Военни шофьори в готовност да доставят горива на Острова

Малцина се вслушват в призивите да не се поддават на паника
28 сеп 2021 10:05, Елка Василева
26
Военни шофьори в готовност да доставят горива на Острова
Снимка: БГНЕС

Във Великобритания военни шофьори на цистерни ще бъдат приведени в готовност, за да помагат с доставките на гориво, ако се наложи, съобщиха от британското правителство.

Министърът на отбраната Бен Уолъс заяви, че военни от британската армия са готови да облекчат кризата с доставките на гориво, където това е най-необходимо. "Ето защо разпоредих те да са в пълна готовност, ако това се наложи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг допълни, че макар и да се очаква, че търсенето ще се завърне към нормалното си ниво в близките дни, е напълно разумно да се предприеме такава превантивна стъпка.

По-рано колегата му, който отговаря за околната среда -  Джордж Юстъс, каза, че не е нужна намесата на армията и че истинското решение е да се запази спокойствие и хората да започнат да зареждат колите си нормално, а не да се презапасяват. В късното предаване вчера "Големите дебати" по "Скай нюз" Юстъс заяви, че вече се наблюдава известно нормализиране в търсенето на гориво. Той отново подчерта, че рафинериите са пълни и че няма недостиг на петролни продукти.

Малцина обаче се вслушват в призивите на министрите да не се поддават на паника. Собственици на много бензиностанции заявиха, че макар и да отчитат доброто намерение на властите за справяне с кризата, не очакват гориво до петък, а това не успокоява потребителите.

Междувременно потенциалният канцлер на Германия след избори там -  Олаф Шолц, коментира, че зад кризата с горивата във Великобритания стои краят на свободата на движение на Острова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелечанине, кажи "Чао" на Шотландия.....................Мизерен поданик си и кризата сега започва за вас.............
20
3
 
2
 
! Отговори
Англичанин преди 2 години
....няма криза, няма недостиг нито на гориво нито на шофьори! Знаете ли колко изкарва на година един АДР шофьор тук? Между 50 и 60к на година. Ако си мислите, че някой ще напусне работа за такива пари заради брекзит сте пълни ид е оти....
19
3
 
3
 
! Отговори
Англичанин преди 2 години
Германското на ци дето коментирало хабер си няма от нещата на острова както и масата коментиращи. Криза няма. БП обяви, че доставките за четири бензиностанции в Лондон ще се забавят, което налага временното им затваряне и медиите надуха балона и създадоха паника. Народа тръгна да се запасяват и изкупи наличното гориво по бензиностанциите. Това доведе до забавяне на зареждането поради простия факт, че не можеш да напълниш за два дена това което милиони стресирани изпразниха за няколко часа....
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма грешка направиха англетата, като си въобразиха че могат без нас - източноевропейските роби. Пакитата и индусите не стават за работници, а и ги мързи също толкова, колкото и белите им господари. Сега ще си спретнат закон, с който да си карват бели роби директно, без виза, все едно сме в шенген.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитализмът навсякъде е глад, бедност и мизерия..................Хубав за държавата е империализмът.................Свърши ли империализмът и държавата остане ли на капитализма, се връщат гладът, бедността и мизерията, която е била в Англия през вековете.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва Джонсъновата зима. Купони за храна и бензин, опаашки за малобританците. Шотландия излиза от Малобритания.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военно положение, военен режим..............Купони и внос на храна................Капитализмът фалира.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт, при положение, че имат на разположение 1.5 Милиарда индийци и пакистанци, вкарват армията в действие ;) Направо да сдават автоматите и да им връчват лопати и като заредят бензиностанциите, бач на полето ;)
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги видим колко са сербез. Ако още две седмици се ритат по бензиностанциите за туба бензин, ще видите какво, по-точно какъв ги чака.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия първо създават паниката и хаоса след това се опитват да го замажат. Кой беше този умник който каза че не им достигали камионжии. Ами в армията им има хиляди. Пуска военният министър заповед и всички тръгват да зареждат магазини и бензинжии. Никой нямаше да разбере че има недостиг на шафиори. Тези че са правени у задната дупка ми е ясно но защо го показват.
11
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Че тя една армия ...Къде по напред ?🤔
10
2
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Да не се учудват защо има военни по улицата. Това е едно мазно въвеждане на военно положение, каквото ще бъде въведено в целия "ваксиниран" свят. Слава Богу, че българите сме умни.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сори ингилизи вече и източна европа има нужда от работна ръка...така че индия,бангладеш,нигерия,гана и т.н.са си ваши...успех с наемането на шофьори от братска кения!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
търсели шофьори от източна европа!интересно!а защо точно от източна европа а не от америка?а токлова колонии са имали в миналото-нигерия,гана,танзания,ямайка,индия,бангладеш...половината свят е бил техен с население близо 2 млрд. души...предостатъчно да решат всичките си проблеми свързани с липсата на работна ръка.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все тая. Внимавай какво си пожелаваш, че може и да се случи.
6
0
 
6
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 години
Аз кога виках че е време танковете да излязат вие ми се сърдихте. Сега и да искате - танкове няма, ще копирате чуждия опит в някой друг живот.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастията превръща всяка държава в жалкария
4
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Сега очалваме армията да бъде изпратена да бере ягоди и боровинки. Само не виждам къде са безработните шотландци и ирландци които щяха да заемат работните места на полето :)
3
6
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
В САЩ пък военни щели да заместват мед. сестрите, които са уволнени, защото не искат да експериментират с тялото си. Случаеност, ни мисля!Хора, изкарат ли армията по улиците, няма връщане назад!
2
0
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Добре се подредиха с Брекзита.Да се бият за бензин.Така става като се водиш по акъла на рошав ***.