ООН: Светът е на ръба заради промените в климата

Да започнем драстично съкращаване на парниковите газове, заяви Гутериш
4 юли 2021 08:08, Ния Христова
49
ООН: Светът е на ръба заради промените в климата
Снимка: БГНЕС
Светът се намира на "ръба на пропастта" по отношение на промените в климата. Всички държави и организации трябва да обединят усилията си, за да направят следващата стъпка в правилната посока.
 
За това призова генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, предаде БНР.
 
"Крайно наложително е да започнем веднага драстично съкращаване на парниковите газове. Трябва да създадем световна коалиция от правителства, банки, компании и обществото като цяло, за да достигнем въглероден неутралитет до 2050 година и да намалим наполовина вредните емисии до 2030 г. В противен случай ще станем свидетели на опустошително въздействие по целия свят и дори вече наблюдаваме първите проявления", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
До Гроби Таласомо преди 2 години
А ти към коя философия спадаш?
21
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Пич преди 2 години
Сръхконсумацията и пренаселването е едно и също на практика, първото е заложено в човешката природа и се подсилва от втория фактор.
20
4
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Докато не се промени фундаментът на западната идеология на развитието, основана на вулгарният материализъм, чийто основен мотор е консуматорството и съпровождащите го пачки и имоти, и да махнеш напълно парниковите газове, няма да имаш никакъв ефект. Философията за живота на западнякът трябва да се промени из корен, да се премахне идеята за "постигане на цел в личният живот" и съпровождащите ги "социализация", "висок стандарт" и т.н. Животът си е Живот, осмислете го като такъв,без идеята за Целта
19
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 2 години
До Дедо Пич:В основата е пренаселването, свръхконсуматорската нагласа е втория фактор.
18
1
 
6
 
! Отговори
оо да преди 2 години
на тоз колко му е заплатата ?!
17
1
 
13
 
! Отговори
Дедо Пич преди 2 години
В основата на проблема е свръхконсуматорското общество, част от което е и този образ на снимката.
16
1
 
8
 
! Отговори
oz преди 2 години
Световно правителство...................това ли искате?Тогава няма смисъл да гласувате за национални парламенти, президенти и премиери!!!Всичко ще се решава от елита..............примерно 10 % от хората..............останалите 90 % ще сте роби на банките и корпорациите!Айде ..........да ви е честит новия световен ред............и да не ревете после.............предупредил съм ви, и не само аз..............но вие бавно загрявате, като албански реотани!!!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планетата си има свой живот и цикли на застудяване и затопляне. И ледени епохи, и големи жеги още отпреди да е съществувал човека като вид в природата!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Си Дзинпин каже, че ще спре замърсяването от Китай и Моди от Индия - тогава.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеството не издържа повече, не мoже заради шепа алчни корпорации да дишаме мръсен въздух и да се разболяваме!!! Браво на Антонио Гутериш!
12
1
 
5
 
! Отговори
Локако преди 2 години
Разлика със сигурност има - сняг вали по-рядко и се задържа по-малко. А иначе този се прави на загрижен за да отчита дейност.
11
1
 
1
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
много глеми мозъци са коментаторите - не видели, не усетили - учЕни
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са тези промени в климата?
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката е само слуга на големите босове!!!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не виждам разлика сега спрямо преди 20 години...
7
3
 
11
 
! Отговори
Йоан преди 2 години
Второто пришествие на Христос наближава
6
2
 
21
 
! Отговори
???? преди 2 години
Не разбирате ли каква е целта?Работи се по класическа схема:създаване на проблем от климатичен апокалипсис или пандемия...............паника и страх в хората............предлагане на решениеРезултат................елитът получава пълен достъп до управлението на планетата Земя!!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Коалиция от правителства, банки и компании".......................да, политиците, банкерите и шефовете на мощните транснационални корпорации ще вземат важните решения...............останалите хора....................................90% от населението на земята................ще слуша и ще изпълнява!!!..............това казва тоя хубавец на снимката!!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее,пак ни плашат с апокалипсис.Е като сме на ръба да скачаме в бездната и да се свърши.Някой ни трови с вредни газове,друг ни убива с вируси,трети с ваксини или лекарства,четвърти с вредна храна.И какво излиза,че нямаме шанс за оцеляване.Направо ми скапахте деня.Отивам за риба.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Коалиция от правителства, бани и компании"............................човека си го казва директно.....ще има световно суперправителство.....................елитът вече не крие целите си...................националните правителства няма да имат право да решават нищо, националните държави отиват в миналото!!!Разбрахте ли? Или схващате бавно, като албански реотани???