Необичайни горещини налегнаха британците

През септември измериха по-високи температури от август
Обновена: 8 сеп 2021 13:32 | 8 сеп 2021 13:26, Елка Василева
8
Необичайни горещини налегнаха британците
Снимка: архив, БГНЕС

Температурите във Великобритания надхвърлиха 30 градуса.

Метеоролозите отбелязаха, че през септември вече е била регистрирана по-висока температура в сравнение с август тази година, което не се е случвало от 2016 година насам, предаде БНР.

След доста неприятен август и започнал с много слънце септември в Уелс и в Лондон живачният стълб се изкачи до близо 31 градуса. Статистиката показва, че за последните 50 години това е седми септември, когато температурите надхвърлят 30 градуса и втори пореден септември.

Горещо е времето и в Ирландия, където според някои метеоролози от 1906 година не е отбелязвана толкова висока температура.

От четвъртък обаче се очаква понижаване на температурите и вече има издадени предупреждения за обилни валежи и гръмотевични бури.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е верно. От горещото време великобританките веяха бели балдъри и циццци три деня с надеждата някой да ги оплоди. Няма лошо.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, беше горещо и задушно. Климатичните промени са fuckт.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига де! Беше леко топло, но нищо общо с българския август тази година! И е само за 2 дена, поне да се стоплят малко стените, че вече парно трябваше да се пуска.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
The Englishman Who Went Up a Hill, But Came Down a Mountain! Вчера много *** мързеше и ми беше душно, и не можА да спА, а тъй кат гле'ам и днес шЪ е съШТото... Ало, новинистроенето, вие сериозно ли?
3
0
 
5
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Пък при нас е най-хладния септември, който помня.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали техните осведомителни агенции са съобщи ли за БГ когато се пържехме на 39 градуса. Едвали . Болшинството от енгелизите незнаят къде се намираме. Те незнаят че живеят на остров. Толкова са умни горките че се чудя как пазят равновесие. 5 години живях в Лондон и съм се чудел какви са тези неадекватни спиртомери. Когато им казвах че се островитяни те ме гледаха като паднали от Марс. Иначе се правят на много отворенгяс.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия е абсолютният ни антипод във всяко отношение. Дано да захладнее там по-скоро, че да се радваме на дъъъъъъълго сиромашко лято!