TUI съди британското правителство заради пътуванията в чужбина

Туроператорът смята за неадекватна „схемата на принципа на светофара”
23 юни 2021 08:45, Елка Василева
6
TUI съди британското правителство заради пътуванията в чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Туроператорът TUI - един от световните гигантите в туристическия сектор, се присъедини към няколко британски авиолинии и туроператори, които съдят британското правителство за неадекватна политика по отношение на пътуванията в чужбина с така наречената “схема на принципа на светофара”, поставяща страните в „зелен“, „жълт“ и „червен“ списък по усмотрение на министрите.

От TUI заявиха, че е „абсолютно необяснимо“ решението на британските министри да преместят Португалия миналия месец от „зеления“ в „жълтия“ списък и да не прехвърлят гръцките и Балеарските острови от „жълтия“ в „зеления“, предаде БНР.

Още по темата

На проведената виртуално конференция Travel Matters, организирана от Асоциацията на британските туроператори ABTA, стана ясно също, че и организаторите смятат да се присъединят към TUI, Virgin Atlantic, Ryanair, компанията IAG, чиято дъщерна фирма е British Airways и групировката Manchester Airport в завеждането на дело срещу британското правителство.

Изпълнителният директор на TUI Андрю Флинтам обвини Даунинг стрийт, че не се вслушва в нуждите на авиоиндустрията, след като министърът, отговарящ за авиацията, Робърт Кортс дори не дойде на конференцията, оправдавайки се с натоварена програма.

Ryanair и групировката Manchester Airport са планирали за сряда протести в Уестминстър и по някои летища за липсата на обяснение как се вземат решенията за  поставянето на държаните в съответните списъци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово навсякъде пандемията се "управляваше" от политици, способни основно на бакалски сметки, затова и повечето държави катастрофираха. Някои по-тежко, други пожертваха "само" икономиките...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно, английското правителство ползва този списък като бухалка срещу всички по-бедни държави.
3
0
 
9
 
! Отговори
oхаа преди 2 години
Тооп кефа да гледаш англо-сакси да си го....!
2
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Браво. Англичаните са с най тъпата и неадекватна политика по каквото и да е било. Не съм срещал по *** нация от тая.
1
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Браво! Дано успеят!