Талибаните с масирани удари по съпротивата в Панджшир

Успели са да унищожат 11 вражески огневи линии
2 сеп 2021 15:57, Ния Христова
19
Талибаните с масирани удари по съпротивата в Панджшир
Снимка: БГНЕС
Радикалното талибанско движение нанесе масирани удари по позициите на бунтовниците от Националния фронт на съпротивата (FNS) в северната афганистанска провинция Панджшир. Това съобщи афганистанската информационна агенция Bakhtar News Agency, предаде БГНЕС.
 
"По време на операцията бяха убити 9 бойци, включително двама полеви командири, а голямо количество оръжие и боеприпаси бяха иззети", коментира военен източник пред агенцията.
 
Талибаните са успели да унищожат 11 вражески огневи линии в района на Дербент-Гарани, Гюлбахар и Шатал.
Още по темата
 
Националните сили на съпротивата в сряда отрекоха информацията, че шест позиции са завзети от талибаните в покрайнините на дефилето Панджшир, което служи като основна опора на бунтовниците, противопоставили се на талибаните. 
 
Фахим Дашти,който е говорител на Федералната данъчна служба, каза пред репортери, че през последните 24 часа талибаните са предприели няколко атаки в Панджшир, но са били надвити. 
 
Според негова информация най-малко 40 талибани са убити, още 35 са ранени.
 
По-рано ръководителят на Комисията за ръководство на талибаните Амир Хан Мотаки, който беше назначен и за губернатор на Панджшир, заяви, че преговорите между талибаните и съпротивата са се провалили. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Ето как е в преди 2 години
средновековието:преговорите се провалили и започва битка на живот и смърт.Как е у нас(ранен социал-капитализъм)-преговорите се провалили и започва битка за удължаване на времето,през което юнаците се водят на работа и получават мега заплати и всички полагащи се екстри.Явно трябва да се върнем в средновековието, да изчистим службогонците,изпиващи кръвта на народа и да изберем нови юнаци.А те какви ще са?Махнахме едни,но май се оказа,че сме махнали по-добрите.Да не сбъркаме пак!
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Напред с. Корашли е в България преименувано в Славянаво изцяло с турско население с един българин Румен Радев Фигурант презедент БГ
9
1
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Талибайдън ич хабер зи нихт за чаршафосаните бонговци, проблема е в един дърт пепедофил мърсувал преди 1400 години и проказата разнасяна от неговите хомобойци
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще нападат брадатите, колко... Годно оръжие им оставиха.Редно е сега да снабдят и опозицията....
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на Талибайдън!
6
0
 
7
 
! Отговори
ПеКаПе Напред преди 2 години
и в град корджали е така!
5
1
 
4
 
! Отговори
себеиндетифициран преди 2 години
А ти себеиндетифицира ли се? Акция себеиндетифицирай се сега и получаваш безплатен себеиндетифициран европейски стикер!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
400 хилядна армия се предаде без съпротива на някакви клошари облечени с парцали.Още навремето на руснаците им е правило впечатление че местните половин ден са талибани/муджехидини или там както се наричат а след няколко часа стават от другият лагер и така въртят нон-стоп. Дори най-мощната военна сила е безсилна срещу тази шизофрения.Единственото смислено решение е или тоталното унищожение на цялото население нещо с което на никой не му се занимава или оставянето им да се себеиндетифицират.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кВо праИм ся кои са нашите, няма ли краварите да им пратят въздушна подкрепа като изпотрепят и свои, и чужди това поне го могат.
2
7
 
15
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 2 години
Навремето що народ от цял свят щеше да иде в помощ на защитниците. Както интербригадистите в Испания. Ама сегашната младеж не стаеа за нищо. Дай им Фесбук, бира, дрога. Даже и секс не правят. Хаха. Да не дойдат талибаните че ще ги отстрамят.
1
1
 
13
 
! Отговори
селянин преди 2 години
ние от кои сме щото ТАСС пише таман на опаки