Папа Франциск изгони малките семинаристи от Ватикана

Момченцата съблазнявали висшите прелати
49
Папа Франциск изгони малките семинаристи от Ватикана
Снимка: БГНЕС

„Пред-семинарията „Свети Пий Х“ ще бъде преместена вън от стените на Ватикана, за да няма повече момченца, които живеят и учат в малката ни държава“. Съобщението е официално и е разпространено отпресцентъра на Светия престол, но според изтеклата от канцелариите му информация решението е било взето еднолично от папа Франциск. При това „със замах“, просто защото малките кандидати за свещеници от Италия и цял свят, които са на възраст мужду 12 и 16 години, са се оказали през годините постоянна секс-съблазан за висшите ватикански прелати, пише "Монитор".

Както подчертават италианските медии, Светият отец бил взел „драстичното решение“ още преди да приключи процесът в ход в съда на Ватикана срещу бившия ректор на пред-семинарията дон Енрико Радиче, възпитателя в пансиона на религиозната школа Дон Габриеле Мартинели и още няколко даскали – божии служители. Срещу тях е отправено обвинението сексуано насилие върху малолетни момчета, които почти винаги са били малтретирани жестоко, за да пазят в тайна посегателствата върху тях. Според добре запознати със скандала журналисти, особено тежко е положението на дон Мартинели, който е определен от бивш семинарист като най-заклетия и жесток сериен насилник на малките послушници. Тежко наказание вероятно очаква и бившия ректор дон Радиче, който прикривал години на ред издевателствата на Мартинели в Италия и в чужбина, може би и защото двамата били „гаджета“. И не само това – ако се вярва на някои репортери-ватиканисти, преди десетина години двамата организирали редовно в семинарията оргии с участието на нейни питомници и прелати на служба във Ватикана.

Що се отнася до новото местонахождение на пред-семинарията „Свети Пий Х“, то папа Франциск бил разпоредил тя да бъде преместена далеч от Ватикана, в място, където децата да следват призванието си и да учат без да бъдат обезпокоявани от похотливи мъже в расо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Ватиканапапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
шизофреници преди 1 година
На това чучало богатите му плащат да побърква хората и да ги вкарва по лудници. Богатите си правят секс и пари, а този шизофреник говори само глупости.
31
1
 
0
 
! Отговори
Митко2001 преди 2 години
До асссиЗащото, когато ставаш монах, ти трябва да не правиш секс и след години полово въздържание човек се побърква и започва да посяга на деца примерно.
30
1
 
2
 
! Отговори
ассси преди 2 години
Някой може ли да си представи колко психично болен трябва да е накой за да се възбужда ссексуално от малки момчета? И то до степен че да не може да контролира нагона си ....И това са кардинали достинали високи постове в Християнската католическа църква.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Римокатолическата църква е АНТИХРИСТА. Това е свърталище на злото на Земята.
28
1
 
4
 
! Отговори
Ватикана в пламъци преди 2 години
И това трябва да са представителите на Господ Бог на Земята ? Отврат . Тотално изкривяване на божието учение и идеали ... Но пък, щом Господ ги търпи ..... значи това всъщност е истинското християнство , а не глуупостите на което учат простолюдието. Да не крадели... да не прелюбодействали ... да живеят бедно ... това явно се отнася САМО за бедните заблудени божии ОФЦИ , но не се отнася за пастирите божии потънали в охолство и развврат във Ватикана .Амин.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много гнусна статия. Папата онвинява децата, а всъщност възрастните са первезниците. Децата ги били съблазнявали, глупости. Така мислят само хора, които не са имали свои деца и не знаят колко чисти души имат.
26
0
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Еее, ко шъ плющът папскитекучитъ.!.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учението на Йешуа Хамашиях-Исус Христос от 1 до 4-5 век и последвалите езически варианти от вселенските събори насам. Нямат почти нищо общо.Особено при ватиканската сатанинска ерес.Колкото до женските права, сърдете се на Лилит-"Богинята майка"! Изтрита от древните юдеи от кн. Битие, заради бунта и в сътрудничество със сатана т.е. "противника".Двамата забъркват кашата с т.н.първороден грях.Не случайно в Ст.Завед Бог нарежда жените да се държат изкъсо, защото са първи помощници на дявола.
24
2
 
8
 
! Отговори
един преди 2 години
Религиите са измишльоооотини, за да се държи някой в подчинение! А дали има бог, не ни е дадено да узнаем, според мен заради следното - човек трябва да е читав и справедлив, но не от страх от ада или господ, а по собствено убеждение. По темата - това е отвратително мислене, особено за такъв ранг.
23
1
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Подобно мислене, особено у Папата, е недопустимо. А дали жените са роби, зависи от самите тях. Като искат да са такива, това си е чисто тяхна работа. Ако ли не, сега животът поне им дава възможности, а не някой да ги храни цял живот, като че ли са бавно....развиващи се. Същото се отнася и до мъжете - един иска робиня, друг иска равностоен партньор, всякакви варианти. Като цяло обаче религиите са доста против правата на жените.
22
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Другарят Хорхе Марио Берголио не се ли срещна наскоро с другаря атеист Румката?
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах. Малките семинаристи ли са виновни за первезните желания на католическите свещеннице?
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЦТЦ какви са тези "свещеници", че да се съблазняват от малки момченца. ***.
19
5
 
10
 
! Отговори
шамана преди 2 години
дано бъде заличена тази извратена религия
18
4
 
6
 
! Отговори
На Мойсей Кайсиите преди 2 години
Хах, че то астрология е по - вярна и точна на 95% от всички религии взети заедно!...
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франческо е лицемерен.От една страна Исус казва:Доведете децата при мен.Тоест още в Библията виждаме връзката на Христа с децата.Сега Франческо ги изгонва?Това е безумие,ако се смята ,че спирали похотта.Същевременно Ватикана толерира гей общността.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно е, че бразилците знаят какво е положението им, но не приемат идолите им да се от другия бряг. Дори си измислят оправдания, че идолът им бил болен или асексуален, когато обявиха, че томошен известен водещ Аугусто Либерато е гей, феновете му измислиха вякакви неща само и да не презнаят и приемат, че е такъв.
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще унищожи католицизма. На ли цялата им религия се крепи на содомията - основен стимул за свещениците
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Висшите прелати щото не излизат отвъд стените на Ватикана.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Католическата църква, е най прикрито сатанизираната част на официалното християнство.