Борис Джонсън е под карантина до 26 юли

Почти всички мерки отпаднаха във Великобритания
18 юли 2021 22:28, Нели Христова
103
Борис Джонсън е под карантина до 26 юли
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Великобритания и британският канцлер на държавната хазна, Риши Сунак решиха да се самоизолират след контакт със здравния министър Саджид Джавид, който е с положителен тест за коронавирус.

От „Даунинг Стрийт” 10 първоначално заявиха, че няма да се налага двамата да са в изолация, защото участват в пилотна схема, която включва ежедневно тестване.

От понеделник на острова падат почти всички ограничения, включително за това колко хора могат да се срещнат, а нощните клубове ще бъдат отворени отново, но правилата за самоизолация са в сила.

След новината, че Джавид е дал положителни резултати за коронавирус и е бил в контакт с Борис Джонсън и Риши Сунак, от правителството обявиха съществуването на пилотна схема на работното място, която ще им позволи да продължат да работят от „Даунинг Стрийт” 10.

Но съобщението срещна гневен отговор в парламента, а лейбъристът Джонатан Ашуърт заяви, че е несправедливо политиците да имат достъп до "VIP тестване", за да избегнат самоизолацията.

Говорейки във видео в Tуитър Борис Джонсън каза: „Разгледахме накратко идеята да участваме в пилотната схема, която позволява на хората да се тестват ежедневно, но мисля, че е много по-важно всички да се придържат към еднакви правила и затова ще се самоизолирам до понеделник 26 юли”.

Премиерът защити решението за премахването на ограниченията - на фона на непрекъснатото нарастване на новозаразените, смъртните случаи и хоспитализациите, но призова хората да бъдат много предпазливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно хората забравиха скандала в Германия от 2009 където елита беше с една ваксина за свински грип, а простолюдието с друга! Борис не смята скоро да ги пуска!
78
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е какво стана то сега? Нали ваксинираните били защитени? Тоя защо се разболява като е ваксиниран? Защо неумират хората в Англия, Унгария, Беларусия и т. нт.? Фарс. Все повече и повече НЕОСПОРИМИ доказателства за алчноста на статуквото.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този няма да се спре с ориенталските си номера
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог----- Целта е да неутрализират Т-клетките и естествения имунитет, за да им зависят от ваксините до края на живота си. Какви са дългосрочните вреди от тези ваксини ще се разбере след години. Най-притесняващото е че са се фиксирали напоследък предимно на млади хора и деца. А знаем че искат населението да се намали драстично. Едва ли искат да ги убият всички с ваксините си, въпреки че се случва. По-скоро друго имат предвид.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да умира чучуло на световната политика не ни трябва:)))
74
2
 
4
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Анонимен 94*Защото се е ваксинирал, след като вече го е изкарал вируса, затова се изолира и с право. Според новите научни изследвания, ваксините блокират т-клетките които са основния производител на антитела когато е нужно. Т-клетките са паметта на организма от прекарани вируси. А той вече ги няма. Няма как да не го е научил, като е на такъв пост. Вече поне 80% от населението на всички държави са го изкарали и имат т-клетки. Което си е пълен стаден имунитет. Затуй и искат да го съсипят
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от тук става ясно колко в ваксиниран тоя льольо. Или задължителните отрови са само за простолюдието.
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е ваксиниран, защо се изолира!? Ако ваксинираните пренасят заразата което е много вероятно, тогава привилегиите за тях трябва да отпаднат.
71
0
 
2
 
! Отговори
Радо преди 2 години
На мен няма да ми липсва.
70
4
 
14
 
! Отговори
Тоя рошльо преди 2 години
нали изкара ковида лани, още в началото на олелията? И после се ваксинира - и к*во?Значи веднъж месечно - на боцкане, независимо дали пази или не?Излиза, че е като при грипа и ОВИ - някои се разболяват, а други не. Едни ги "повтаря", при други има усложнения (дори фатални), а трети го карат без да усетят.Кое е новото при ковида? ИСТЕРИЯТА.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да му сложат прическата под карантина и да не се показва пред хора преди да се подстриже и очовечи.
68
1
 
5
 
! Отговори
Новият Свят преди 2 години
Да казват само че махат мерките, НО хората да били предпазливи и ТОВА сега какво означава? На луди правят хората естествено имат предвид махаме ограниченият обаче хората да си се пазят и да си ходят с маските и да са социално дистанцирани и изолирани. Няма лошо дистанционна работа и карантини обаче не всички професии и работи стават за дистанционно от домашен офис другите хора какво да правят?
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте! Колкото повече хора умрат, толкова повече свободни имоти ще има, а също броя на потенциалните и настоящите пенсии ще намалее. КОВИД-19 е световна конспирация между Байдън, Путин и Си, които иначе не могат да се гледат помежду си, но правят далавери за да лъжат българите, които като се ваксинират няма да може да вдигат оная работа, то и без това не са я вдигали отдавна защото се наливат с алкохол и вонят на джибри. Много поздрави на д-р Радева!
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак островни чалъми и мурафети от анадолски тертип. От 19-ти падат последните ограничения и този гледа да се покрие някъде само и само да не кажат, че той е отговорен за новата бъркотия. Юрдек...
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много индийци живеят в Кралството.*** си ,ела си,Индия е огромна,а британците имат много изнесени производства.Та в Индия с цялата ми,зерия ваксините бяха платени,кой да се ваксинира,чак след бума,пуснаха безплатно.А на някои места са ваксинирали с вода.Иначе до началото на март британците стигнаха 60% ваксинирани и до юни смятаха да се отворят,но...света е огромен,не е само Европа!
64
1
 
28
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Тези започнаха да стават смешни с тези мерки. Този, рошавия, нали преболедува вируса. Сега защо е под карантина. Оня другия , болния, нали беше двойно ваксиниран ? Безумията продължават и налагането на терор над населениета
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли ? Нали беше ? Какво става? Кажете! За Бога!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76 Абе, препоръчваш ти. Не забравяй, че суперкомпютрите работят и никой не е скрит дори и с прокси. Надявам се, някой ден да се изготвят списъци и на бесилото, за пропаганда на евтаназия.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76 - Аз искам да се инжектирам. Ще ми кажеш ли защо си се убол, за да ми се стори логично и аз да се бодна.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 78- Въобще не се е ваксинирал. Просто е от платените рекламни агенти. За такива съм съгласен по 10 ваксини да им бият насила, на всеки 3 месеца. Света няма нужда от такива плужаци.