Чавушоглу: ЕС ще стане глобална сила само, ако Турция стане член в блока

Анкара все още има надежди това да се случи
7 юни 2021 08:34, Ния Христова
90
Чавушоглу: ЕС ще стане глобална сила само, ако Турция стане член в блока
Снимка: БГНЕС
Трансформацията на Европейския съюз в глобална сила ще бъде възможна само ако Турция стане член в блока. Анкара все още се надява да се стигне до това, написа турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в статия, публикувана във френското издание "L'Opinion", предаде БГНЕС.
 
"Отношенията между Турция и ЕС не трябва да бъдат заложници на максималистките и националистически амбиции на няколко упорити държави-членки. ЕС ще се превърне в глобална сила, само ако Турция членува в него", пише ръководителят на турската дипломация. 
 
Той подчерта още, че страната му остава "отдадена на идеята за присъединяване към ЕС и възнамерява да продължи да допринася за развитието и защитата на европейските ценности, които споделя с Франция".
 
Чавушоглу изрази надеждата, че по този начин Франция ще се превърне в "локомотив по пътя на сближаването" между Анкара и Брюксел и "ще допринесе за един напредък, който ще бъде от полза както за ЕС, така и за двустранните отношения с Париж". Той призна, че напоследък отношенията между Париж и Анкара са изострени, но отбеляза, че установеният контакт между президентите на двете държави „дава възможност за пореден път да се укрепят връзките“.
 
"Повтаряме съвсем ясно, че Турция никога не е имала желание да се намесва във вътрешните работи на Франция", каза Чавушоглу и добави, че Анкара категорично подкрепя интеграцията на турските мигранти във френското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
6
 
! Отговори
67809те преди 2 години
Хора,кво очаквате от тия турци,дето майките им са от 100 поколения прости и неграмотни- какви да ги народят тогава,как да ги възпитат,замислете се.Само кючеци и малоумие .Хвърлят си ***,изнасилват итръгнали за Европа...първо да върнат земите на българите,земите на гърците и земите на Арменците и сирийците,да признаят Безбройните си Геноциди над християнските държави на българи,гърци,арменци ,а и над кюрдите,макар да са мюсюлмани.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
56.Бъди жив и здрав в Турция. Там ти мястото с този начин на мислене.
54
0
 
1
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Тези гербаджий,каде са бръкнали все *** е станало!!!До тук бяхте гербари,и вие и вашите учители-америка!!!Пак се враща Русия.
53
2
 
8
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Анадолския съюз е 50г минимум напреде от софийския. Почивки,лечения,шопинг, всичко в Турция се прави от бъларина. Ако пък ЕС се излъже и вземе Турция. Ще са сила като Германия с тези европари. БГ пък след 14 там - изгониха 2,5млн души, населението се топи като масло. Само едни пенсионери имаме на хранилка и никакво производство. Всичко се унищожи и продължава. Живи и здрави да сте всички, зависливи човеци!
52
7
 
10
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Я си дръжте вашия анадолски съюз и не гледайте за EU.Не ви отива на костюма Европата....
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41.Малко просветителска дейност, като великите българи Кирил и Методи. "тулуб" се пише с "п".
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция не е тема за България. Много sorry за всички почитателки на таза страна.
49
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световна сила в правенето на дюнери със сигурност ще стане. За друго не съм сигурен
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Turchin, англичаните бяха излъгани и темата за българи и румънци беше само една от многото с които ги лъгаха, а не че причината да се случи Брекзит са конкретно българи и румънци. Ти голям фактор ги изкара тия българи и румънци, а реално никой не ги бpъсне за сливa...
47
8
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Поредния кривоглав анадолски мъпет, който мисли, мисли, но само си мисли, че мисли.!.
46
14
 
6
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
В Европа наистина има много турци, чистят тоалетни проституират по умните работят във фабрики най-черната работа.
45
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Турците да върнат първо Одрин и Лозенград и да се извинят за кланетата и етническите прочиствания на българи. И да платят милиарди репарации. Чак тогава може да си помислим да ги пуснем в ЕС. Турците имат много грехове към България и трябва да си платят първо греховете, за да започнем на чисто." ----> реално погледнато, ако трябва да сме честни, турците имат много по-малко грехове спрямо нас и околните им други държави, сравнено с всичките ни съседи.
44
5
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Дзурлите искали в ЕС. Те по магистралата хвърлят памперси искали и те при интелигентните. Не става пичове. Бедни сте, без ъкъл и образование.
43
3
 
8
 
! Отговори
Общото на турците с преди 2 години
До Анонимен Европа е,че имат два пъти повече турци в ЕС, отколкото е било населението на БГ преди 30 г. -само в Германия са над 5 милиона. И то много преди БГ да помирише ЕС.
42
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
В ЕС не се влиза с такива като ерДжулан на чело
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но вече няма да е Европейски Съюз... ...мисля, че сегашното статукво е най-доброто решение
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото вероятно са си добре. Щом не говорят.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоко грешите за мисленето. Българският манталитет е по-близо до турския, отколкото до немския или френския или руския. И това е 140 години след турското управление.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе тулуб кой заплашва Бьлгария това евреите и арменците ви страхуват иначе иначе ще им изпадне прилигиривоноста от ценен съюзник.
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците да си гледат работата в Турция. Препоръчваме им да идват в България само като туристи. Тогава са добре дошли. Бог да пази България