Американски бомбардировачи удариха талибаните

Талибаните са успели да установят контрол над около 85% от страната
7 авг 2021 22:04, Ния Христова
69
Американски бомбардировачи удариха талибаните
Снимка: БГНЕС
Американски бомбардировачи В-52 нанесоха удар по талибаните в Северен Афганистан. За това съобщава на страницата си в Туитър представителят на Министерството на отбраната на страната Фавад Аман, предаде БГНЕС.
 
"Талибанска група е насочена към В-52 в град Шиберган, провинция Джоузджан тази вечер. Терористите претърпяха големи жертви при въздушния удар на ВВС на САЩ", пише Аман.
 
На 14 април президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че е взел решение да прекрати операцията в Афганистан, която стана най-дългата военна кампания в чужбина в американската история. 
 
Ислямската република е свидетел на влошаване на ситуацията със сигурността, свързана с факта, че талибанските бойци продължават да увеличават темпото на настъплението си в няколко посоки. 
 
Според представителите на движението, талибаните са успели да установят контрол над около 85% от страната, включително области по границата с пет държави: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно кой ги въоръжава тези Талибани. Нали не си мислите че те сами си произвеждат оръжията и мунициите. За толкова години трябваше и мунициите да свършат и оръжията да дефектират. Има нещо гнило в цялата история.
2
0
 
18
 
! Отговори
Ко каза ко преди 2 години
Ислямската република е свидетел на влошаване на ситуацията със сигурността, свързана с факта, че талибанските бойци продължават да увеличават темпото на настъплението си в няколко посоки.Като го копирате от Гугъл транслейт поне четете ли го да видите как звучи на български?
1
3
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Братчедите завладели 85% от Афганистан яко удрят :)))