Лондон със схема за даване на убежище на уязвими афганистанци

Тя ще е за нуждаещи се от помощ, особено жени и момичета
Обновена: 17 авг 2021 11:37 | 17 авг 2021 11:26, Елка Василева
14
Лондон със схема за даване на убежище на уязвими афганистанци
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания ще въведе схема за даване на убежище на афганистанци, които се нуждаят от помощ, особено жени и момичета, след като талибаните поставиха страната под контрола си, съобщи Ройтерс.

Схемата ще бъде обявена от премиера Борис Джонсън, съобщи говорител на Даунинг стрийт 10.

Още по темата

В изявлението на Джонсън се казва, че международните партньори трябва да обединят силите си, за да помогнат да бъде предотвратена хуманитарна криза.

В миналото британското правителство е било критикувано от опозиционни политици, хуманитарни организации и магистрати, че не е приело достатъчно бежанци при по-ранни миграционни кризи в Европа.

Сега се очаква правителството да представи планове за схема за заселване по отношение на Афганистан, която ще бъде различна от системата за даване на убежище в Обединеното кралство. Вероятно тя ще бъде подобна на програмата, по която сирийци бяха прехвърлени във Великобритания от бежански лагери.

Джонсън освен това планира да проведе виртуална среща с лидерите на страните от Г-7 в близките дни, на която да бъде обсъдено как да не се допусне Афганистан да стане източник на международни терористични заплахи и как да бъдат подпомогнати хората там.

В понеделник британският премиер е разговарял по темата с френския президент Еманюел Макрон, а в близките дни планира да говори и с други световни лидери.

Нуждата от международна координация за предотвратяване на евентуална терористична заплаха от Афганистан е била обсъдена и от британския външен министър Доминик Рааб и американския държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи самият Рааб в Туитър. На въпрос за възможността за санкции срещу талибаните Рааб отговори, че Великобритания ще използва всички средства, с които разполага, за да държи отговорни талибаните за ситуацията в Афганистан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АНГЛИЧАНИТЕ ОТНОВО ТИЧАТ СЛЕД ЕВРОПА
11
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Англосаксонски фашисти,единствена правилна схема за вас е "2×2" у Бъкингаменските гробища. А тоя *** на снимката странно как прилича на друг ***-испанската цurаnka Макрон. Напред ,! Напред Северна Корея! Напред Виетнам ! Ние помним английските дрога,изнасилвания,обезглавявания на достойни китайци,виетнамци и севернокорейци! Драконът е Могъщ и гладен за англосксонски ч шкеназки ***
10
1
 
5
 
! Отговори
Смешен плач преди 2 години
Явно за Америка борбата за човешките права има срок на годност около 20 г.После следват обясненията:Тази война не е наша,защо нашите момчета трябва да гинат в страна ,която няма традиции в демокрацията.
9
2
 
3
 
! Отговори
Милко Калайджиев преди 2 години
По повод претъпкания афганистански самолет, Милко Калайджиев изпя нов кавър на "Камъните падат" Афаганистанците падат, падат от небето. Бежанец ми падна във селцееетооо
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СХЕМАТА; ТЕ СИ ПРАВЯТ ПОДБОР, БОКЛ УКА ОСТАВА ПРИ НАС!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фахрадин, бившият портър в WMUH-London и той ли ще дойде като бежанец, или пак е изпуснал самолета?
6
0
 
7
 
! Отговори
От Ботуша преди 2 години
Всички маймуни в Италия, които се излежаваха по улуците по десетина години, хукнаха към Лондон и се пишат афганистанци.
5
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Директно в националния отбор по футбол. Да бият дуссссспи. Печките, не стават.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам тия заради Пакистанците излязоха от ЕС, сега пък щели да приемат Афгани....
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васалите от Англия.Защо спряхте Хитлер като трябва да носите чая и бисквитките на американския господар.Сега след като сдаде фира и взе да се изпуска взехте и да му бършете задницата.А имахте славна империя,която Сащ ви накара да унищожите и да се изтеглите по същия позорен начин като онзи ден в Кабул.
2
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБер преди 2 години
Аз съм ГЕРБер. Тоест вече съм "уязвим" политически вид в България. Квото можах - гепнах. Уредих родата и приятелчетата по Държавна Администрация и хубави частни фирми. Сега вече мога ли да кандидатствам заедно с Афганистанците - за политическо убежище в Западна Европа ?!?! Може и Великобритания - Няма проблем ! Няма да се разсърдя и на ...Швейцарските Алпи !!!!!!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде жени и момичета, от там само яки, tъпи и гнyсни 20-30 годишни мъжки макаци