Афганистанците с документи могат да напуснат страната

На среща обсъждат връщането на децата в училищата
27 авг 2021 17:22, Петя Славова
13
Афганистанците с документи могат да напуснат страната
Снимка: БГНЕС

Афганистанските граждани, притежаващи съответните документи, ще могат свободно да напуснат страната след отварянето на цивилната част на летището в Кабул. Това съобщи представителят на катарския политически офис на радикалното талибанско движение Мохамад Сохаил Шахин.

Още по темата

"Вчера в столицата на Катар, Доха, се срещна делегация на ислямския емирство Афганистан, водена от представител на политическата служба на движението Шер Мохамад Абас Станикзай със специалния представител на френското правителство за Афганистан Франсоа Рише. По време на срещата талибаните подчертаха, че всеки афганистанец със съответното правно основание ще може да пътува в чужбина. На всички афганистанци ще бъдат осигурени подходящи условия за пътуването им след отварянето на цивилния участък на летището", написа Шахин на своята страница в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Освен това на срещата беше обсъдено установяването на мир в целия Афганистан, връщането на децата в училищата, както и ситуацията с летището в Кабул, чрез което редица държави евакуират своите граждани, включително персонала на посолствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
И всичко това преди 2 години
Благодарение на Джо ТалиБайдън!
9
1
 
0
 
! Отговори
Usa+ vs Tali- преди 2 години
.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че талибаните и особено техните шефове ще си тръгнат от Афганистан. След разкошния живот който са водили в Доха,Дубай връщането в Афганистан им е божие наказание.
7
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Бе кво са думнали не знам,ама вчера един талибан отремонтирал повреден вертолет блекхоук и го подкарал!Краварите направо се шашардисали!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Европа няма дошъл един с покументи, те предвидливо ги губят и после само казват че са от Афганистан и че са на по 17г а после се оказва брадат Пакистанец на 32г. Смях
5
0
 
1
 
! Отговори
fact преди 2 години
как се измени светът!нема кой едно вилкомен да каже...............
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятели, някой може ли да обясни защо в Афганистан няма Ковид?
3
0
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
С талибаните трябва да се внимава. Все пак България се налага да чака няколко години за някакви пършиви еврейски самолета за лов накрави,а САЩ подариха за няколко часа въоръжение,с което авганистанците моат да окупират България и Сърбия за не повече от 2 часа. Подкрепям талбаните само ако задържат масите тръгнали насам. Ако обаче талибаните ,подобно на фашиста евреин Франко ,който напълни Франция с испански талибани,под предтекст,е режимът му бил толерантен към инакомислещите,ни насочат маси от
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите сами си думнаха летището, за да покажат колко са лоши талибаните.
1
3
 
4
 
! Отговори
КОЙ преди 2 години
ВЯРВА НА ТАЛИБАНИТЕ МАЙ НИКОЙ