Китайският народ няма да позволи да бъде угнетяван от чужди сили!

В Пекин празнуват 100-годишнината на комунистическата партия
1 юли 2021 13:22, Елка Василева
38
Китайският народ няма да позволи да бъде угнетяван от чужди сили!
Снимка: архив, БГНЕС

В Пекин днес започнаха празненствата по случай стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, предаде Ройтерс.

В небето над китайската столица преминаха военни самолети. Множество хора, събрали се на площад "Тянанмън", ликуваха пред погледа на китайските лидери, заели местата си на южното укрепление на Забранения град. Сред лидерите бе и китайският президент Си Цзинпин.

В излъчвана по телевизията реч Си заяви, че Китай е постигнал целта си да изгради "умерено проспериращо общество".

Основната идея на работата на партията през последните сто години бе да обнови нацията, каза Си, който според мнозина е най-влиятелният китайски лидер след Мао Цзедун.

"Китайският народ не само умее да унищожава стария свят, а и в това да създаде един нов свят. Само социализмът може да спаси Китай", изтъкна президентът.

Китайският народ никога няма да позволи да бъде тормозен или угнетяван от чужди сили, каза още Си Цзинпин.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Смех преди 2 години
И какво ще направи толкова китай а ми едно голямо нищо.Нали в китай заплатите са ниски което им е главното предимство ама и живота е евтин я обяснете как с китайска заплата ще живееш в Берлин и ще си платиш наема например също какви са им екоизискванията изхвърлят отпдъците си в реките а ми наи утре те ще ядат тая отровена риба и ще поливат с отровената вода ищо не сатва от тея.Шепа богати които са много щото и населението е голямо живеят а другите мрът.
31
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Същите,които псуват 5Gто,възхваляват Китай.А няма държава в Света с подобен контрол над хората чрез тази система,какъвто постигна Китайската Комунистическа Партия.Типична комунистическа шизофрения в пълния й блясък!
30
3
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 - Веско, няма съюз между вълци и овце. Съвсем скоро ще разберем какво е китайската мъдрост по отношение на другите народи. И ще се убедиш в това, че са ксенофоби. Вече се усетиха като сила, скоро предстои да разбереш, че за тях си втора или трета категория човек. Самодостатъчни са си, така че - на този етап не си им потребен. Единствения съюзник на Европа срещу тях е Индия Веско. Това им е ахилесовата пета. Също с огромен ресурс и с доста натрупана към Китай омраза.
29
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Ако Америка и Русия не заровят томахавката, и Европа - в т.ч. Русия, не изгради единна стратегия срещу китайската експанзия, скоро започва ерата на китайското доминиране. И тогава бялата раса не я чака нищо добро. По "Пътя на коприната" ще спре да никне трева. На Китай са нужни територии и ресурси. Населението им по скоро е излишна грижа. Така че, тук списващите *** възхваляващи "братски Китай" добре да помислят! Китайците са ксенофоби и скоро ще го разберем от личен опит.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма от какво да се плашат китайците. Гледайте в ютюб Can Americans Locate Asian Countries?, за да се посмеете.
27
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 2 години
В Българския социализъм до 1989г. не е имало нищо частно, а в китайския соц има милиардери като ***. Питам аз, кое от двете е социализъм, нашия или техния? Или истинският социализъм е този на запад, където ляво означава единствено права на всякакви малцинства за сметка на всички други? Смисълът на думите се губи и се размива, докато никой вече не знае кое какво е.
26
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Китай е огледало на западната корпоративна алчност. Китай е работилницата на света, където човешки права е нищо не-означаващо словосъчетание, свобода на словото е по скоро вреден навик, а идеята за неподчинение на партията - направо нездравословна. Всичко това добре миксирано с огромен вече финансов ресурс, и огромна военна сила. Какво ще донесе това на света? Нищо добро. Америка воюва с Русия. И двете обаче не ги чака нищо добро. А Европа в средата - съвсем. Лично мнение.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада ги направи богати като изнесе бизнеса там, сега да си сърбат попарата, Китай ги изигра яко
24
3
 
