Вторичните трусове след мощното земетресение на Крит продължават

Хората прекараха нощта по улиците
13 окт 2021 15:44, Нели Христова
0
Вторичните трусове след мощното земетресение на Крит продължават
Снимка: БГНЕС

Продължават вторичните трусове на остров Крит след вчерашното мощно земетресение от 6,3 по Рихтер, предаде БНР.

Властите предупреждават за бдителност в следващите няколко дни. Няма паника и страх сред хората на острова.

Вторичните трусове са със слаб магнитуд, съобщават сеизмолозите, които наблюдават активността в близост до епицентъра. Част от специалистите предупреждават за вероятност от силни вторични трусове.

Екипи от полицаи, пожарникари и други служители работят на острова за идентифициране на повредените сгради и инфраструктура и възможни жертви след силното земетресение, което накара хиляди хора да избягат от домовете си.

Жителите на остров Крит споделят, че спазват указанията на властите и са много внимателни. Училища и обществени сгради се проверяват за поражения от земетресението.

Засегнати хотели, както и пострадали туристи няма. Хотелиерите съобщават, че не се наблюдава напускане на чужденците, които са на почивка на острова.

Няма и паника сред жителите на Крит. Някои от тях прекараха нощта в колите си, други на открито в паркове, но от днес животът си върна нормалния ритъм, казват пред медиите хората, които живеят в близост до епицентъра.

Еврокомисарят по защита от бедствия Янес Ленарчич информира гръцкото правителство,че Европейският съюз е в готовност да активира механизма за помощ при бедствия, ако това е необходимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари