Кипър опитва да върне туристите от Русия и Великобритания

Двете страни са на първите места по отношение на броя туристи, посещаващи Кипър
1 юни 2021 08:24, Ния Христова
27
Кипър опитва да върне туристите от Русия и Великобритания
Снимка: БГНЕС
Председателят на Държавния комитет по туризъм на Република Кипър Саввас Пердиос ще пътува до Русия и Великобритания с цел да привлече повече посетители на острова от тези страни, които представляват двата най-големи пазара за туристически услуги, предлагани от Кипър, съобщи пресслужбата на държавния комитет, без да посочва точните дати на пътуването, пише БГНЕС.
 
"През следващите дни делегация на Държавния комитет, оглавявана от неговия председател Савас Педриос, ще пристигне в Лондон и Москва, за да установи контакти по отношение на възобновяването на туристическия поток", се казва в съобщението. Както обясни Държавният комитет, по време на тези пътувания делегацията ще информира руската и британската страна за "текущата епидемична ситуация в Кипър" и продължаващата програма за ваксиниране на населението срещу новия коронавирус на острова.
 
Държавният комитет подчерта още, че по време на посещенията в Москва и Лондон ще бъдат проучени начините за "незабавно разрешаване на всякакви нерешени въпроси" относно пристигането на руски и британски туристи в Кипър. 
 
"Особено внимание ще бъде обърнато на протоколите за влизане в страната, които вече са в сила от определено време, вдъхвайки чувство за увереност и сигурност на пътниците, туроператорите, авиокомпаниите и всички други заинтересовани страни в този сектор на услугите", казва в съобщението.
 
Великобритания и Русия, с огромна разлика от останалите страни, заемат първите две места по отношение на броя на туристите, които избират Кипър за своя ваканционна дестинация. В края на 2019 г., последната година преди пандемията на коронавируса, 1 311 000 гости от Великобритания (33,5% от общия брой чуждестранни туристи) и 782 000 руснаци (19,7%) пристигнаха на средиземноморския остров. По този начин всеки трети турист, почивал в Кипър през 2019 г., пристигна на острова от Великобритания, а всеки пети от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Туристи не се връщат с изискване за документи за ваксинации, негативни PCR-тестове, преболедуване и карантини! Тези, които ще си връщат туристите с такива изисквания, слабоумни ли са или да!?
2
1
 
4
 
! Отговори
Ник преди 2 години
да въведат още по няколко анаални теста и да ги държат в лагери изолатори по няколко седмици, където да ги третират като животни в промишлена ферма. и после да чакат и да се надяват че някой ще им дойде с парите си на затворническия режим. само сирийски и африкански туристи да чакат от сега нататък да им дойдат с надувни лодки.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им пуснат на руснаците безплатни ваучери и да им платят самолетните билети и ще дойдат. Руснаците да не ги снасят парите. Там инфлацията бичи повече даже отколкото у нас.