Отличен Йосиф Миладинов е 8-и в плуването на 100 м бътерфлай в Токио

Плувецът след финала: Много тежко ми беше, едва си изкарвах ръцете от водата
Обновена: 31 юли 2021 07:24 | 31 юли 2021 06:11, Елка Василева
40
Отличен Йосиф Миладинов е 8-и в плуването на 100 м бътерфлай в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българският плувец Йосиф Миладинов затвърди отличното си представяне на Олимпиадата в Токио.

18-годишният дебютант на този спортен форум завърши на 8-о място във финала на 100 метра бътерфлай. Йосиф Миладинов финишира с време 51.49 секунди, предаде БНТ.

Представянето му се счита за голямо постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988). Голямата цел за Йосиф Миладинов вече е насочена към Игрите в Париж след три години.

Американският плувец Кайлъб Дресел спечели златния медал с нов световен рекорд с време 49.45 секунди. Среброто остана за унгареца Кристоф Милак, който направи нов европейски рекорд - 49.68. Третото място е за Ное Понти от Швейцария с 50.74 скунди.

Йосиф Миладинов влезе с 4-о време във финала, но самият той обясни след последното си плуване в Япония, че не се е чувствал много добре физически.

Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели пред БНТ, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам, едва си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си починал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката се продължава с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

От Българската федерация по плуване определиха представянето на Миладинов за "историческо". Генералният секретар Димитър Бобев беше ясен и категоричен след финала в дисциплината: „Йосиф направи нещо велико, а бъдещето е пред него."

Годината беше много успешна за Йосиф Миладинов, след като спечели сребърен медал в тази дисциплина на Европейското първенство за мъже в Будапеща. От тогава е и последният национален рекорд на 100 метра бътерфлай - 50.93 секунди. Българският плувец триумфира и с два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.

Новини от Олимпиадата четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 14/ ТЯ НЕ Е ЖИВЯЛА В БЪЛГАРИЯ , ЧЕ ДА ИМА ДОБРА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ! АЗ СЪМ ИМАЛ СЪУЧЕНИЧКА ЕДРА КАТО КОН И ТО НА 14 ГОДИНИ БЕШЕ И СЪУЧЕНИК ГОЛЯМ КАТО ГОРИЛА. ЗА НЕЯ БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ДРЕБНИЧКИ И ХИЛАВИ АМИ МОЖЕ И ДА Е ВЯРНО ,НО САМО ЗА ПОЛОВИНАТА! ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОТ КЛАСА МИ СИ БЯХА БАЯ ЕДРИ :D
8
7
 
5
 
! Отговори
ген 3 преди 2 години
Просто описвам факти. Народите на север в голямата си част имат друго телосложение и това просто е така. Тези в южна Америка например пък са съвсем различни, там има и много по-често диабет заедно със сърдечни заболявания и затлъстяване, от колкото в Европа. Това е ген. Не само, но е фактор. Който иска, нека да чукне Oliver Zeidler в google и да види, дали може ние да имаме такъв...еми, не, просто друг генотип.Така че, отново - браво на нашето момче !
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момъка!Финал на олимпиада е невероятно постижение!Иначе стила бътерфлай - има ли някой да го използва в реалния живот?Адски натоварващ и непрактичен ми изглежда!За дълги дистанции ми изглежда абсурден, а за скорост добрия стар кроул не може да го стигне!Красиво и ефектно, но неефективно.Това естествено няма нищо общо с успеха на нашия човек, за което още веднъж браво!
6
9
 
10
 
! Отговори
ген. 2 преди 2 години
Така че, да си стигна до думата. За да може наш да стигне такова място, имайки предвид това, което описвам в текст 1, то трябва да положи много труд. Да, имаме и спортисти като Стефка Костадинова и Дан Колов, но това са наистина само изключения. Така че, браво на момчето, защото той буквално трябва да се бори срещу природата. А 8. място в такива игри е наистина голям успех....... А да не започвам с това, колко е долно да си дърпаме талантливите хора в калта, просто в така за "спорта".
5
18
 
6
 
! Отговори
ген. 1 преди 2 години
Виждам, че както винаги се плюе по успеха. Българите генетически имаме по-слаби тела, нямаме силата на някои други народи. Имаме много малко изключения. Това съм го виждала сама често. В моето училище (Германия) най-зле по спорт от целия випуск (бяхме аз и още едни българчета, въпреки че бяхме с нормален BMI. Германците (като пример) просто имат други тела, друг ген, с повече мускули. Те са доста по-жилави и силни от нас, дори без да тренират.
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаел какво стана...Ами стана това - другите явно са тренирали повече и са отишли там за медал, а не за забавление.
3
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си осми не е отлично.
2
10
 
18
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Отлично значи злато, всичко останало е добро, мн добро и т.н.
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, яд ме е че не все медал, но се радвам за успеха му досега.Но пък е съвсем млад.Късмет и здраве му желая, бъдещето е пред него!Пък кой знае, може истинското му призвание да са откритите води като Стойчев.Браво момче!Ще имаш още много шансове, само здраве ти желая!