Албания е в извънредно положение заради кризата с тока

Трябва да защитим нашите потребители, заяви премиерът
8 окт 2021 19:56, Анисия Иванова
33
Албания е в извънредно положение заради кризата с тока
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че страната е в извънредно положение поради снабдяването с електроенергия.

Той обяви след извънредното заседание на Министерския съвет, че планът за разрешаване на кризата ще бъде официално обявен в събота.

Според Рама този план трябва да помогне на гражданите от всички сфери на живота.

"Имаме ситуация с невиждан ръст в цената на електроенергията на международните пазари. Това решение ни дава възможност да се намесим с финансови или административни инструменти, за да се справим със ситуацията", каза Рама.

Според експерти кризата може да продължи до средата на 2022 г., но това не означава, че тогава ще приключи, пише "Фокус".

"Дори и тогава цените няма да се върнат към периода преди кризата. Това, което трябва да направим, е да защитим нашите потребители", смята албанският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
40
 
! Отговори
era преди 2 години
а в България се очаква масово да започнат да фалират предприятия, като за капак след като ги уволнят хората от Януари 2022 ще им вдигнат тока и парното. Това което прокараха богатите страни в ЕС е престъпно
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то ние които изнасяме над 30% процента от произведената си електроенергия навън ни изпиват мозъка останало за шиптърите които внасят над 50% от електроенергията да се справят,чуфф-те!
2
8
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Имат си премиер хората, а тука нека мeтeжниците с промяната...да кажат кой е нашия премиер
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'планът за разрешаване на кризата ще бъде официално обявен в събота. Според Рама този план трябва да помогне на гражданите от всички сфери на живота' -------- управата се грижи за гражданите си там, а тук какво? Къде е Планът дето Радев щеше да представи за Спасението на България?