Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени

Това ще стане след като достатъчно хора бъдат ваксинирани
31 юли 2021 17:40, Красимир Ангелов
54
Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени
Снимка: БГНЕС

Германското правителство планира да прекрати безплатните тестове за коронавирус, след като достатъчно местни граждани бъдат ваксинирани, съобщи "Дойче веле".

Въпреки че 51% от населението е напълно ваксинирано, темпото се забавя.

Правителството ще спре да плаща за бързи антигенни тестове, след като достатъчен брой германски жители са напълно ваксинирани, съобщава "Билд".

Таблоидът цитира неназовани правителствени източници, според които двама министри настояват за промяната, която може и да стане факт от края на септември.

В момента германците са длъжни да представят отрицателен тест за коронавирус, ако искат да влязат в офиси, някои магазини и ресторанти и могат да се тестват безплатно. Местата за тестване бяха разширени през последните месеци, за да включват аптеки.

Финансовият министър и кандидатът за канцлер на лявоцентристките социалдемократи (СДП) Олаф Шолц и премиерът на Бавария Маркус Зьодер решително подкрепят мярката.

Безплатните тестове струват на правителството 3,4 млрд. евро.

Досега 51% от германците са напълно ваксинирани, но експертите казват, че това не е достатъчно, за да се предотврати четвърта вълна на пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един момент и ваксините ще станат платени, но първо трябва да Ви сринат имунната система, чрез препаратите за да сте зависими.
26
2
 
20
 
! Отговори
А! преди 2 години
А? Че там безплатни ли са?У нас защо искат пари?
25
6
 
9
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Пепи беше в Испания . 2020 година края се върна в България . Работи като сервизен техник и прави сайтове на wordpress html mysql - пак се води програмиране . И взима повече кинти отколкото в Испания . Има си вила покрай реброво и селскостопански двор с две крави две кози и 12 кокошки . За да не яде гмо .
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 21За какви PСR тесттове продължавате да говорите като зомбирани? Колко пъти да ви пускам това а вас ви мързи да си пуснете автоматичния преводач, ама продължавате с глупостите. Тези тестове са вече отхвърлени защото намират ковид и в папаята. PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu. Чрез тях излъгага за смъртността при ковид и измислиха Пландемията. Та ги и плащат?
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даммм започна се. Сега тестовете, после и следващите боцкания. Хахах, кой реши, че някой мисли за здравето на обикновените роби?!?
22
3
 
9
 
! Отговори
До До 1 преди 2 години
Безплатни са PCR в немско ама друг път. Там също не се тестват масово, защото са скъпи. Само карантина на директните от първа линия. Антигенните може и да са безплатни
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пепи,Имам чувството, че в този сайт влизат да коментират само програмисти... Или сте *** с комплекси ??!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България дори по 100 лева да им дават те пак няма да искат да правят тестове
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България дори по 100 да им дават те пак няма да искат да правят тестове. Тестове PCR правят само които отиват на почивка в Гърция или по спешност вече когато едвам дишат, за да ги приемат в болницата. В Германия хората са друга бира.
18
2
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Пепи трола и викаш под масата да плащаш е супер така ли??
17
1
 
11
 
! Отговори
до 10 Пепи преди 2 години
Абе преди пишеше, че си бил четири години Сега три що лъжеш бе *** Я кажи от кое село си до Своге и къде живееш в калта с овцете някои хора те познават! Ти си беше от пишман имигрантите със закаснение 15-20 години!!! Работеше за 1100 евро и немлжеше да отидеш до магазина, защото не беше виждал чужденец!! Стой си в Своге!! Защо се пишеш програмист когато имаш овце това не го разбирам
16
12
 
2
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
еми в България съм си . За какво испанската държава да ми взима по 860 евро . Бях на 1750 евро заплата в сервиз за компютри и шефа ми плащаше 860 социал сегуридад към държавата . И за кво - за да храня хрантулниците от цял свят дето чули че е много яко в Испания . Аре в България . Договор на 600 лева 8 часа и другото под масата .
15
4
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Мисля да отворя клон на моята клиника за ваксинация в Берлин, Германия и ще ми трябват колеги лекари - с опит във вирусологията - и с големи и твърди ваксини за работа с клиентки. Изисква се владеене на немски език, а познания по френски са предимство, както и познания по алегология и психология. Кандидатите да са придобили лекарска специалност и да не са по-възрастни от 40 годишни и да нямат проблеми с ваксината.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ваксините да станат платени! Стига сме ги чакали страхливците!
13
3
 
3
 
! Отговори
Shtagi преди 2 години
До 10 :Като не искаш да плащаш 600 EUR . Ела в България работи за 800лева, и ще плащаш по 80 EUR осигуровки.
12
1
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Антителата се губят с времето.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защото дори и всички да имунизате в един момент антителата ще спаднат до критични нива и хората ще загубят защитата--------------=============-------------Шматароци, антителата са необходими да се борят с вируса. Ако няма вирус не са необходими антитела. Имунната памет е ценната придобивка на ваксинацията. Имаш ли я, когато се заразиш имунната ти система ще си произведе и антитела.
10
3
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Не лъжи бе овчар я си гледай овцете в Своге и стига с тая Испания ***. Под всяка статия пишеш Испания, стой си на село с овцете и си живей безплатно. Как си личи, че си абсолютен не интегриран селянин!! Света да не се върти около теб бре!!
9
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си антиваксър в Германия ще стане скъпо забавление.
8
10
 
10
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Безплатен обяд няма . Има ама после болят зaднитe части . Бях в Испания три години . Ужким безпатно,ама осигуровките на месец за 8 часа договор бяха от 600 евро нагоре .