Нападението в Нова Зеландия е дело на терорист

Мъж рани с нож шестима души в търговски център
3 сеп 2021 09:25, Елка Василева
15
Нападението в Нова Зеландия е дело на терорист
Снимка: архив, БГНЕС

Нападението, извършено в търговски център в новозеландския град Окланд, беше определено като терористична атака.

Неизвестен мъж нападна и рани с нож шестима души. Трима от пострадалите са в тежко състояние.

Още по темата

Нападателят е ликвидиран от полицията. Той е гражданин на Шри Ланка, а от 2011 г. живее в Нова Зеландия, предаде БНТ.

Премиерът Джасинда Ардърн определи случилото се като терористично нападение, дело на радикален екстремист. Тя каза, че нападателят е бил "вълк-единак". Той е бил познат на полицията и се е намирал под наблюдение. Това е позволило полицай да го елиминира само минута след като е започнал атаката в супермаркета.

Полицията в Окланд първоначално съобщи, че в търговския център е имало стрелба, но тази информация беше опровергана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Бял негър преди 2 години
Нали много харесват черни мюсюлмани, да им са честити. Значи ако си бял, от България и християнин, да останеш в Нова Зеландия е почти невъзможно. Но ако си *** от Шри Ланка и мюсюлманин, то нямаш проблеми да си стоиш там и никой не може с пръст да те докосне. Дори и да казваш че мразиш белите хора, това не е никаква пречка. Е, ако случайно някой каже че мрази мюсюлманите, то веднага той бива обявен за човекоядец, расист, бял супермасист (някой знае ли какво е това), нацист и тръмпист...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно гагаурите незнаят каква религия изповядват в шриланка
9
0
 
7
 
! Отговори
някой си преди 2 години
"Той е бил познат на полицията и се е намирал под наблюдение. Това е позволило полицай да го елиминира само минута след като е започнал атаката.." - браво на полицията, и специално на политиците. Само регистрирайте и наблюдавайте подобни и ги водете на отчет. От това такъв страх берат, че нощем не могат да спят от притеснение. Като започнат да избиват хора наред, "само за минути" те ще бъдат неутрализирани. Е, това че за тези минути успяват да убият десетина хора просто няма да го броим, нали?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирната религия.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оукланд не беше ли едно от най-спокойните места за живеене според някаква класация???
6
1
 
8
 
! Отговори
българина преди 2 години
това не е дело на ислямиста, а на човека който го е пуснал в Н Зеландия. ако оставиш педофил с дете заключени в апартамент, кой е виновен за това което 100 пр ще се случи?
5
8
 
4
 
! Отговори
до ЦЦ преди 2 години
глупак0 комплексиран, живей си във филма. никой не иска да стои в нашата държава, тука ако влезе някой кафяв в кауфланда с намерение да прави атентат, ще го пребият някои на входа още, за това, че им е пресякъл пътя на количката примерно.
4
0
 
23
 
! Отговори
SS преди 2 години
И представете си тук в Бг останат няколко хиляди афгански братчеда от неолиберални съображения.Кое гарантира че и тук няма да се случи същото ? Населението е пацифизирано,никой няма навика да излиза въоръжен от къщи,мъжете изджендърени.Такъв ще убие и рани много повече.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли, че: тая изсушена иПротивна скумрия, Джасинда Ардерн, сатанинска нео-либералка, произхожда от полицейско мормонско семейство, е работила във Великобритания като политически съветник на психопата масов убиец от войната в Ирак, Тони Блеър, подкрепяща лесбогейташкитеИзвратеняци, позира с фередже из новозеландските мюсюлмански общности. Сега вече знаете!
2
2
 
29
 
! Отговори
Същата преди 2 години
тая Джасинда, когато християнин стреля по ***, домъкнали се там, беше много по-разговорлива и критична. Даже си нахлупи бурка или както том се казва парчето чаршаф, и отиде в джамията. Сега нещо много кратичко и обрано го дава!
1
0
 
14
 
! Отговори
Свети Сатанаил преди 2 години
Аз казах ли ви? Прав се оказах. Почеркът е красноречив