Разправа между шофьори и природозащитници в Лондон

38 арестувани екоактивисти срещу климатичните промени
5 окт 2021 13:23, Елка Василева
3
Разправа между шофьори и природозащитници в Лондон
Снимка: архив, БГНЕС

В Лондон разгневени шофьори влязоха в разправа с природозащитници, които отново блокираха ключови пътища.

Полицията съобщи за 38 арестувани екоактивисти срещу климатичните промени от кампанията "Топлоизолирайте Британия" край входа на тунела "Блекуол", който е една от най-оживените връзки между Северен и Южен Лондон под река Темза. Блокирани бяха също моста Уондсуърт и две ключови кръстовища, предаде БНР.

Още по темата

Жена шофьор е тръгнала да се саморазправя с протестиращите, заявявайки, че бърза да посети 81-годишната си майка, която е в болница, наричайки протестиращите "егоисти". На моста Уондсуърт са заснети шофьори, които издърпват от платната насядалите протестиращи.

Министрите планират да дадат на полицията още по-големи правомощия за справяне с блокиращите ключови пътни артерии към и около Лондон.

Миналия месец правителството спечели съдебно разпореждане във Върховния съд, с което се предупреждават протестиращите срещу климатичните промени, че могат да бъдат вкарани в затвора, ако продължават с блокирането на околовръстния път на столицата.

Кампанията "Топлоизолирайте Британия" настоява правителството да осигури топлоизолация на 29 милиона домове за зимата на Острова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабоумните фанатици разбират само от бой - това са жалките факти. На зелените кухи кратуни мозъчетата им са толкова промити, че те не възприемат нищо извън социопатската си религия.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените боклуцииии. Дето ядат и пърдятт с всички, карат коли, ползват ток, горива, дрехи, храна, опаковки, гсм , тв и какво ли не... обаче били ЗЕЛЕНИ :))( ейй клоуни
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте властта на зелените и ще видите как след няколко месеца хората сами ще се разправят с тях, като останат на студено и трябва да ходят пеш.