Китайският народ няма да позволи да бъде угнетяван от чужди сили!

В Пекин празнуват 100-годишнината на комунистическата партия
1 юли 2021 13:22, Елка Василева
38
Китайският народ няма да позволи да бъде угнетяван от чужди сили!
Снимка: архив, БГНЕС

В Пекин днес започнаха празненствата по случай стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, предаде Ройтерс.

В небето над китайската столица преминаха военни самолети. Множество хора, събрали се на площад "Тянанмън", ликуваха пред погледа на китайските лидери, заели местата си на южното укрепление на Забранения град. Сред лидерите бе и китайският президент Си Цзинпин.

В излъчвана по телевизията реч Си заяви, че Китай е постигнал целта си да изгради "умерено проспериращо общество".

Основната идея на работата на партията през последните сто години бе да обнови нацията, каза Си, който според мнозина е най-влиятелният китайски лидер след Мао Цзедун.

"Китайският народ не само умее да унищожава стария свят, а и в това да създаде един нов свят. Само социализмът може да спаси Китай", изтъкна президентът.

Китайският народ никога няма да позволи да бъде тормозен или угнетяван от чужди сили, каза още Си Цзинпин.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Ще преди 2 години
Ликуват, щото после никой не иска сопата в мазето! А какво общо има социализмът с техния вид строй, май никой не знае. За нас най-важно е да не ги разпускат много-много и да не идват насам, че само 100-150млн ако дойдат в Европа-край! Да си ликуват там
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка форма на обществено управление се явява много или малко - диктатура! Другото се нарича - Анархия! Населението на Китай е 1,4 Милиарда, а съвкупното население на Европа и САЩ е 700 милиона, т.е., два пъти по-малко от китайското! Е, как се управлява 1,4 Милиардно население ако не е "твърдата ръка"?! -)))
10
3
 
5
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Американците:От когооооо се притеснявате бе хорааа??????Отговор от китайците:Ооот тези на Запааад които се боцкат отзааад и не знаяят от коииии пол сааа!!!!Ха,хаааа!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е капитализъм ама терора е като при комунизъма.
8
2
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
От когооооо се притеснявате бе хора.....от никой ли... или от всички, след като произхода на вируса води до ...вашата граница ?Забави се развитието на света, а отговорност за това ..кой ще носи !?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай има див капитализъм. Милионерите там никнат като гъби. Нищо общо с никакъв социализъм.
6
9
 
11
 
! Отговори
Ки...нг... преди 2 години
Тези са болни. Никой няма да ги напада, нито да им вземе работните китайци.Аман от психопати на тази планета.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нацистки поздрав ли е на снимката? Яко!
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В китай всякакви форми на протест дори във покрепа на правителството са забранени.. Комунисите там са толкова вкопчени във властта и уплашени да не я загубят, че мисълта от струпване на хора на едно място ги паникьосва, което те пряко не са организирали. Там се контролира всичко... това е най-голямата робкса държава на планетата.
3
15
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Гузен негонен бяга! - нямало да позволял на чужди сили да го угнетявали...Смеш.ко!...Страхуват се негод.ни.ците, страхуват се та се пукат!...Били обновили нацията за последните 100години! - нова смеш.ка! Та тя нацията се обновява за 100г. и без тях!...Китайският НАРОД не само МОЖЕЛ да УНИЩОЖАВА стария свят, но и да създава нов свят, значи - вчерашният свят стар ли е или нов не е много ясно, но че не народът, а робите на комунистическата партия там прави деня е повече от ясно! Базата е в илюзиите
2
6
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЕДИН НАРОД НЕ БИВА ДА БЪДЕ БЕЗКРАЙНО ГОЛЯМ - ЩЕ МУ СЕ РАЗСЕЕ НАЦИОНАЛНОТО СЪЗНАНИЕ
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тук родоотстъпничеството, особено към запада, е национален спорт