Японска принцеса се омъжи, губи титлата си

Избраникът ѝ няма благородническо потекло
26 окт 2021 08:15, Елка Василева
14
Японска принцеса се омъжи, губи титлата си
Снимка: БГНЕС

Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей Комуро, който няма благородническо потекло.

Така тя ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка.

Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащата й се еднократно плащане в размер на над 1,3 милиона долара.

"Брачните документи бяха представени и приети", съобщи за Франс прес представител на агенцията за императорското семейство.

Японската телевизия показа кадри как принцеса Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува с тях. Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Младоженците са на по 30 години. Те са учили заедно в университета.
Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро вече работи в адвокатска кантора. Все още не се знае дали Мако ще работи, но тя има добро образование - учила е изкуство и културно наследство.

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати предизвика неизбежни сравнения с друга двойка - британския принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

Когато принцеса Мако и Кей Комуро обявиха годежа си преди четири години, новината първоначално бе посрещната в Япония с одобрение, припомня Ройтерс. Нещата обаче се промениха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе замесена майката на годеника. Тогава Комуро замина за Ню Йорк, за да учи право, и се върне в Япония едва миналия месец.

Бракът няма отношение към реда на наследяване на императорския трон. В Япония престолът се предава само по мъжка линия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой е...л е...л кака се омъжи
10
1
 
1
 
! Отговори
Растата преди 2 години
До анонимен 8, казах, че винаги има и изключения, но много малко. Също казах, че българинът няма да го разбере това, понеже ние имаме коренно различно мислене и съвсем различен мироглед спрямо японците. Не говоря за времето на самураите, а за момента - почти всички там са хора с принципи и ценности, които са заложени генетично в тях. И аз мога да дам много примери, където министри си подават оставката, дори поради съвест, само защото са си помислили да направят престъпление.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НЕ-благородник Човекът попита за благородния произход, а не за гражданските им регистрации. Или бъркам? Така че не си търси поводи да демонстрираш някаква обща култура. Това, което си написал го знаем всички. Или почти всички. И до 600 г. преди Христа има проследими документи, но само за някои от големите полуцарствени родове. Така че по-леко с демонстрацията на знания!
8
3
 
1
 
! Отговори
НЕ-благородник преди 2 години
До Анонимен>>Какво благородно потекло могат да имат тия жълти?!Ще се учудиш... Тези хора имат писмени документи и свиделства за раждане проследими до 600 г ПРЕДИ Христа...По мое мнение това не те прави благородник (страшно съм против тази концепция) но все пак е впечатляващо. Поведението и културате на тази хора не могат да се поставят под съмнениеА на Вас ще Ви препоръчам да се ограничавате с расистките си забележки.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Растата А не бе! Не са по далаверите, само дето майка му на тоя ги върти! Много честни и почтени са - нямат никаква престъпност. И Якудза са измислени приказни герои...Излез от Шогун на Клавел!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живи и здрави! На бас, че няма да слушаме през ден за това семейство, както за едно друго такова, дето отиде в САЩ суставно от принц и една не особено бяла щтракалка...
5
2
 
3
 
! Отговори
Растата преди 2 години
До последния коментар, споко, японците не са далавераджии като нас. Те са хора на честта и морала, разбира се, има и изключения, но мнозинството са такива. Хората във властта дори и не си помислят да крадат или да участват в някакви схеми. Ние, българите не можем да го разберем това и не вярваме, че японците са почтени хора. Там е съвсем друг свят от нашия, във всеки един аспект.
4
3
 
2
 
! Отговори
Надувара Гонадупи преди 2 години
Е, явно са скрили доста други от далавери, щом се отказват с лекота от 1,3 милиона долара.
3
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво благородно потекло могат да имат тия жълти?!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега не е важно да си от кралско потекло, вече е важно да трупаш милиарди и да се задръстиш с пари!
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли га газа за 1.3 милиона ...