Контейнеровоз, превозващ химикали, гори край брега на Шри Ланка

Шести ден влекачи и кораби се борят с огъня
26 май 2021 14:00, Елка Василева
19
Контейнеровоз, превозващ химикали, гори край брега на Шри Ланка
Снимка: БГНЕС

Пожар на контейнеровоз, превозващ химикали, бушува вече шести ден край бреговете на Шри Ланка. Индия изпрати кораби да помогнат за потушаване на огъня, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

С пламъците се борят пет влекача, подпомагани от закотвен наблизо кораб на шриланкийския военноморски флот, каза говорител на флота.

Членовете на екипажа, спасителите и пожарникарите напуснаха кораба вчера след експлозия. Няколко контейнера са паднали в морето.

Снимки от въздуха, разпространени вчера от шриланскийските ВВС, показаха кораба, обхванат от пламъци и гъст дим. Силният вятър разгаря допълнително огъня, каза говорителят.

По молба на властите в Шри Ланка Индия е изпратила три кораба, влекач и самолет да помогнат в гасенето на пожара и за овладяване на евентуално замърсяване, съобщи индийското посолство в Коломбо. Първият индийски плавателен съд е пристигнал тази нощ.

Горящият кораб плава под сингапурски флаг. Той превозва 1486 контейнера, включително 25 тона азотна киселина и други химически вещества. Натоварен е бил на 15 май в индийското пристанище Хазира.

В 25-членния екипаж на контейнеровоза има филипинци, китайци, индийци и руснаци. Компания X-Press Feeders - собственик и оператор на кораба, потвърди, че екипажът е в безопасност и каза, че работи в тясно сътрудничество с шриланкийските власти и служби за потушаване на пожара и спасяване на плавателния съд и товара. Компанията отбеляза, че от Европа е пристигнала специализирана противопожарна техника, която вече се е включила в спасителните операции.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога *** наречени човеци ще унищожават природата и майката земя. Как са запалили този пожар да не би да са карали бензин. Този пушек къде ще отиде в космоса ли. Не няма да отиде в космоса а ще се разтеле над целият свят. Ще отиде над северният полюс и после ще викат. Откъсна се парче лед с размерите на цял континет.Да ще се откъсне не само едно ами целият лед ще се разтопи. И тогава жална ви *** половината суша ще изчезне под вода.
1
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
Поредна трагедия на този свят ..!