Давид Леви: Рано е да се обяви край на ерата Нетаняху

Анализаторът коментира ситуацията
Обновена: 8 юни 2021 22:39 | 8 юни 2021 22:38, Петя Славова
40

Край на ерата Нетаняху - ще успее ли "правителството на промяната" в Израел?

"Не може да се нарече край, докато не изпее дебелата дама. Не може все още да се обяви край на ерата Нетаняху. Гласуването днес беше обявено за неделя". Това заяви заяви в "Денят ON AIR" анализаторът Давид Леви.

И допълни, че арабите, които живеят в Израел, са пълноправни граждани. Те са около 20% и за първи път ще бъдат част от управляващата коалиция, а това било "много добър сигнал".

Според анализатора опитите за слагане края на ерата Нетаняху продължават с много неизвестни.

"Тръмп го каза за изборите в САЩ, Нетаняху за Израел, той го копира, той се опитва да се изкара жертва, той е цар на манипулациите", допълни събеседникът на Ганиела Ангелова пред Bulgaria ON AIR.

И обясни каква ще е промяната за Израел след избора на нови управляващи.

"Това ново правителство  - от 36 - министрите стават 28, някакъв прогрес е. Мандатите ще са по година и половина, все едно има двама министър - председатели. Много различни са партиите от тази коалиция, но и обединени около много общи задачи. Може би ще има проблеми, наистина палитрата е много различна. но ги обединява необходимостта от успокояване на обществото. Тази сложна коалиция е подкрепена от сериозни техники и методи, от които можем само да се учим. Нетаняху има интерес този мандат да издържа, за да може да се кандидатира отново", категоричен е той.

Във външнополитически план промяната няма да бъде голяма, подчерта Леви.

"Ясни са посланията на Вашингтон - не може да де очаква голяма промяна. Има топло сътрудничество със САЩ, няма причина да се охлади. Те казват - "не подкрепяме Нетаняху, а подкрепяме Израел", каза той.

 Относно конфликта с Палестина, той е убеден, че е на дълбоко религиозна основа.

"Там хората на по-ниски нива се разбират чудесно, Конфликтът е на политическо и религиозно ниво. Стремежът на терористичната организация "Хамас" е - Израел ще съществува, докато не бъде унищожена", посочи Леви.

И допълни, че се съмнява да се стигне до пети пореден път на избори, тъй като "те биха били пагубни".

"Трябва да се приеме бюджет, трябва да се постигне обединяване на обществото. Трябва да прекъсне това "разделяй и владей".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Барабар Петко преди 2 години
И Бойко Борисов като него!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите раждат по едно, две деца, причината - за да им осигурят бъдеще. Арабите - минимум три плюс... Досещате ли се какъв ще е крайния резултат??? Косово беше сръбски, за по-малко от 30-40 години се превърна в Албански, порадади същата причина!
2
2
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Последно ! Евреите искат държава или престъпни катуни в държавите ни? Я да се завират в Изсраел и да ни оставят на мира, че писнаха и на гаргите с мафиотската си диаспора. АПропо, на Йехова в dирника семитски ! Вън от Царство България, окупатори еврейски !
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къв е тоя платена ....тка само Иран ще занули грешата на 1948