COVID пандемията заличи 22 млн. работни места

Богатите държави са застрашени от дългосрочно нарастваща безработица
8 юли 2021 13:27, Ния Христова
7
COVID пандемията заличи 22 млн. работни места
Снимка: Pixabay
Близо 22 милиона работни места са заличени в развитите икономики заради COVID пандемията, съобщи Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), предаде БГНЕС.
 
Годишният доклад за перспективите за заетост на ОИСР посочва още, че правителствените програми за заетост, прилагани по време на коронавирусната криза, са спасили около 21 милиона работни места.
 
Богатите държави са изправени пред заплахата от дългосрочно нарастваща безработица, тъй като много неквалифицирани работници, разселени от пандемията, трудно намират нова работа, съобщи CNBC.
 
"Много загубени работни места по време на пандемичната криза няма да се възстановят", каза Стефан Карсильо, ръководител на Службата за работни места и заплати на ОИСР.
 
През май 2021 г. равнището на безработица в страните от ОИСР е спаднало до 6,6%, но въпреки това е поне с един процент над нивото преди пандемията.
 
От 22 милиона души са загубили работата си, 8 милиона са безработни, а 14 милиона се считат за неактивни. Експертите на организацията изтъкват още, че не очакват общата заетост в страните членки на тази организация ще се нормализира до третото тримесечие на 2023 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то ще продължава. Като не се ваксинират, така ще е.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една от целите на създателите, на ковид пандемията.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата статистика е менте всички ги пишат К19
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако беше "истинска" и "опасна" пандемия, и ваксините бяха "ефективни", не вярвам, че досега щеше да има и един неваксиниран, всички щяха да се ваксинират, но изглежда точно обратното, никой не се ваксинира, точно защото ваксината е неефективна, пандемията е фалшива и не е опасна
1
2
 
22
 
! Отговори
Били Ваксинаджията преди 2 години
Даа... А пък заличаването на хората изостава... Бързо трябва да се евтаназирате, ъъ искам да кажа ваксинирате, защото нещата трябва да вървят пропорционално - трябва да се заличават едновременно работни места и хора, а не само едното!