След заплахата от терор в Кабул: Текат последни евакуации

Редица страни призоваха гражданите си да напуснат района
26 авг 2021 16:18,
10
След заплахата от терор в Кабул: Текат последни евакуации
Снимка: БГНЕС

Последни евакуации текат в Афганистан. Мярката е взета след предупреждението за опасност от терористично нападение в района на летището в Кабул.

„Прозорецът за евакуиране на хора от Афганистан се затваря“, обяви брититанският министър, отговарящ за въоръжените сили Джеймс Хийпи.

Той поясни, че информацията за готвеното нападение на аеропорта в столицата на страната е достоверна. Много държави призоваха гражданите си да напуснат района веднага.

Белият дом съобщи, че Съединените щати са извели от Афганистан около 13 400 души за последното денонощие. Германия е евакуирала над 5 200 души, от които 4 200 афганистанци.

Още по темата
Правителството на Нидерландия обяви, че спира евакуационните полети от Кабул. Решението идва след предупреждение от американските военнослужещи - нидерландските представители да напуснат терминала в афганистанската столица преди изтеглянето на Съединените щати.

"Франция ще завърши операцията по изтеглянето на своите граждани и сътрудници афганистанци от Кабул до петък вечерта, съобщи премиерът Жан Кастекс", цитиран от Франс прес.

"След това няма да можем да евакуираме повече хора", подчерта Кастекс.

Унгария пък вече завърши изтеглянето на своите военни, граждани и афганистанци, които са им сътрудничили. За последните 24 часа Будапеща евакуира от Афганистан 540 души, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно снощи Русия също приключи с евакуациите от Афганистан. Три тежки траспорта Ил-76 и един междуконтинентален Ил-62 се приземиха на подмосковното летище Чкаловский. Те докараха на руска земя руски, граждани на ОДКБ и даже украински граждани.
9
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Ероле, на език какъв в първото изречение словоредът е? Какво означава думата "аеропорт" в превод от суахили?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПРАВИХТЕ ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ В аФГАнистан честито. Да не мислите, че ще ви се размине.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми няма да ходим у Кабул. Живеят си хората и без да са видели Кабул. Не ходим и по джунглите на Африка и по Амазония щото има отровни змии. Ама не ги унищожаваме.
6
0
 
4
 
! Отговори
Г. Ъзов преди 2 години
Госпожо, идете де се поразходите сама из улиците на Кабул или останете там малко на туризъм - ако оцелеете, ще искате да целувате на Господ джапанките, че сте родена тук, в България... и нас не ни искат на Запад, ама половината ни население е там, защо ли...?
5
3
 
2
 
! Отговори
6 преди 2 години
Последната песен на международният жандарм!Да си се приберт у дома и от всякъде и да оставят народите и нас да си се оправяме свободно без американски диктат!Байдън първи го осъзна това и заслужава наградата за мир , ако стане трайна американска политика!Дано!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе оставете го тоя афганистански народ на мира. Кой ли не се изреди да му дава акъл как да живее.
3
1
 
0
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Много удобно извинение "запаха от терористична атака" да прекратят евакуацията. Те техните хора американци и европейци ги евакуираха първи, но сега останаха няколко десетки хиляди авганистанци, дето са помагали, ама не ги искат никъде и ще ги пожертват.
2
2
 
16
 
! Отговори
българка преди 2 години
Ами браво на НАТО, браво на талибаните. Ако има едно лесно половин Афганистан да се изнесе към Европа, ще е най-добре за Меркелица. Нас никой не ни пита. АМИ НЕ ГИ ИСКАМЕ ТЕЗИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ! Вчера в Нидерландия европейците са палили гуми пред военната база, пълна с тамбурки ! Като не им харесват талибаните, да вземат оръжие и да се бият за свободатата си. Чакат нашите мъже да водят битки, а те да правят по 5-6 деца. СТИГА ТОЛКОВА! Да затварят границите талибаните и да се приключва !!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дето е стъпал кравар-демократ трева не никне!