Бивш служител на МИ-6: Русия е истинска заплаха за ЕС

Кристофър Стийл е работил за тайните служби в продължение на 20 години
24 окт 2021 18:35, Нели Христова
90
Бивш служител на МИ-6: Русия е истинска заплаха за ЕС

Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви в ексклузинто интервю за Скай нюз, че руското ръководство смята, че е "във война" с Великобритания и че руската враждебност към Запада се засилва все повече.

Кристофър Стийл, авторът на прочутото досие за Доналд Тръмп, който говори за първи път за медия след публикуването му, заяви, че Кремъл убеден, че е във война с Великобритания и нейните съюзници, но Лондон не отчита реално заплахата. Бившият шпионин твърди още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия срещу Великобритания, включително по време на референдума за Brexit.

Става дума за постъпления от мръсни пари на Острова и инвестирането им в стратегически индустрии и опити за финансиране на кампании преди референдума за Brexit и референдума за независомост на Шотландия. Той каза още, че Москва смята, че може да разруши ЕС и че Русия е истинска заплаха за блока, предава БНР.

Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в продължение на 20 години, включително в британското посолство в Москва, е смятан за един от най-добрите британски експерти за Русия. Той сподели пред "Скай нюз", че по време на почивка със съпругата му на Карибските острови около 18 месеца, след като името му се появява като автор на досието за Тръмп, е получил ясен знак от руското разузнаване, че е следен и предупреден, че не може да се укрие.


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Бивш служител : МИ-6 е истинска заплаха за ЕС .
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МИ 6 трие и тука коментари
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво още не пише в учебниците- 21 857 убити поляци заровени в общи гробове- Катин-4421- масово убийство, военно престъпление,3820- лагера Старобелск, 6311- лагера Усташково, 7385-в западна Украйна- това през септември 1939г/1941г- 14.4.1990г Русия признава и изнася документи потвърждаващи съветското военно престъпление извършено от 120 служители на НКДВ водени от В Блохин. Загиват 16 генерали, 20 университетски професори, 300 медици, 200 пилоти, 100 писатели и журналисти.
76
4
 
0
 
! Отговори
Marko преди 1 месец
Ей хомосаниен отивай в русия да живееш бре
75
1
 
10
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 месец
Бог да пази Руската Империя сега ,завинаги ,вовеки-веков. Амин. Поклон пред великата Руска Империя.Всяко зло на земята идва от англосаксонския свят. И сатаната сащ. Тяхната разруха означава добруване за земята.
74
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Опорката за СССР окупирала Полша издиша до момента в който въпросът: Защо Великобритания не обявява война на СССР за тази "агресия", както обявява война на Германия, не получи отговор.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към 75 Оказа се, че и "м.о-де.ратор" е лоша дума.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към 74 И *** М.о.лотов лоша дума ли е?
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 73 Прочети още малко и ще узнаеш, че преди договора ***-Рибентроп е сключен договор между Германия и Полша, които нападат и си поделят Чехословакия. Защо не упрекваш Полша за това? Или не е в твой интерес? А СССР, като е завзел половин Полша, защо не си я остави след войната? А можеше да си я остави цялата и не само нея. Да не говорим за огромните жертви, които даде за нейното освобождение.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво не пише в учебниците по история-септември Договор м/у Германия и Русия за ненападение на 23 август 1939 г- договорът Рибентроп/***- 1.09.1939г Германия навлиза в Полша,на 17.9. Русия навлиза в Полша, на 28.09.1939г Германия и Русия обявяват че имат обща граница- Полша е разделена.
69
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Постоянно се говори за руска враждебност към Запада.Какво пише в учебника по история?Две държави от Запада,първо Франция,след това Германия нападат Русия.Русия никога не е нападала държава от Запада.Кой в случая е враждебен?
68
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Натовецът Соломон Паси спаси 1990та БКП от разпад и лустрация. Факт.
67
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"руската враждебност към Запада се засилва все повече." -Враждебността на Русия към Запада ще се увеличава право пропорционално на разкапването на путинската държава. Същото беше и по времето на съветската враждебност към Запада, постоянно нарастваше докато накрая експлоадира и гащите на СССР паднаха до колене.
66
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
заплаха за човечеството е нато и ес а не русия народ които е дал 20 милиона жертвипрез воината не може да бъде заплаха това са чугунени глави които не знаят че сегае 21 век а не времето на студената воина искам мир и дружба не желая конфликтис русия
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската враждебност към запада ли се засилва или западната враждебност към Русия?
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служител на външното разузнаване?! Че според тях самите разузнаването не беше ли нещо лошо?
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 65 И ние можем да пъплим, но не го правим, защото сме добри хора. Нали това искаш да кажеш? Не че не можем. Или мислиш, че някои имат право да пъплят, а други не?
62
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък в Русия няма, ама изобщо, раздута администрация, лошо управление, лобизъм (вярно, там направо ти изземват бизнеса!), религии всякакви в колонизиране в 19 век територии на юг и изток, та чак до далечния изток. Колонизатори, но не си признават това, за разлика от нормалните държави! И за още територия ламтят. Я ги вижте, пак напъплиха из Африка, например.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Варшавския договор пък въобще не съществува.
60
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А според православното християнство в Русия, те са ни дали азбука и всичко друго ... с оръжие... да им се кланяме.