На фона на горещините - в Африка заваля сняг

Измерени са необичайните минус 9 градуса
23 юли 2021 23:11, Петя Славова
36

На фона на високите температури у нас миналата седмица, студен фронт от Антарктика донесе сняг и отрицателни температури в Република Южна Африка, предава Bulgaria ON AIR.

Малки и големи се радваха на снега. В град Блумфонтейн тази сутрин са били измерени необичайните минус 9 градуса по Целзий. Изминалата нощ е била най-студената за годината в страната.

В Южното полукълбо сега е зима и снеговалежите не са необичайни, особено на голяма надморска височина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
ДЯдо КОЛЕДА преди 2 години
НА филма "Няма да се притеснявате ЩЕ преместим ПОЛЮСите за д а избием наркоманите на власт в страните членки на ООН след един милион години пак ЩЕ НИ Е ГОТ на Земята .Подава ПОМОЩНИК НА АРХАНГЕЛ МИХАИЛ НА ПОСЕЩЕНИЕ В НАГЛО ПРЕСТЪПНО УВРЕЖДАНА ТЕРИТОРИЯ ДО МОЯ ПАМЕТНИК В НЮ ЙОРк"
26
0
 
0
 
! Отговори
Господ Ядосан преди 2 години
Във връзка с наркоманизирани на власт в САЩ,Китай,Канада,Европейски наркоамни на власт в Брюксел,евреи на власт в Москва ГОСПОД БАВИ НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ НЕГОДНИЦИТЕ УВРЕДИЛИ НЕГОВАТА Л+БИМА ПЛАНЕТА ЗЕМЯ >>>
25
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До SS...ПОНЕ АЗ ти благодаря,"бай" СС!..Написаното от теб е пример за истинска комуникация между цивилизовани хора и на фона на свирепоопростачените "коментари" на мажоретките, представлява "Глътка свеж въздух"..
24
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
И да завърша темата за Африка ще направя съвсем кратък българо-суахилски речник,или поне някои от думите които си спомням все още.Това няма да го прочетете никъде.Моя е едно,мбили-две,тату-три;куми-десет!Хапана е Не ! Тендала е Да ! Сумама е спри! Манамуки е женска-употребява се и за животно и за жена,Bwana е ловец но се употребява и като по висш от тебе,или господарю,зависи от произношението.Фару е носорог.Понякога се употребява и като обида.Мурунгу - бял човек. Да научите нещо от бай ви SS !
23
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До Ямболски ***:А в Ямбол миналата зима е завалял един път сняг и след това изкарал само до...пладне.Един познат ми каза,който ми прати и снимка по Вайбъра да видя снега над Каргона,което си е било голяма...атракция.
22
0
 
11
 
! Отговори
пецата преди 2 години
в южното полукълбо сега е зима идиоооотееееен
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е запознат да му кажа че сега в Африка е зимен период. Нормално е. Имам познати в ЮАР и от тях знам че е абсолютно нормално. Но нашите драскачи търсят сензация и тъпия народ се хваща.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало мисирката, ако погледнеш картата ще видиш, че Африка не е само Сахара и екватора. Южната част е достатъчно на юг за да вали сняг.
19
1
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Декември в ЮАР журнаГлисти ще пишат същата статия за северното полукълбо! Супер неинтелигентна статия,която се опитва да стъкми сензация!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли защо на глухонемите деца не се подаряват слушалки за музика ? Защото не слушали. Така и със снега по тези ширини.И Не си мислете нещо расистко. Това е проста математика.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРО 'УТРО' ОТКАЧАЛКИ. ОТ 4 ЧАСА ЛИ ПОЧВАТЕ ДА КУДКУДЯКАТЕ ?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На фона на тези горещини... е добре, все-пак че не са завалели камъци...
15
0
 
3
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Надявам се вече да си ок здравословно. Че беше споменал кофти неща по едно време.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Килиманджаро често вали сняг и има даже ледена шапка дори през лятото, но трябва да има ,,сензации,,.
13
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
Бил съм в една Африканска страна като военен инструктор ,за 2-3 месеца. Там за малко да ме убият.Какво да ви кажа,жега,мръсотия и малки деца които вървяха след мен и викаха Мурунгуу(на суахили бял човек) Ако си мислите,че навсякъде гъмжи от слонове или лъвове,значи много филми сте гледали.Не видях нищо освен нагли и пакосливи и крадливи павиани.Месните жители всички бяха въоръжени с копия,или самоделни пушки .Изненадах се,че и там има много кучета,които от време на време посещаваха тенджерата.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какув фон, че нещо не схеанах врзката между нашите горещини и съвсем нормалния зимен сняг в Южна Африка?!? За да се използес тази фраза, трябва да има някаква връзка между събитията, каквато в случая няма! Все едно да кажете, на фона на комунистическа южна корея, в България се проведоха честни и демократични избори! Пълна безсмислица!
11
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Някога жена ми като я доведох в България и тя за първи път видя сняг.Докато се аклиматизира,какво чудо изживях.Всяка зима все болна.Остави друго,ами някой лекарства които ние пием,при другите раси не действат или са противопоказни .Обаче жегите не и са отразяват както при нас.А после ми разправят,че всички хора по света сме еднакви Да бе ,да.На бай ви SS ще ги говорите тези неща.
10
2
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Надявам се интересното да е свързано с разбиване на гербави 3ypли!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10, ГошоПровеждат се, както по целия свят. Един бивш президент, на име Зума го вкараха в затвора. И сега играчите зад него, с много големи пари, организираха "протести", на които се разбиваха магазини и се крадеше яко! Напомня ли ви на САЩ? А в други страни убиха и опитаха да убият президенти. В България пък сега започва интересното. И така ...
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбирам да е към екватора да е феномен, а пък то най долу африка все едно на север в европа, кликбейт и сайтблок