Талибаните заповядаха бойците да не посягат на чуждо имущество

Наредено им е също така да уважават чужденците
17 авг 2021 16:06, Елка Василева
43
Талибаните заповядаха бойците да не посягат на чуждо имущество
Снимка: БГНЕС

Частните домове на жителите на Кабул са неприкосновени, не бива да се посяга и на частните автомобили, разпореди на бойците си заместник-командир на талибаните в момент, когато екстремистите укрепват контрола си върху Афганистан, предаде Ройтерс.

"Току-що пристигнахме . . . в Кабул. Никой не бива да влиза в домовете на хората или да отнема автомобилите им, при никакви обстоятелства. Ако служител или друго лице извърши това, действието му ще се смята за измяна към системата, за измяна към кръвта на мъчениците и кражба", заяви в аудиопослание, разпространено от местната телевизия "Толо нюз", ръководителят на военната комисия на талибаните молла Якуб.

Още по темата

Талибаните наредиха също така на бойците си да спазват дисциплина и да не влизат в дипломатически сгради, да не посягат на дипломатически коли, а на обикновените хора казаха да продължават да водят нормален живот, заяви днес висш представител на групировката.

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) поиска днес да бъде преустановено насилственото депортиране на афганистански граждани в страната им, включително на кандидатите за убежище, чиито молби са били отхвърлени, предаде Франс прес.

А Върховният комисариат на ООН за правата на човека поиска от международната общност да окаже пълна подкрепа на афганистанците, които са изправени пред "непосредствен риск" в своята страна след завземането на властта от талибаните.

"След бързото влошаване на ситуацията в сферата на сигурността и правата на човека в обширни части на страната и с оглед на извънредната хуманитарна ситуация Върховният комисариат за бежанците призовава държавите да сложат край на насилствените депортации на афганистански граждани, за които преди е било решено, че не се нуждаят от международна закрила", каза на пресконференция в Женева говорителката на ВКБООН Шабия Манту.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните,защо не дойдат малко да разчистят и в България???
11
2
 
10
 
! Отговори
Кадията на Румелия преди 2 години
Ако падне немюсюлмански град по Шериат войската има три дни да прибира Ганимета. Това са оръжията и всичко, което врага е изоставил. Явно този път емирът е решил да бъде по-благосклонен. В крайна сметка, всичко пак ще се прибере от тях, но като се пооталожат нещата.
10
2
 
14
 
! Отговори
Ментълджен преди 2 години
Брях какво ментълджени, брях... И кво правят, когато не влизат в чужди къщи, не бастисват чужди булки и не убиват и мародерстват? Разхождат се и Кабул може би и разглеждат града?
9
6
 
21
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
талибаните ще се окажат добрите накрая!Гаранция!Гледах клипче в 9гага как американски или натовски войник насочва пистолет право в главите на малки деца и ги тормози и гаври !Но това естествено няма да го видим по продажните американски медии!
8
8
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Брей талибаните ще излезнат ангели небесни освободители, по добри от пртизаните на 9 lX бе хора, я да ходим дам да садим картофа
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните са в пъти по-цивилизовани от фашистите от BLM, които палеха, крадяха от чужди бизнеси.
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните ще излязат по-демократи ор ЕСССР, Британия и САЩ.
5
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една разлика с комунистите: дори талибаните не посягат на чуждото, докато комунистите главно към това се стремят.
4
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво сте се вторачили в хората.Оставете ги н мира да си уреждат държавата както си искат.
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези прилагат на практика Крумовите закони, хахахааааа!
2
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и талибаните са по човечни от фигуранта
1
9
 
16
 
! Отговори
селянин преди 2 години
а за чужди булки важи ли?