ООН: Над 30 000 недохранени деца пред риск от смърт в Тигрей

Още 2 млн. души са застрашени от тези екстремни условия
11 юни 2021 23:45, Ния Христова
34
ООН: Над 30 000 недохранени деца пред риск от смърт в Тигрей
Снимка: БГНЕС
Десетки хиляди ведохранени деца са застрашени от смърт в труднодостъпните райони на разтърсения от конфликти регион Тигрей в Етиопия, който сега е засегнат и от глад, съобщи ООН, предаде БГНЕС.
 
"Без хуманитарен достъп за увеличаване на реакцията ни, над 30 000 тежко недохранени деца в тези силно недостъпни райони са изложени на висок риск от смърт", заяви говорителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър пред репортери в Женева.
 
Тези коментари дойдоха след като в четвъртък ООН заяви, че около 350 000 души в Тигрей са изправени пред глад, а още 2 милиона души са застрашени от същите тези екстремни условия.
 
"В Тигрей сега има глад", каза шефът на ООН по хуманитарните въпроси Марк Лоукок и предупреди, че "всеки експерт, с когото говорите, ще ви каже, че ще стане много по-лошо".
 
Лоукок допълни, че последните данни показват, че броят на хората, определени като гладуващи, е "по-висок от където и да е по света по всяко време, като четвърт милион сомалийци са загубили живота си през 2011 г."
 
ООН заяви, че повече от 90% от повече от 5 милиона души в региона Тигрей се нуждаят от спешна хранителна помощ и спешно апелира да бъдат осигурени повече от 200 милиона долара, за да увеличи мащаба на реакцията си.
 
Етиопският премиер Абий Ахмед, носител на Нобелова награда за мир през 2019 г., изпрати войски в северния регион през ноември, за да обезвреди и обезоръжи лидерите на Народния фронт за освобождение на Тигрей, бившата управляваща партия в региона. Въпреки че той обеща, че конфликтът ще бъде кратък, боевете продължават повече от шест месеца по-късно и съобщенията за зверства - включително широко разпространеното насилие - се разрастват. Много лидери предупреждават за голяма катастрофа.
 
В четвъртък САЩ и Европейският съюз апелираха за по-големи международни усилия за справяне с възникващия глад.
 
Международни организации за помощ многократно се оплакват, че им е отказан достъп до региона от етиопските сили и войски от съседна Еритрея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амерка като апелира да праща и храна вместо оръжие.
16
2
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Аз ако нямам пари и коте няма да си взема, да не го мъча от глад горкото, ама тези на едро играят. Направо правят деца и ги оставят да умират от глад
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е номер 19, все пак да си намалят популацията. А те се плодят като хамстери и после, ню-ню. Ако това кълбо стане 20 милиарда човешки индивида не знам кой и как ще се изхранва...
14
2
 
12
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
От десетилетия слушам как нямат какво да ядат - из цяла Африка.В същото време неудържимо се размножават.Ако една популация се размножава, значи условията и са добри.За какво да се грижим тогава?
13
1
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Друго си в Танзания пукат се от туристи, вирус няма пей сърце.
12
1
 
6
 
! Отговори
За лилавите преди 2 години
Маймуни
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А откъде са се появили тези деца? Някой ги е спуснал ли? Нямат ли си родители, които да ги хранят?
10
0
 
6
 
! Отговори
Ако си Бял преди 2 години
нямаш право на Живот, за твойте деца не се пише!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им ваксина срещу коронавирус.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако световната хунта искаше да помогне наистина на поне един човек, нямаше да изнасилва хора да участват в медицински експерименти, а щеше да спаси хората поне от глад.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Етиопия населението се удвоява на всеки 22 години. От 60 милиона през 1997, стана 121 милиона през 2019 година. И в България ако в така ще измираме от глад.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не ми ги влачете w Европа за да окастряте правата на хората, защото живях доста в Лондон и се нагледах на същества от гза на географията - homo british colonial oligofrenus, които явно имат роднини в Кембридж - стоят в колби и епруветки и ги изучават.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само Етиопия, но и цяла Африка се е превърнала в експериментално поле на великите сили............Англия и Франция си правят, каквото си искат и няма кой да ги спре!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Западна Европа е имало същия глад преди храната на работническата класа да се субсидира, земеделието и животновъдството да работят на загуба в САЩ и Западна Европа...........................Либертарианците управляват Африка.............................. Африка има истинска пазарна икономика и либертарианска икономика, без субсидии за храна.
3
4
 
6
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
Поредната кражба,изнасилване и трафик на деца от от частния сатанинско,педофилски клуб ООН.....Пазете си децата хора!!!Няма прошка повярвайте!!!
2
2
 
14
 
! Отговори
да се оправят преди 2 години
точно все недохранените се размножават най много, в европа не се размножаваме щото сме сити!
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те там децата за нищо ги нямат. Имаш 12 деца, оцелеят 4берекет верси.Колкото о трудно да си го признаваме, колкото е по-примитивен един човек, толкова повече деца има. Така се тазраства цивилизацията. Ние, пресиъените европейци, дето мислим и премисляме преди да родим 1 дете, сме генетично обречени. Живеем във времена на ипадъла на европейската цивилизация.