Турците стъпват на пазара на труда на Острова

Броят на заявленията за работа нараснал 3 пъти за година
31 авг 2021 13:33, Елка Василева
48
Турците стъпват на пазара на труда на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на турските граждани, желаещи да работят в Обединеното кралство, е нараснал тройно за една година, сочат официални данни. Това е в рязък контраст с напускащите Острова граждани на ЕС, предаде БНР.

До месец юни в рамките на година са били подадени 37 000 заявления за работа от турски граждани, пише вестник "Дейли телеграф", цитирайки правителствени данни. Това повече от тройно увеличение от предходната година се обяснява с желанието на турците да се възползват от отлива на европейци след Брекзит.

Главният редактор на издавания в Лондон турски вестник "Avrupa Gazette" Ватан Оз казва, че допълнителен стимул за потока от турски граждани е режимът на Ердоган. Според Ватан Оз много по-съвременно мислещи хора като лекари и студенти не искат да живеят повече в Турция и около 70 000 са напуснали страната за последните 5-10 години. Освен това във Великобритания, особено в Лондон, има огромна турска диаспора, която от 40 000 през 1996 г., когато е пристигнал Оз, днес е нараснала до 700 000.

Всичко това съвпада със завръщането на много граждани на ЕС по техните държави. Официалната статистика показва, че заради референдума за Брекзит само напусналите поляци например са 150 000, като тяхната страна се радва на голям икономически напредък през последните години, отбелязва "Дейли телеграф".

Турски адвокат в Истанбул, който помага на кандидатстващите, казва, че макар и много от молбите да са отхвърляни тенденцията, е ясна: турците искат да стъпят на британския пазар и да заменят европейците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му мисли сега Бай ***- берачи на малини, болногледачи, бачкатори по автосервизи и всякакъв най-*** слугинаж. .........Слугинажа е изцяло в България при това със заплащане почти колкото в Индия или Бангладеш! Българският народен стандарт на живот е един от "най-високите" в Европа но по нисък от албанския. Българският интелект - Космически та чак Вселенен!:)))))))))))))
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите скоро ще са пълно мнозинство в България пък вие още бъдете с вперени очи в Англия!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А англетата винаги са били двулични змии, но ще им се връща тъпкано защото ислямизма не прощава и скоро яко ще им припари!....Виж си ганювизираното българско общество и после пише за англичаните и техния анти-*** манталитет.:)))))))))))))))))...... Турците отдавна го доказаха че са нация и изпревариха България по всички параметри!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излизането от ЕС означава, че Англия няма да има глас в европейските дела и се превръща в колония на САЩ и Китай, а вместо европейци ще се пълни с орди от неуки азиатци...... Личи си най вече по лицето на държавата където гражданите и са образовани и къде са в 'прегръдките' на кючека и гюбека по масите.:))))))))))....Радка Пиратка скоро ще завземе превест изцяло.))))))))
33
2
 
4
 
! Отговори
France преди 2 години
Излизането от ЕС означава, че Англия няма да има глас в европейските дела и се превръща в колония на САЩ и Китай, а вместо европейци ще се пълни с орди от неуки азиатци.
32
4
 
11
 
! Отговори
Смях преди 2 години
До :-) "британците са русофоби и славянофоби (включително срещу поляците) по геополитически причини и са туркофили)Затова сега рoшавият им премиер е с анадолски корени! Аз пък харесвам славяните (най-свестните народи в Източна Европа) и уважавам поляците заради Владислав Варненчик и много други причини, като например твърдата им политика срещу приемането на "бежанци". А англетата винаги са били двулични змии, но ще им се връща тъпкано защото ислямизма не прощава и скоро яко ще им припари!
31
3
 
9
 
! Отговори
Polska преди 2 години
Не им стигат пакитата и афрoтата, ами сега ще ги залеят с турци и афгани! А после т.н. "бял геноцид" бил конспирация. Нима?? Защото аз виждам тенденция. Всяка година се приемат стотици хиляди хора, които са несъвместими с европейския начин на живот. Либералетата, новите-стари болшевики, отричат християнството и мразят белия човек, а какъв по-добър начин да унищожиш нашата цивилизация като я разболееш с ислям! Лек срещу исляма няма. Диагнозата - бавна и мъчителна смърт.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха 70 хил са напуснали за последните 5/10 години. това прави 7/14 хиляди на година, турция населението е 70/80 Милиона. тези 10 хил. дали представляват същствен фактор че да се представя дори и за новина това. смях.
29
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27Не са хич много, само 80% при това от "най - надарените"! Жалка чаргарска картинка и суети.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че твоята рода върти кючеци, не значи, че всички го правим. Като си крайно органичен и си мислиш, че всички са като теб.......Аз наистина съм крайно ограничен откъм кючеци, гюбеци и маанета за разлика от българските избиратели и радетели на "културата"! :)))))))
27
0
 
3
 
! Отговори
Грт преди 2 години
Ами като 1 gbp = 12 турски лири + икономическата криза там как няма да искат да емигрират. Също липсата на квалифициран персонал е огромна. Като пример - има недостиг на 70000 шофиьора за камиони
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 Те отдавна имат. Борис Джонсон е турчин
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""""""в Лондон, има огромна турска диаспора, която от 40 000 през 1996 г., когато е пристигнал Оз, днес е нараснала до 700 000.""""" ---- Много скоро ще станат и 1,700,000 хиляди, а след това ще имат и представители и в британския парламент, като нас! -)))))
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 Това, че твоята рода върти кючеци, не значи, че всички го правим. Като си крайно органичен и си мислиш, че всички са като теб
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ако политиците в България имаха топки би било редно всички англичани вън от България и тотално ограничения за влизане и в всяко отношение да им такова на мухлясълите паунди затова ги направиха от найлон да не хващат мухъл. НЕ, съм расист по душа но тея минаха всякакви граници......Сравняваш кокошарник с ягуар, недей че почваш да пропущаш в потурите.:)))))))))))))!)))
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците ще си паснат много добре. Там е рай за хора с чалгарско-ориенталски манталитет и нрави. Дюнерджийници на всеки ъгъл, джамия във всеки квартал, мюсюлмани на висши държавни постове, музика досущ като чалгата, само че на афро-английски бичи по радиото и от всичките им нощни заведения.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
работех преди години в IKEA и имах 1 склададжия който беше от Турция, незнаеше да чете и неможеше да различи номерата в склада .. та така с турците.......... Достатъчно е само да сравним лицето на българската държава с турската за да ти повярваме изцяло.:))))))))))!!!!!!!!
20
8
 
6
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
някой по доло е споменал за автомонтьори че били слугинаж, незнам как е в UK ама тук в Исландия имам добър приятел автомеханик който месечно след данъците му остават 6 000 евро, понякога и повече като работи на черно, дрuг пък по доло е споменал за турци и пакита че били образовани, да, само тези които са родени в UK, работех преди години в IKEA и имах 1 склададжия който беше от Турция, незнаеше да чете и неможеше да различи номерата в склада .. та така с турците...
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ний се мъчим да ги изгоним, пък тез ги вземат, имат да патят, ама като са високомерни и не се учат от нас, хак да им е !!!Играете им кючеците по сватби и абитуриентски балове Но ще ги горните!:)))))))) Чалгата ви в кръвта, гюбеци и маанета Но ще ги горните, нали!!!:)))))))))))))))))
18
0
 
2
 
! Отговори
Иван Атанасов преди 2 години
До Анонимен Това е най-голямата глупост, която видях днес.