Военни се включват да доставят горива във Великобритания

Правителството може да промени имиграционната си политика
2 окт 2021 15:15, Петя Славова
32
Военни се включват да доставят горива във Великобритания
Снимка: БГНЕС

  Кризата с горивата във Великобритания е сериозна, а от понеделник около 200 военни ще бъдат мобилизирани, за да извършват доставки до бензиностанциите в страната. До ситуацията се стигна заради липсата на професионални шофьори след Brexit.

Внасяне на временна работна ръка и мобилизиране на армията, за да извършва доставките на горива, докато бъдат намерени професионални шофьори. Така британското правителство се надява, че ще овладее ситуацията с пресъхналите бензиностанции.

"За половин час обиколих 10 или 12 бензиностанции. Само тук има останало", сподели един от потърпевшите, цитиран от

Bulgaria ON AIR

.

Снабдяването ще започне в понеделник. До тогава гледката пред колонките за гориво на много места ще бъде една и съща - километричните опашки от чакащи да заредят автомобилите си. Обстановката беше допълнително усложнена от паническото презапасяване.

"Хората трябва да се сдържат и да не се паникьосват. Да мислят и за другите", категоричен е гражданин, живеещ във Великобритания.

До кризата се стигна главно заради Brexit и новата емиграционна политика, която изгони хиляди от страната. Ковид-19 също оказа влияние, тъй като има много заразени в бранша. Проучване на британската Асоциация за пътни превози изчислява, че в момента има недостиг на повече от 100 000 квалифицирани шофьори на Острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПак ще ги бере някой ягодите, като вдигнат заплащането на час , ще се намрят желаещи, но и ягодите ще са по-скъпи.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, веднага реагират, а у нас се закриха една камара полезни служби, подпомагащи населението,качеството на живот и страната, няма кой един кораб с химикали да извади навреме!
2
4
 
46
 
! Отговори
Анти чалгар преди 2 години
Англичаните са много мързелива нация .Сега като няма роби да им работят страната се срина
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виж ти как можело да се научат да работят, като сами си вкараха автогол. скоро и ягодите си ще си берат.