Присъда от 18 г. затвор за китайски милиардер

Компанията на Сун е сред най-големите в Китай
29 юли 2021 09:32, Елка Василева
20
Присъда от 18 г. затвор за китайски милиардер
Снимка: архив, БГНЕС

Китайски милиардер беше осъден на 18 години затвор, предаде Би Би Си. Това е поредното от редица наказания, наложени на корпоративни шефове.

Китай предприема строги мерки срещу бизнеса и предприемачите в страната, а големите технологични компании се разследват по редица регулаторни въпроси.

Сун Дау ръководи едно от най-големите частни селскостопански предприятия в страната.

67-годишният бизнесмен в миналото е говорил за правата на човека и по политически чувствителни теми. Той е признат за виновен за „вдигане на скандали и провокиране на проблеми“ - термин, често използван срещу активисти. Другите обвинения срещу него включват незаконно окупиране на земеделска земя, събиране на тълпа за атака срещу държавни агенции и възпрепятстване на държавните служители да изпълняват задълженията си. Също така му е наложена глоба на стойност близо 480 000 долара, предаде БНР.

Компанията на Сун е сред най-големите в Китай, като бизнесът варира от преработка на месо и храна за домашни любимци до училища и болници.

Смята се, че Сун е близък до някои видни китайски политически дисиденти и в миналото е критикувал политиката на правителството в селските райони. Той беше един от малкото хора, които открито обвиниха правителството в прикриване на огнище на африканска чума по свинете, което засегна фермите му през 2019 г., а по-късно опустоши голяма част от индустрията на страната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или бизнес, или политика. Олигарсите започват да правят преврати, саботажи, както направиха в Русия. Искат властта и да потискат народа и да премахнат демокрацията.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатите винаги искат властта, след като са станали милиардери с измами и кражби от държавата. Богатите вземат властта от народа и не я връщат.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНа фона на всичката врява под напева "лош Китай" налице е един неоспорим факт: Режима, който управлява Китай пое една изостанала, обрана, бедна и изтерзана държава от третия свят, и за по-малко по половин век я превърна във водеща световна сила, мисълта за която да подмокра гащичките на хамериканския режим.Преди 18 век, Китай и Индия са били водещи световни економички. "Лош Китай" си върна тази титла с борба, индийците все още тънат в мизерия.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сасе научили още тези китайци да мълчат за провалите на държавните органи и политиците, както правят в ес...Но там си имат комунизъм, а не евроатлантически ценности.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека вместо да е благодарен, че са му създали среда, в която може да направи милиарди с нещо толкова просто като гледането на прасита, той тръгнал да хапе ръката, която го храни. Дали правителството им е добро или лошо е съвсем отделен въпрос. На запад милиардерите си правят каквото искат, и на практика купуват правителството, и чрез него, купуват лиценз да принизяват и експлоатират хората като дoбитък.
11
0
 
9
 
! Отговори
комитата преди 2 години
ако беше в БГ да екупил половината паравосъдна система и парламент
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
+вторични зачистки на по-долният ешелон. Та тоЗ, без лично да съм мъ гледал CV-то е част от 3-та вълна чистене на 5-та колона/клъстърите на местно и регионално ниво, вписвсщи се в "глобал проект" на англо-саксите. 100% член на китайският комсомол. /нспълно самост партия-не ги бъркайте с нашите понятия за комсомолци и комунисти/
9
2
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Нека да допълним малЕЕнкО статийката:Когато им пуснаха вироЗЗо в Ухан-първичната цел на глобалистите/чрез петата им колона - "китайските комсомолци", територ със силно кланово присъствие запад-юго-запад на Китай/силен център им е Ухан//бе да изкарат хората на улицата и пост на техният кандидат-Горбачев/Министъра на земеделието/. Не им се получи и получиха 1937 г в лек вариант/22 управит на високо равнище седнаха ефективно в рамките на 4-5 месеца с дълги срокове+ вторични зачистки
8
1
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
На тия май им омръзна пазарната икономика и го обърнаха на национализация.
7
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Смята се, че Сун е близък..." Кой математик смята и на какво основание смята? А и "дисидент" означава "част от цялото". Т.е. излиза, че е близък с властта.
6
3
 
5
 
! Отговори
ЖиЗинПин е Любов преди 2 години
Трябва Единомислие с Лидера!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-рано направо ги гърмяха на стадиона интересно май и те са еволюирали.
4
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ма ха преди 2 години
Нивгаш, готвят им политики за защита и връщане на позиции за разплащане на сметката.
3
2
 
27
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Този милиардер дали е избягал в Дубай, ЮАР или на друго такова място, както правят нашите милиардери, като ги подгони законът ?!
2
5
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ В КИТАЙ ЗАКОНА Е НАД ВСИЧКО! ТАМ Е ПАРТИЯТА НАД ВСИЧКО И ТОЗИ НЕЩО НЕ Е УГОДИЛ НА ПАРТИЯТА ! ТОВА Е КАТО ХОДОРОВСКИ НА КОЙТО ПУТИН МУ ПРИБРА КОМПАНИЯТА
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Черепа,Тиквата и Гешев кога?