Меркел в Украйна за последно в ролята си на канцлер

Тя ще се срещне с президента Володимир Зеленски
49
Меркел в Украйна за последно в ролята си на канцлер
Снимка: БГНЕС

Два дни след като обсъди в Москва с руския президент Владимир Путин конфликта между Русия и Украйна днес германският канцлер Ангела Меркел ще отпътува за Украйна, за да се срещне с президента Володимир Зеленски, предаде БТА като се позова на ДПА.

Очаква се тя да засегне липсата на напредък по изпълнението на Минските споразумения - мирен план от 2015 г., изработен с посредничеството на Берлин и Париж. В дневния ред на разговорите ще бъде изграденият почти изцяло газопровод "Северен поток 2".

Германия се опитва да гарантира, че Украйна ще продължи да транзитира за Западна Европа руски природен газ и да има приходи от това. Договорът за транзит между Русия и Украйна изтича през 2024 г.
Докато беше в Кремъл в петък, Меркел подчерта, че газопроводът е важен за енергийната сигурност на Европа. Та каза, че Германия отстоява териториална цялост на Украйна и не признава анексирането към Русия на украинската област Крим през 2014 г.

След като пристигне днес в Киев, германският канцлер ще положи венец на гроба на Незнайния воин. Тя ще почете и паметта на загиналите по време на Оранжевата революция от 2014 г., свалила проруския президент Виктор Янукович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: УкрайнаМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е страж на законността в Бг. Веднага да помогне на #1.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На последното си посещение в Русия на 20 август канцлерът на федералната република Ангела Меркел поднесе венец пред Гроба на незнайния войн в Александърската градина преди да се оттегли от поста си през септември.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 20-ти и 21-ви август Меркел посети Русия за последно в ролята си на канцлер. В Кремъл тя пороведе разговори на 4 очи с Государя Путин. Днес Меркел е в Украйна за последно в ролята си на канцлер. Тя трябва да вразуми шоумена Зе, който си е наумил да излезе от Минските споразумения и да провежда някаква "Кримска платформа".