Задължителна ваксинация във всички фирми в Нова Зеландия

Няма да има религиозни изключения от това правило
26 окт 2021 11:19, Елка Василева
70
Задължителна ваксинация във всички фирми в Нова Зеландия
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че служителите във всички фирми, работещи в страната, трябва да са напълно ваксинирани срещу COVID-19, за да могат фирмите да продължат да работят.

Още по темата

Ардърн отбеляза, че няма да има религиозни изключения от това правило, като на едва на по-малко от 100 души от петмилионното население на страната ще бъде позволено да пропуснат ваксинацията по медицински причини, предаде БНР.

В момента Нова Зеландия предлага имунизация само с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“.

Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от локдаун към нова система "светофар", когато става въпрос за ограничения.

Към днешна дата Нова Зеландия е регистрирала 5822 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая, като през последното денонощия бяха констатирани нови 73 случая на COVID-19.

За сравнение - само в рамките на последното денонощие в България бяха регистрирани нови 5863 случая на коронавирус и 243 смъртни случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
Не ме изненадва преди 2 години
Новозеландците са най-тъпите парчета с които някога съм работил. Ако шефа им каже примерно да си наврят показалеца в носа, те ще го направят без да се замислят.
59
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
това е новата Религия, която се опитва да наложи ВАТИКАНА...Трансхюман общество...Нахилени безмозъчни роби...
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мангъропитеци и антиваксари ни обрекоха на мор." - Нали си се боцнал? Нали ваксинката пази? Щом пази, защо се притесняваш от НЕваксинирани? Аууу ами ако се окаже, че не пази и че само иди_отите са се набоцкали, тогава по-добре да има повече иди_оти, за да може ти да не изглеждаш толкова тъ_п в очите на хората. Затова ли искаш да се ваксинират повече хора?
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мангъропитеци и антиваксари ни обрекоха на мор." - Нали си се боцнал? Нали ваксинката пази? Щом пази, защо се притесняваш от ваксинирани? Аууу ами ако се окаже, че не пази и че само иди_отите са се набоцкали, тогава по-добре да има повече иди_оти, за да може ти да не изглеждаш толкова тъ_п в очите на хората. Затова ли искаш да се ваксинират повече хора?
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, добре де, сериозно ли някой като погледне политиката на Нова Зеландия ще каже, че това е добро решение? Наистина ли е по-добре хората да са в локдаун, за да не вземе случайно да умре някой, което дори не е ясно, че ще се случи. Страни като България са по-скоро изключение. В Германия например смъртността е три пъти по-ниска. Съмнявам се в Нова Зеландия изобщо да е възможно да регистрират такава като тази в България. От какво точно се страхуват, не става ясно. Няма как това да не е експеримент
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка жаба даси знае гьла нас нени интересуват други държави в бг сме нормални хора няма даим се хванем на номератаим проклети просяци и мафийоти вън от бг
54
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да сравнявате България с нормалните държави - там хората не са отраснали с нашите "ценности", "права" и не са на нашия "акъл"...
53
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун, масово тестване и задължителна ваксинация. Резултата - само 28 умрели. Така се прави! Мангъропитеци и антиваксари ни обрекоха на мор.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя пък докат не си утепе насалението няма да миряса
51
19
 
9
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Така се прави!!!!!!!!Не както тука с разни фигурантски тактики и прийоми за втори мандат
50
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Така трябва
49
7
 
7
 
! Отговори
Do 45 преди 2 години
Хахаха...а ние сме пример за КАКВО ТРЯБВА да се прави ли?Може ли да кажеш ти какво ТРЯБВА дас е прави? :)Еех, населението на тази територия е вече необратимо деформирано.Иначе си татуират всички Левски и Ботев по себе си и кръстове и икони, но акъл за 2ст нямат в главите.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кралицата деликатно ги е нарекла Австрало-Новозеландски Армейски Корпус, за да ги засили и да им даде самочувствие за суверенитет. Бошлаф.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E, все пак са били отделен Австрало-Новозеландски Армейски Корпус (ANZAC).
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Не един гневовете ще са минимумседем.
45
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия и НЗ за основните държави за тестването на новия световен ред. Горките на остров няма къде да избягат. През последните две години си бяха като в затвор - имаха право да излизат само по спешни причини не по-далеч от 1 км от дома си и да имат разрешително. Та, логично е даже да се радват да се боднат, за да излязат от концлагера. В животни ги превърнаха.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитали се били да запишат самостоятелно военно участие в исторически събития. Силно се съмнявам, че това е тяхно самостоятелно участие. Та те са слуги и васали на кралицата. Тя е нарисувана на банкнотите им. Тя ги праща по фронтовете. Тя им нарежда да минават към "светофари", след 90% задължителна и принудителна ваксинация. Тя ни нарежда и на нас.
43
2
 
20
 
! Отговори
Аристотел преди 2 години
Скоро очаквам голям метеорит да удари Америка а ударната вълна да достигне Нова Зеландия, Много фалш много нещо Спрете вече да лъжите и манипулирате хората че гнева на Създателя ще се стовари върху вас
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана сега? В комунистически Китай зачитат повече човешките права от толерантния западен свят.
41
1
 
25
 
! Отговори
Догтор Снагълз преди 2 години
НЗ е остров, населен най-долната прослойка, която са могли да изгребат от Британските острови и да ги пратят на май ната си през девет морета и три океана. От тях се е развило изключително добродушно, но тьпо население от офчари. При опитите си да запишат самостоятелно участие в исторически събития, са наторили обилно полуостров Галиполи.