Експерти за мигрантската криза с Беларус: ЕС този път не се поддаде

Лукашенко не получи нищо, заяви Иво Инджев
Обновена: 22 ное 2021 16:36 | 22 ное 2021 16:36, Красимир Ангелов
39

"Кризата с мигрантите на полско-беларуската граница доказва, че когато иска Европейският съюз, когато е единен по някакъв въпрос, може да решава. Европейците този път не се поддадоха. Взеха интересно решение - да не дадат на Лукашенко пари да се справи с мигрантската криза, която между другото с големи основания можем да кажем, че той предизвика, а да ги дават на авиокомпаниите, които ще извозват обратно. Това е любопитно решение. Фактически Лукашенко не получи нищо от цялата тази работа, поне на този етап," коментира журналистът Иво Инджев в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Лукашенко открито заплаши през лятото своите съседи от балтийските страни и Полша с това, че ще им докара мигранти и ги докара. Апогеят беше на 8 ноември, когато докараните със самолети мигранти, всички знаем, че Беларус не граничи нито с Ирак, нито с Афганистан. Тези хора дойдоха със самолети. И малки подробности, които говорят много. Мигрантите се оказаха въоръжени, да речем с брадви, които определено не са си взели с ръчния багаж," коментира Иво Инджев.

"Щом мигрантите достигнаха до такива северни точки като Беларус, значи все пак има вече за тези години изградена доста силна защита на източните граници на ЕС," смята бившият зам-външен министър Милен Керемидчиев.

"Беларус в момента се води първа точка, в която няма военен конфликт, тя се води като първа спокойна точка за прием. Тоест мигрантите нямат основание да преминат от Беларус към Полша - те са в първа безопасна зона. Между другото първа безопасна зона се явяваше и Турция. И Лукашенко видя, че при Ердоган минава номерът и се опитва да приложи същия номер. Но тези времена приключиха преди 5 години.

Европа наистина вече не е същата, защото има сериозни промени в самите електорални нагласи на европейските граждани и много лидери, които имаха либерални позиции, загубиха своите места като лидери в своите държави. Вижда се различното отношение по този въпрос на г-жа Меркел, която отстъпва от поста канцлер, и нейните наследници. Виждаме предстоящи избори във Франция и президента Макрон в момента влиза в полето на г- жа Льо Пен, за да вземе крайните избиратели и да покаже, че Франция продължава да е силната държава в Европа," коментира Керемидчиев в разговор с Милена Милотинова.


39
Още от Водещи мобилна
Мигрантите в Беларус не искат да се връщат в Ирак
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
защо между преди 2 седмици
До Между редоветеБатката не позволи държавен преврат и навря предателите на кучето отзад!ВСИЧКИ го видяха.Не клекна като нашите пухлювци.ЗАПАЗИ народа си.Вкара сума мигранти-е да,не може всичките да ги вкара.Пръднаха му на дъртия.А поляците са галените деца на ЕС и САЩ.Пукнаха от бой и други неща...имигрантите,а тука наш Дине,хвана няколко заедно с Перата ,щото МВР си ги пускаше,и веднага бай боце отиде да ги критикува!
32
0
 
1
 
! Отговори
кат така преди 2 седмици
*** не вдянаха,че баш той антибългарин,каквото и да каже ни настройва срещу идеята си?Е сега и човекоядци да почне да оплюва,ще ги предпочетем вместо него !
31
1
 
4
 
! Отговори
Между редовете преди 2 седмици
Лукашенко се сдоби с това което искаше! Забравиха за полската принцеса в изгнание и търсиха него като държавен глава! Така получи признание. Запда си получи урока без да се усети! :) Браво на Батката!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мандалото лопна. Повече никакви бежанци. Путин и лукашенко да си ги приберат.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на Европа. Почва да идва на себе си и да разбира какво зло е за нея Русия и Беларус.Дай боже повече сплотеност от азиатската чу-***.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шаши: Инджев, да обясни, нали е наясно с географията. С какъв транспорт имигрантите от Африка минават 5К километра до Беларус. Защо не минават направо през Средиземно море, а бият път до. Беларус. ------------------------ Афганистан, Ирак, Сирия не са в Африка.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама защо е такова отношението на Полша и другите от ЕС към бежанците? _________________ А на този велик източноправославен смел духовен водач на нацията си, Лукашенко? Защо хем ги кани с пригладения + визи, хем ги гони веднага?
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И по какво е експерт този?по лъжи и провокации ли?! ____________ Тук не прочетох никаква лъжа. А какви са провокациите? Защото също не видях. Всичко в мненията е вярно.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Говори смело, ама само глупости говори! В празна тиква само ако я *** някой единствено може да кънти.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха ха ха ... ето кой бил Експерт?!? Тоя не нормален СДС-ар, прегърнал ГРОБ, който беше толкова нахален, че когато го уволниха не напусна кабинета си, трябваше да го вадят от там с полиция! Тоя негод ник не става за нищо. Абсурдно е да черпим акъл от зелена тиква!
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачкай, Иво. Малко са хората говорещи смело срещу Русия. Президент и правителство са проРусия. Медии са прорусия. Най-русофилската страна в Европа. Ти си един от последните мoхикани. Продължавай да нанасяш лирически шaмари на криминалния режим на тов. Путин.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мигрантите нямали основание да преминават от Белорусия към Полша. Имат голямо основание. И ако вие не го виждате, сменете си работата. А основанието е социалната система на Германия. Това означава едно. Тези хора не спасяват живота си, а търсят лесен живот.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иииииксперктин
20
2
 
5
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 седмици
Този още ли го има?
19
1
 
15
 
! Отговори
Като лелка пред блок преди 2 седмици
Не просто женчо, а недоучена лелка, седнала на пейката пред блока в някой панелен комплекс на края на града. Всичко "знае" и по всеки въпрос има мнение. Мине ли някой покрай нея, започва зад гърба му да бърбори, опитвайки се да създаде относно човека такова впечатление, каквото на нея й е угодно. На такава лелка мяза Иво Инджев в момента.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иво Инджев все повече заприличва на женчо. Открай време си е такъв по характер, но в последните години и външният му вид е женствен.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лукашенко опипа полската почва , ама удари на камък....сега е наш ред заради простата мицифайска Дамаджана от МВР....
16
6
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 2 седмици
Кой е експерта, този пияница от снимката? Инджев, защо живееш в България, заминавай за СаЩ там ти е мястото с някой афро американец или ляв индивид, ще се смучете и прегръщате на воля.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Полша е друг тип държава и това някои го разбраха по трудния начин.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иво Инджев - "експерт" - да ви пикая на експертите!!!Ния Христова научи ли кое е диво прасе или не?