Умиращи от глад афганистански семейства продават децата си

Кризата в страната се засили, когато американците се изтеглиха
26 окт 2021 07:40, Анисия Иванова
64
Умиращи от глад афганистански семейства продават децата си
Снимка: БГНЕС

Умиращи от глад бедни афганистански семейства продават децата си да жълти стотинки. Новината идва на фона на предупреждението от Световна програма по прехраната на ООН, която предупреди, че милиони афганистанци могат да умрат от глад, ако не бъдат предприети спешни действия за спасяването на 22,8 милиона афганистанци, които са близо до гладна смърт, пише в. Мирър.

Управляван от талибаните Афганистан е на ръба на икономическа криза, заради която бедни семейства продават децата си в отчаянието си. Близо милион деца са изложени на риск от глад, предупреди ООН.

Кризата в страната се засили, когато американските военни се изтеглиха през август, а повечето страни в света не признават правителството на талибаните. Това пък ограничи хуманитарната помощ, която светът се опитва да окаже на Афганистан.

Пред репортер на ВВС гладуващи родители разказват как са продали дъщеря си за еквивалента на £360 (около 830 лв. - бел. ред.) на мъж, който живее наблизо.

Мъжът твърдял, че тя ще бъде омъжена за сина му, когато порасне, но родителите на момичето са наясно, че може да има много по-лошо бъдеще от това да се омъжи, пише БГНЕС.

Докато говори с репортера на ВВС, майката, която държи да остане анонимна, се разплаква. „Другите ми деца умираха от глад, така че трябваше да продадем дъщеря ми. Тъжна съм, разбира се, тя ми е дете", плаче майката.

Преди завземането на властта в Афганистан, съпругът й е работил като боклукчия, но в настоящата криза не може да работи. „Умираме от глад", казва мъжът. "В момента нямаме нито брашно, нито олио вкъщи. Ние нямаме нищо. Не знам какво ще бъде бъдещето на дъщеря ми. Сърцето ми се къса, но нямаше как..", разплаква се и бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световните организации оставят деца да *** от глад, докато насилват други да експериментират с инжекции, неразрешени за употреба.
50
2
 
11
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
За съжаление така стоят нещата .Искаха хората шериат,да си живеят по шериата.Пък и богатите ,,братски мюсюлмански страни " да им помогнат малко.
49
13
 
9
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 2 години
През 1978 година руснаците за какъв *** окупираха Афганистан? До тогава живяха добре. Жените бяха свободни. Нямаха ни талибани ни муджахидини. Където стъпил руски ботуш там трава не расте..11
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планетата ни е най-тъжното място във Вселената, а вината за това е единствено наша. Единствено човекът е способен да нарани друго живо същество и да се почувства добре за това.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
канал за органи.Въпроса е че с тези пандемии вече и трансплантациите не са решение.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им върви на тия Афганистанци . Първо ги нагазиха пияните мужици. После краваристанците . Сега пък си имат радикализирани талибани . Има нужда и от такива статии, че когато тръгнат през граничните бразди като стадо диви ппрасета , никой да не смее да ги спира . Руснаците им разрушиха градовете ... на американосите една от главните причини да ги изтеглят беше че военните им там са избили повече цивилни отколкото талибани , според сенатския доклад миналата година... талибаните сега ги довършват.
45
0
 
13
 
! Отговори
Рефюджис Велкоме преди 2 години
До Анонимен нашите го правят от край-време, но не съм видял статия за тях .... Влез в Ютуб и напиши Пазар на булки в България ако искаш да видиш . Но аз не съм видял някоя правна институция да се е загрижила чак пък толкова . То и този репортаж на ВВС е предназначен не за нас а за Западна цивилизована Европа . Да шокира хората от страните с развита социална система ... щото афганистански мигранти има да се посрещат . Да няма протестиращи а само щедри даващи с насълзени от умиление очи ....
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашите го правят от край-време, но не съм видял статия за тях
43
1
 
18
 
! Отговори
Младоженец паралия преди 2 години
В България е Демокрация и сме част от Европейския Съюз ... ама вече ТРИ ДЕСЕТИЛЕТЯ един етнос СИ ПРОДАВА ДЕЦАТА В ГЪРЦИЯ ..... И какво от това. Управниците и съдебната ни система не са се разтревожили въобще . Дори имаше репортажи на същата тази ББС за "Булките от пазара в Димитровград" .... И нищо . То си е тяхна етническа особеност. ... Не че са закъсали толкова за пари. Но това не им пречи да си продават новородените и да си купуват булките по пазарите...
42
0
 
7
 
! Отговори
игра на асоциации преди 2 години
И у нас едни боклукчии нямат пари, но правят чаавета и си имат пазар на " стоката".Добре, че танте Меркел излиза в пенсия и не ги покани и тези на гости.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искаха шериат на им сега. В северна корея е същото.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радост за педосите от западна Европа и Америка
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 37 - 1800 евро, 3 дечца, 3000 е транспорта и тука на един познат ще дам 2500 лева, да упрай работата с документи-мокументи! Аре, толкоз от мен! Отивам да подготвям стаите за прислугата!
38
5
 
6
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Думукрацията, ко да прайш.Мжд ощи пиндусити кат са евакуира ха от там СМРАД почна да пиши колку страшно ставало там. Сякаш при наркуманцити беши рай. Колку дица избиха неска пиндусити?
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик = Миии виш ся = тяхна сии странта, техни са сои правилата, баткаааа! КООО да ти кажа са ко сиокаш! Аре махай са от тука.
36
3
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Американска демокрация настъпи и в Авганистан.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
минават границата и то незаконно само млади мъже ,жени и деца няма ,явно едват за друго!!!
34
14
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дрогаре, какво ще кажете по въпроса, а? Като са американците на дадена територия с конфликт викате: "Тези американци навсякъде се месят по света без да ги канят". Сега като си тръгнаха и стана истинска катастрофа пак те са виновни според вас и викате: "Американците избягаха и оставиха горките афганистанци да се мъчат". Ами уточнете си шизофренията най-накрая, да се месят или да не се месят :))) И да иде джуджето да ги спасява, той си е войнолюбец така или иначе, ама и той яде бой там
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ 37 - Ейййй! БЪЛГАРСКА РАБОТА значиииии! Вече намерих 3 деца, ще ги транспортират в петък, ама... мжоеше и вие да помогнете малко!
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oт 37 - Хйде бе хора! Влзете ми в положение малко,собразете се! За помощ ви моля - СПЕШНО ЕЕЕЕ!