвлечен от руската ФСБ, а не е никакъв беглец.
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Столтенберг призова за незабавното освобождаване на майданиста Потресевич. Бацко Лука му отговори"Ей сегичка. Само да си изгладя връзките на обувките".
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Освободете борците за свобода и демокрация от 6-ти януари в САЩ. Осъдете убийците от капитолия, които стреляха срещу народа.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Натовците са още в ерата на студената война.Не става вече така,защото идва момента,когато никой няма да се хване на голата ви кука.Иска се финес,дипломация и ъпдеитване за да няма изненади.Със сила и заплахи само си скъсявате живота.Верно,че издръжката ви става от ден на ден по скъпа,но това пък съвсем не означава,че може да се пенсионирате на вечна НАТО-вска служба.
86
0
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 седмици
ДО А когато Австрия направи абсолютно същото, когато приземи самолет, за да търси Сноудън, тогава не беше ли пиратство?----- Ми не, няма нищо общо. Едното е официална проверка, другото е постановка и отвличане. СЕГА ВЕЧЕ разбрах разликата, в Беларус не са му проверили официално паспорта, а във Виена са го проверили официално :) Затова едно и също нещо в Беларус е отвличане, а в Австрия е "проверка" :)
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изучавал съм българската литература в престижни български училища. Ти сигурно си изучавал английска или друга чуждоезичен литература и това ти личи, не си глyпав, но не разпознаваш основополагащи образи и културни модели от българската история, традиция и литература. Напълно си безполезен за тия, които са те наели, защото твоите драсканици нямат нищо общо българския бит. Обаче тия, които ти плащат, няма откъде да го знаят това, освен ако ти не си признаеш :)
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди един месец хванаха терористи наети точно да убият Лукашенко и негевото семейство. НАТО е терористична организация.
83
10
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
НАТО не трябва да си играе на предупреждения, а да почне да ги млати полека с нарастващ интензитет.
82
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
А когато Австрия направи абсолютно същото, когато приземи самолет, за да търси Сноудън, тогава не беше ли пиратство?----- Ми не, няма нищо общо. Едното е официална проверка, другото е постановка и отвличане. Освен това Сноудън беше служител на ЦРУ, отвлечен от руското ФСБ.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 81 Ако наистина беше чел и РАЗБРАЛ Чудомир, щеше да знаеш, е той пише за Ганьо - като теб. Не за Алековия литературен герой, а за българския псиохологически образ. Затова си русофилче, защото не си го РАЗБРАЛ!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 76.Моите уважения,но като те чета,имам чувството,че си завършил вишу(висше) с дипломна работа върху чешмеджийски кран.Голема работа си ,ама нищо не чиниш.Това,което съм го постнал не съм го измислил аз а (Реви Марко......) е от един разказ на Чудомир.Бе вие еднокнижниците,чет нямате ве,пък и гьон сурат вадите.С такива като теб НАТО може само да се еbавa,но едва ли да се гордее.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Моше, платили сме по 8 хиляди долара за всеки гражданин, загинал при полет 402 на Ел Ал, защо повдигаш този въпрос, още пари ли искате?
78
1
 
3
 
! Отговори
До неграмотника 76 преди 2 седмици
Много жалка подлизурщина и подражание на Запада, да не знаеш и да обиждаш българския писател ЧУДОМИР защото си се образовал извън България и презираш собствения си народ и собствената си култура. Очевидно пишеш тук за да си изкараш парите от западните грантове. Недей се прибира да ги харчиш в България, защото няма да си отидеш със здраве. Такава е съдбата на всички предатели и майкопродавци.
77
3
 
1
 
! Отговори
МОШЕ преди 2 седмици
А КАК СЕ НАРИЧА СВАЛЯНЕТО НА ПЪТНИЧЕСКИ ИЗРЕЛСКИ САМОЛЕТ ПРЕДИ ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ВОЕННИ САМОЛЕТИ