Пристигащите в Англия, които са ваксинирани, ще бъдат тествани с антиген

Това важи за пътниците, които са от страни, които не са в "червения списък"
24 окт 2021 16:30, Нели Христова
15
Пристигащите в Англия, които са ваксинирани, ще бъдат тествани с антиген
Снимка: БГНЕС

От днес - 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. По информация на посолството ни в Лондон напълно ваксинираните поне от 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са в "червения списък", сред които и България, могат да си направят антигенен тест на или преди втория ден от пристигането си. Тестовете могат да бъдат закупени от частни доставчици, съобщиха от МВнР.

Напълно ваксинираните граждани ще имат възможността също така да резервират антигенен тест, който да направят при пристигането си в центрове за тестване, разположени на някои от летищата. Списъкът с одобрени частни доставчици на тестове е публикуван на британския правителствен сайт www.gov.uk.

Пътниците ще трябва да направят снимка на направения от тях антигенен тест и на справката за резервация, предоставена от частния доставчик, и да му я изпратят обратно за проверка на резултата.

Гражданите, които вече са закупили PCR тест, не трябва да купуват друг тест.

Подробности за мерките при пътуване до Англия може да намерите на сайта на МВнР, в раздел "Коронавирусът - как да пътуваме"

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не "ще", там тестват всички, защото са наясно, че т.нар. "ваксини" не работят и приносителите на химията са също толкова заразни, колкото и нормалните хора.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Му хаха: 11, 12 и 13 - 3 в 1! Плоско!
12
14
 
3
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Антиваксърите бързат да пишат глупости. Мярката е поредното облекчение на правилата за ваксинирани. Все по-глупава идея е да нямаш ваксина
11
1
 
3
 
! Отговори
До Ингилизин преди 2 години
Драги ми Ингилизин, хората имат право на мнение. Жалко наистина, че много малко от тях пишат по същество. Повечето, по-скоро водени от емоция и незнание, пишат небивалици, но е добре знаещите като теб, вместо да ги иронизират, да ги информират достоверно.
10
17
 
3
 
! Отговори
Ингилизин преди 2 години
Драги ми списващи, коментарите ви, както винаги са отчайващо далеч от истината. Ако случайно, някой от вас се хване да почете нещо от здравната служба на на UK , ще разбере защо са тия тестове. Хората по цял свят се ваксат( неясно защо ползвате тая дума, след като тя всъщност произлиза от вакса - боя) и могат да отидат навсякъде и са спокойни. А вие си чешете езиците с теории на конспирациите и живейте в 19 век, ама преди освобождението, макара хората тогава да са били по напредничави от вас
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек от файдата няма полза за кво да се бода с едно нищо
8
12
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Ако не си ваксиниран, си 10 дни под карантина в Англия и плащаш предварително за 2 PCR , на 2ри и 8ми ден т.е към 120 паунда. Ваксинираните досега при влизане правеха само 1 PCR, сега им искат само антигенен 20 паунда. Аман от изказващи се неподготвени
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това знаете ли от кога е така, от 1 месец. Но вие явно изчерпахте интервютата с Гломб, Тромб тем подобни
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами англичаните вече знаят че ваксините не действат :) Нормално да пуснат тестове.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобни новини ще докарат инфаркт на форумната звезда програмиста. Не съм сигурен де. Може и да не успее да разбере правилно статията.
4
2
 
21
 
! Отговори
aefan преди 2 години
Eто един пример за тези, които вярват на световните учени. Дерек Смит се бори с колегите си над 20 години за нещо очевидно, че оловото в бензина е вредно. Да, ама всичките му колеги химици са зависими от петролната индустрия.Ха сега се сетете от кой са зависими световните "учени" и известни "лекари" - от пациентите или от тези, които финансират "изследванията" им?https://theguardian/theguardian/2011/jul/19/derek-bryce-smith-obituary
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щот ваксата те пази,затова можеш да заразяваш,пак да влезнеш в болница и инглизите все пак те тестват..наистина е много труден живота без мозък,жизненоважен орган си е!!
2
5
 
30
 
! Отговори
Представяте ли си преди 2 години
Да пътувам от държава, в която няма пари, до държава, в която няма храна...
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия със слабите ангели в каква ваксинално-тестова въртележка се набутаха - няма слизане. Ама иначе си връщали нормалното.