Ракети са изстреляни срещу неизвестни цели в Кабул

Не е идентифицирано мястото на падане
30 авг 2021 07:45, Ния Христова
7
Ракети са изстреляни срещу неизвестни цели в Кабул
Снимка: БГНЕС
Ракети с неизвестни цели са летяли над афганистанската столица в понеделник, съобщи АФП. Хората, живеещи близо до летището, казаха, че са чули звуците на активираната противоракетна отбранителна система.
 
В близост до летището се виждаше и дим.
 
Мястото, където са паднали ракетите, все още не е идентифицирано, нито целите, към които са били насочени. 
 
САЩ вече завършат изтеглянето си от Афганистан. Евакуацията се извършва в изключително напрегната обстановка и под заплахата от терористични атаки
 
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен в неделя заяви, че не повече от 300 американци остават да бъдат евакуирани от страната.
 
"Ние работим неуморно тези часове и дни, за да ги измъкнем оттам", каза той, 48 часа преди крайния срок за изтегляне.
 
Около 114 400 души, включително близо 5500 американски граждани, бяха евакуирани от Афганистан от превземането на Кабул от талибаните.
 
Последната фаза от евакуацията беше затруднена заради нападението на Ислямска държава-К в четвъртък, близо до летището на афганистанската столица. Тогава загинаха около 100 души, включително 13 американски войници и двама британски.
 
Джо Байдън посрещна останките на 13-те загинали военнослужещи на пистата във военната база в Дувър, Делауеър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Миле, не се притеснявай, това е само началото! Ще им върнат още много американци в чували, а някаи дори няма да върнат. Сега отговорът ще е на американска територия и няма да се отърват от бомбени атентати. Но все има полза, да се намалява американското население, което носи вреда за планетата. Казват, че народът не бил виновен. Само че този народ не наказа нито един американски кръволок. Значи че народът им е виновен, допуснал гадовете да беснеят безнаказано по целия свят.
3
9
 
7
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
Малко са йм върнали на части само 13 американски войници. Щатите нямат работа в Европа. Трябваше половината да йм ги върнат в чували като Виетнам
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото бягане - 21в. Не случайно американците обират златата в тези дисциплини на Олимпиадите, просто много тренировки и отдаденост проявяват
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ракетите знаят ли, че летят в неизвесна посока?