1
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
Ние в БГ сме едно голямо село ЗА КИТАЙЦИТЕ ..И не можем да се оправим..!А те 1,6милиарда?!...Слава на китайския народ !!!
23
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 години
САМО ОТ СВОИ !
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИТАЙ Е ЗА ПРИМЕР КАК СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА А БГ Е ЗА ПРИМЕР КАК СЕ РУШИ ДЪРЖАВА
21
2
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Не обобщавай така "Китай". Все едно да обобщиш Европа!! Аз също съм работил северно от Далян-индустрия, химически заводи, не може да се диша. Постоянно правехме обриви и сълзене със сополи. Не може да се разбере дали е облачно или само пушилките. Бил съм и в Хонг Конг и Шенжен-там няма нищо общо. В столицата не съм ходил. Това е една държава, но има разлики като в континент-от бедност до милиардери. Технологично напредват, но са много и как може да твърдиш, че са пред Япония и Корея например?
20
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов - много си е добре човека. Говори ти за тоталната и всемогъща цензура която върхушката им налага върху китайците. А с 5G системата на бонификации направо стиснаха цялата нация за шията. Това Христо е тотален контрол, близък до научната фантастика. Прочети малко, поограмоти се. Само лозунги и клишета не става.
19
2
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До тука РАЗНИ - тука разни дебели *** възхваляват китайския рай. В китайския рай, обичат да похапват дебелог.ъзи български ***, главно с нудли и сладко-кисел сос. А сериозно - цензурата в Китай, през новата 5G система прави китайската комунистическа върхушка митологично силна. Ако си толкова "запознат" следва да знаеш, че там да те извадят от обществото за това, че си говорил с някой който е пил две бутилки вино, не е проблем. В този "рай" ли би искал да живееш?
18
1
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До "до ъъъ" - затова ли прагът на бедността го намалиха на 400 долара ГОДИШНО, за да може Мечо Пух да каже, че са победили бедността. Тия ги разправяй на децата в детската градина - тук сме големи хора. Колкото до епитетите, които ползваш - подсказват някакво неудовлетворение от живота :D
17
1
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До Христо Христов - опитай да отвориш някой сайт - facebook, google, youtube, twitter, instagram, да видим какво ще се случи. Хахах, много добре съм си, "другарю", Вие обаче май не сте.
16
10
 
5
 
! Отговори
тука РАЗНИ преди 2 години
ДPИCЛьОBЦИ си "ПОЗВОЛЯВАТ" да "КОМЕНТИРАТ" Китай,без да са били ТАМ и ПИШАТ РАЗНИ ГЛУПОСТИ,нЕмало ИНТЕРНЕТ,гладни БИЛИ и тЯм ПОДОБНИ!!!ЖИВЯЛ съм и СЪМ РАБОТИЛ в Китай,имам и МНОГО БЛИЗКИ ТАМ!!!ЗА бЕ-Гето само ЕДНО ЩЕ КАЖА!!!И "назаТ" да ТРЪГНАТ Китай,бЕГето НИКОГА НЯМА ДА ГИ СТИГНи!!!!На СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СА ПРЕД ВСИЧКИ!!!!!
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите навсякъде един и същи цирк разиграват: мачкат около тях, но реват че са онеправдани, за да си оправдават агресията.
14
7
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Нищо ново под слънцето ... и у нас преди едни такива Си-цзин-пинчовци маршируваха под строй и викаха "КПС-БКП-Вечна дружба", по същият начин маршируват и кимчовците от Северна Корея, като и едни зелени човечета на прада на хвърчилата в маскава ... дет се вика свят широк хора всякакви ... !!!
13
10
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Китайският народ е угнетяван единствено от партията си. Китайците нямат достъп до интернет и единствените новини, до които имат достъп, са спуснатите от партията. Затова си мислят, че останалият свят им завижда за нещо и затова ги "угнетява". Събуждането ще е много болезнено и вече започна. На другаря Мечо Пух ще има да му треперят гащите, когато останалите партийци го използват да си измият ръцете.