ЕС гласуваха четвърти пакет санкции срещу Беларус

Пакетът - разработван отдавна, но ускорен след аварийното кацане на самолета
16 юни 2021 12:41, Петя Славова
23
ЕС гласуваха четвърти пакет санкции срещу Беларус
Снимка: БГНЕС

Комитетът на постоянните представители на 27-те държави-членки на ЕС (КОРЕПЕР) съгласуваха четвърти пакет ограничителни мерки, които Евросъюзът налага на Беларус.

Още по темата

Той включва блокиране на сметки и забрана за влизане на територията на ЕС на около 80 белоруски чиновници и служители на силовите структури, както и забран на европейския бизнес да контактува със седем компании, предаде БГНЕС.

По информация на дипломатически източник на ТАСС в ЕС, решението ще бъде утвърдено скоро с писмена процедура на ниво министри и ще влезе в сила. Възможно е то да бъде внесено на срещата на външните министри на ЕС, която ще се проведе на 21 юни.

Този пакет санкции се разработва отдавна, но приемането му беше ускорено след инцидента с аварийното кацане на самолет на Ryanair в Минск и задържането на опозиционния блогър Роман Протасевич.
 


23
Още по темата: БеларусЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До kreti хехе празни приказки говориш ... какво значи отворен пазар :) колко е платежеспособното население в Русия, и колко е в ЕС? Само немците харчат 10 пъти повече от руснаците.
19
0
 
3
 
! Отговори
kreti преди 1 месец
Ако ти е отворен пазар като Русия какво ти дреме за ЕС-ССР ? Всички държави от ЕС искат да продават в Русия
18
0
 
1
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 1 месец
Само че трябва да се осведомиш част от Европа ли искат да са работещите белоруси или част от Русия, Китай и северна Корея!?
17
3
 
2
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 1 месец
Пропуснах към списъка с Полша, Чехия, Словакия и Унгария да добавя и Румъния, мини и през последната и обяснявай на румънците колко ''зле живеят сега отколкото по времето на Чаушеску'' и се приготви за многомесечна ''почивка'' в болницата!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бери грижа за Запада с кого ще търгува. А момчето го разбирам - всичко ще каже, защото приятелката му е в ръцете им. ФАШИЗЪМ
15
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
След като Запада налага санкции наляво и надясно по съмнителни критерии,накрая да не се окаже,че няма с кой да търгува,освен себе си...Щото вече не е център на вселената.
14
6
 
5
 
! Отговори
ДО 5 преди 1 месец
БРАТУШКА, ПРЕЗ 1987 ХОДИХ НА ЕКСКУРЗИЯ В УНГАРИЯ. ПРЕДУПРЕДИХА НИ ДА НЕ ГОВОРИМ НА РУСКИ, МАКАР САМО НЕГО ДА ЗНАЕХМЕ КАТО ЧУЖД, ЗАЩОТО ЩЕ ЯДЕМ БОЙ! ТА РАЗТЯГАЙ ГИ ТИЯ НА МУЖИЦИТЕ, НИЕ ТУК СМЕ ТАРИКАТИ! ЗНАЕМ ГИ НЕЩАТА.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряте пътя на Белорусия на запад и очаквате, че ще й накривите капата. Източният хоризонт на Бацко Лука се отваря още по-широко. Белорусия лиши Приебалтика от транзитните си товари и ги пренасочи към руски пристанища. На кого му е по-зле?
12
7
 
6
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 1 месец
Я върви в Полша, Чехия, Словакия, Унгария и им кажи, че сега живеят много по-зле отпреди 1989-та, когато бяха в обятията на СССР да видиш какво ще ти се случи!
11
9
 
3
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Бацьката настъпи яко мотиката - сега ще му се наложи да се надупи яко на путин, само че беларусите искат да са част от Европа, не от Русия, и ще му спретнат такъв майдан, че на бацьката свят ще му се завие!
10
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Пакета санкции срещу ФАЩ за подслушването на баба Шмъркъл кога да го очакваме?
9
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Е, и?
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще гласуват пакет санкции за ареста на Асандж? А, да, забравих че мекотелите са на вашингтонска каишка.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както България, така и Беларус са изостанали във всякакво развитие около половин век. Нормални неща за държави окупирани, смачкани и поробени десетилетия наред от мракобесния съвестки комунизм. При първа възможност, цялата интелигенция на тези нации избяга на Запад. Дори самите "вожди" на изостаналите съвестки к*нефи го разбраха, и пратиха децата си да учат в западните университети. Включително Путин. Смях.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо спряха новините за демократа Протасевич? Даде мното интервюта, има ги и в ютюб. Защо свободните демократични западни медии не казват нищо?
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички страни от източния блок които се ориентираха към запада загубиха стандарта си на живот и днес живят много по-бедно от преди, а България и Прибалтийските е просто трагедия. Освен това през последната година загубиха и свободата си, и никога няма вече да си я върнат. Само в Белорусия хората са свободни и запазиха стандарта си на живот.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ганьо се възхищава на разни бедни д*пки като Беларус, управлявани от всякакви деспоти, защото му припомнят на собствената си държава.
3
3
 
16
 
! Отговори
Аха! преди 1 месец
"Този пакет санкции се разработва отдавна, но приемането му беше ускорено" - тоест те са си прикотвили бухалката, но повода им е добре дошъл! Е нема такива 'демократи' и резпространители на гейски ценности!!
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А санцкии срещу престъпния комунист и метежник Румен Радев кога ?
1
7
 
23
 
! Отговори
Позор преди 1 месец
Болна Европа болни чиновници...