ЕС гласуваха четвърти пакет санкции срещу Беларус

Пакетът - разработван отдавна, но ускорен след аварийното кацане на самолета
16 юни 2021 12:41, Петя Славова
23
ЕС гласуваха четвърти пакет санкции срещу Беларус
Снимка: БГНЕС

Комитетът на постоянните представители на 27-те държави-членки на ЕС (КОРЕПЕР) съгласуваха четвърти пакет ограничителни мерки, които Евросъюзът налага на Беларус.

Още по темата

Той включва блокиране на сметки и забрана за влизане на територията на ЕС на около 80 белоруски чиновници и служители на силовите структури, както и забран на европейския бизнес да контактува със седем компании, предаде БГНЕС.

По информация на дипломатически източник на ТАСС в ЕС, решението ще бъде утвърдено скоро с писмена процедура на ниво министри и ще влезе в сила. Възможно е то да бъде внесено на срещата на външните министри на ЕС, която ще се проведе на 21 юни.

Този пакет санкции се разработва отдавна, но приемането му беше ускорено след инцидента с аварийното кацане на самолет на Ryanair в Минск и задържането на опозиционния блогър Роман Протасевич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Беларусессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До kreti хехе празни приказки говориш ... какво значи отворен пазар :) колко е платежеспособното население в Русия, и колко е в ЕС? Само немците харчат 10 пъти повече от руснаците.
19
0
 
3
 
! Отговори
kreti преди 2 години
Ако ти е отворен пазар като Русия какво ти дреме за ЕС-ССР ? Всички държави от ЕС искат да продават в Русия
18
0
 
1
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 2 години
Само че трябва да се осведомиш част от Европа ли искат да са работещите белоруси или част от Русия, Китай и северна Корея!?
17
3
 
2
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 2 години
Пропуснах към списъка с Полша, Чехия, Словакия и Унгария да добавя и Румъния, мини и през последната и обяснявай на румънците колко ''зле живеят сега отколкото по времето на Чаушеску'' и се приготви за многомесечна ''почивка'' в болницата!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бери грижа за Запада с кого ще търгува. А момчето го разбирам - всичко ще каже, защото приятелката му е в ръцете им. ФАШИЗЪМ
15
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
След като Запада налага санкции наляво и надясно по съмнителни критерии,накрая да не се окаже,че няма с кой да търгува,освен себе си...Щото вече не е център на вселената.
14
6
 
5
 
! Отговори
ДО 5 преди 2 години
БРАТУШКА, ПРЕЗ 1987 ХОДИХ НА ЕКСКУРЗИЯ В УНГАРИЯ. ПРЕДУПРЕДИХА НИ ДА НЕ ГОВОРИМ НА РУСКИ, МАКАР САМО НЕГО ДА ЗНАЕХМЕ КАТО ЧУЖД, ЗАЩОТО ЩЕ ЯДЕМ БОЙ! ТА РАЗТЯГАЙ ГИ ТИЯ НА МУЖИЦИТЕ, НИЕ ТУК СМЕ ТАРИКАТИ! ЗНАЕМ ГИ НЕЩАТА.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряте пътя на Белорусия на запад и очаквате, че ще й накривите капата. Източният хоризонт на Бацко Лука се отваря още по-широко. Белорусия лиши Приебалтика от транзитните си товари и ги пренасочи към руски пристанища. На кого му е по-зле?
12
7
 
6
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 2 години
Я върви в Полша, Чехия, Словакия, Унгария и им кажи, че сега живеят много по-зле отпреди 1989-та, когато бяха в обятията на СССР да видиш какво ще ти се случи!
11
9
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Бацьката настъпи яко мотиката - сега ще му се наложи да се надупи яко на путин, само че беларусите искат да са част от Европа, не от Русия, и ще му спретнат такъв майдан, че на бацьката свят ще му се завие!
10
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Пакета санкции срещу ФАЩ за подслушването на баба Шмъркъл кога да го очакваме?
9
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Е, и?
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще гласуват пакет санкции за ареста на Асандж? А, да, забравих че мекотелите са на вашингтонска каишка.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както България, така и Беларус са изостанали във всякакво развитие около половин век. Нормални неща за държави окупирани, смачкани и поробени десетилетия наред от мракобесния съвестки комунизм. При първа възможност, цялата интелигенция на тези нации избяга на Запад. Дори самите "вожди" на изостаналите съвестки к*нефи го разбраха, и пратиха децата си да учат в западните университети. Включително Путин. Смях.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо спряха новините за демократа Протасевич? Даде мното интервюта, има ги и в ютюб. Защо свободните демократични западни медии не казват нищо?
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички страни от източния блок които се ориентираха към запада загубиха стандарта си на живот и днес живят много по-бедно от преди, а България и Прибалтийските е просто трагедия. Освен това през последната година загубиха и свободата си, и никога няма вече да си я върнат. Само в Белорусия хората са свободни и запазиха стандарта си на живот.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** се възхищава на разни бедни д*пки като Беларус, управлявани от всякакви деспоти, защото му припомнят на собствената си държава.
3
3
 
16
 
! Отговори
Аха! преди 2 години
"Този пакет санкции се разработва отдавна, но приемането му беше ускорено" - тоест те са си прикотвили бухалката, но повода им е добре дошъл! Е нема такива 'демократи' и резпространители на гейски ценности!!
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А санцкии срещу престъпния комунист и метежник Румен Радев кога ?
1
7
 
23
 
! Отговори
Позор преди 2 години
Болна Европа болни чиновници...