Джонсън: Светът да порасне и да се справи с климатичните промени

Той измени посланието от Шоуто на Мъпетите: Лесно е да си зелен
23 сеп 2021 22:49, Елка Василева
34
Джонсън: Светът да порасне и да се справи с климатичните промени
Снимка: БГНЕС

В годишното си обръщение към световните лидери в ООН британският премиер Борис Джонсън призова света "да порасне" и да се справи с климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Седмици преди решаващата конференция за климата в Глазгоу, която започва на 31 октомври, британският премиер каза пред Общото събрание на ООН: "Ние имаме огромна власт да променим нещата и то да ги променим към по-добро, и огромна власт да спасим себе си".

26-ата конференция на ООН за климатичните промени в Глазгоу има за цел да провокира много по-амбициозни мерки за овладяване на промените в климата, както и да осигури финансови средства за това, защото учените предупреждават, че глобалното затопляне е опасно близо до точката, в която ще излезе от контрол.

"Трябва да покажем, че сме способни да се учим и да съзряваме и най-сетне да поемем отговорността за унищожението, което причиняваме не само на нашата планета, но и на самите себе си. Време е човечеството да порасне", каза Джонсън.

Той похвали ангажимента, който пое Китай на Общото събрание на ООН тази седмица да не изгражда въглищни електроцентрали в чужбина, както и обещанието на САЩ да удвоят финансирането на развиващите се страни за справяне с климатичните промени до 11,4 млрд. долара годишно.

Британският премиер обаче допълни: "Ние трябва да отидем още по-нататък и то много по-бързо. Необходимо е всички държави и всеки един от вас да се задейства".

Анализ на ООН на основата на поетите от отделните държави ангажименти по Парижкото споразумение за климата от 2015 г., публикуван в петък, показва, че глобалните емисии през 2030 г. ще бъдат с 16 процента по-високи от 2010 г. - много далеч от намалението с 45 процента, което според специалистите е нужно, за да бъдат предотвратени катастрофални промени на климата.

Джонсън освен това измени посланието на героя от Шоуто на Мъпетите Кърмит, който казва: "Не е лесно да си зелен". "Той греши. Лесно е да си зелен", каза британският премиер.
/БТА/
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 8Алооо Европа отдавна не позлва твърди горива за отопление...а данъците за мощни коли са си високи...и това въобще не променя климата, забрана за садене на растения си има поне 40г....но това не променя факта ще може да ги донесеш с обувките си...Голяма част от декоративните растения са генно модифицирани и не могат да имат поколение...така че дори и да ги засадиш ефект няма....но това не променя факта че с глобалното село си идват и глобалните проблеми.....
8
14
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 2 месеца
Тц. По 1 МПС на семейство! Ограничение по магистралите през деня, от 08 до 19 часа до 100 км/ч, и хипер високи данъци за автомобили над 150 коня. Забрана за ползване на твърди горива в града за отопление. Обучаване на питеците как се пести енергия и вода. Забрана за продажба и садене на потенциално инвазивни видове (декоративни) растения. Образование на децата по проблема с климата. Иначе след 20-30 години няма да може да живеем тук или ще мрем от глад.
7
1
 
7
 
! Отговори
ЦЕЦА КОМПИРКАТА преди 2 месеца
" ИМАХ ЕДИН ПЕРИОД ОТ 10 ГОДИНИ, КОГАТО ВСЯКА ГОДИНА РАЖДАХ "
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм зелен отдавна. Чак съм позеленял. Топлим се на дърва и въглища. Природни продукти. Еко. Зелени.
5
2
 
5
 
! Отговори
МПС САМО ПО 2 ( ДВЕ) преди 2 месеца
НА ЕДНО СЕМЕЙСТВО
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
1 милиард африканци чакат добър живот с много енергия и много храна, с ТЕЦ, АЕЦ.................Ще пораснат и ще замърсят планетата Земя................Джонсън, Байдън и ЕС спират развитието на 1 милиард души, за да спасят планетата Земя. Китайците вече започнаха да замърсяват планетата Земя. Джонсън и Байдън се притесниха от Китай.
3
0
 
14
 
! Отговори
СПАСЕНИЕТО на ЗЕМЯТА преди 2 месеца
БОГАТИТЕ ДА ПЛЮСКАТ ПО-МАЛКО, БЕДНИТЕ ДА РАЖДАТ ПО-МАЛКО !
2
0
 
11
 
! Отговори
ДЕТСКИ САМО ДО 3-то преди 2 месеца
ДОЛУ МОДЕЛА ЦЕЦА КОМПИРКАТА С 23 ТАВЕТА
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видяха, че ковида взе да се изтърква, и сега почват другата сценака.