Зукърбърг: Facebook не пренебрегва безопасността на потребителите

Обвиненията са, че компанията поставя на преден план своята изгода
6 окт 2021 08:36, Елка Василева
11
Зукърбърг: Facebook не пренебрегва безопасността на потребителите
Снимка: архив, БГНЕС

Марк Зукърбърг - главен изпълнителен директор на Facebook, отхвърли обвиненията, че компанията му пренебрегва безопасността на потребителите за сметка на преследването на печалби.

На изслушване пред Конгреса на САЩ бяха отправени обвинения, че Facebook поставя на преден план своята изгода и не обръща особено внимание на въпросите, свързани със сигурността.

Още по темата

Американските законодатели настояха регулаторните власти да разследват твърденията, че социалната мрежа оказва вредно въздействие върху психическото здраве на децата и подклажда разделения в обществото, отбелязва БТА.

Зукърбърг защити своята компания, като каза, че обвиненията противоречат на нейните цели.

"Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен", заяви той.

"Ние правим пари от реклами, а рекламодателите последователно ни казват, че не искат техните реклами да бъдат редом до съдържание, което е вредно и поражда гняв", заяви Зукърбърг.

"А не знам някоя технологична компания да тръгва да създава продукти, които правят хората гневни или депресирани", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен е загадка, как толкова зле направен сайт е най-популярен :))) Добре, преди години беше нещо ново, ама то там само лелки и чичковци пишат вече :) Да похваля Днес, добре са си направили сайта, удобен е за ползване, само дето рядко пускат статии :))
8
1
 
4
 
! Отговори
66779904132 преди 2 години
Смарфоните трябва да се забранът на деца под 18 години.защото стават ***,и народните представители и те да се намалът на 30 тина човека.
7
1
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Вервайте му, колкото на царо... :)
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А не знам някоя технологична компания да тръгва да създава продукти, които правят хората гневни или депресирани"А аз знам. Произвежда прозорци от боза. Хората се дразнят и депресират от зависналите прозорци и сините екрани.
5
1
 
10
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Тоя е толкова НЕприятен и отблъскващ мошеникхь и типичен НАГЛЕЦь, че нема накъде повече, отделно от това добре е изучил ЙЕЗУИТската тактика и стратегия да лъже као дрт нагъл сиганинь! ОСНОВНИЯТ му слоган е и си остава: Животът ви - на сицки вас е по-добър и по-качествен с 'Ф^King-бука', щото без него сте много изолирани, дълбоко нестастни и оставате неразбрани в "тоз побъркан свят" /по The КЛАС!/. Доказано, и то съвсем не от вчера още...м-ДА
4
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До АнонименСега минус 7 млрд.,ама преди това стотици плюс....
3
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Фейсбук не прави нищо различно от другите големи компании-манипулира действителността в своя изгода.Точно както оръжейните компании манипулират политиката и предизвикват войни,за да им се харчи стоката.Икономическият модел е такъв в основата си.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито, минус 7 млрд доллари. Браво на зукърбърг
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много поздрави за мосади, евреи и най-големите хакери - Израел.