Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19

След новогодишните празници ще бъде въведен пълен локдаун
184
Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Португалия е в извънредно положение от днес. Заради нов ръст на случаите на COVID-19 страната, която е с най-висок процент напълно ваксинирано възрастно население, ограничава контактите и въвежда задължителни тестове, предаде БНР.

Всички пристигащи със самолет трябва да представят отрицателен резултат от тест.

Правителството препоръчва преминаване към дистанционна работа.

След новогодишните празници Португалия ще наложи пълен локдаун за една седмица и ще затвори училища, университети и заведения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Португалиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
9
 
1
 
! Отговори
Продължаваш да ръсиш преди 2 години
До до 126 от славянин глупости. Вече ти се обясниха тези неща. Ваксините нямат отношение към разпространението, никога не са имали. Това го има само в изкривената ти вселена....
112
1
 
9
 
! Отговори
Петров преди 2 години
До : Няма излишни хора на земята, въпросът е дали стигат ресурсите за нормално съществуване на човешката популация. Германия има висок жизнен стандарт , немците имат по 1 - 2 деца. След поканата на госпожата там пристигнаха на 1,3 млн. гости, които имат по 7 - 8 деца и нарастват с геометрична прогресия, интересно докога ще се задържи високия стандарт ?
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя славянин само глупости пише и то едни и същи, ден след ден, месец след месец. И то със самочувствие на експерт. Комична работа. Жалка работа.
110
2
 
12
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 2 години
''Ефективно ваксинираният човек е имунизиран. Той не е разпространител , нито е застрашен от разпространителите на болестта. Моля ви, не си измисляйте нови дефиниции на нещата''Именно, затова и набоденият с ''противоковид'' отровите наречени ''ваксини'', но продължаващ да разпространява заразата не е имунизиран! Ако беше имунизиран нямаше да продължава да бъде разпространител и заразител!
109
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сестра ми работи 6 месеца в ковид отделение (мед сестра е) и 14 дни беше под карантина заради мъжа си, който изкара ковида в къщи, но доста трудно. И в болницата и от мъжа си не можа да се зарази при положение, че изобщо не се пазеше...Е.... , защо например тя трябва да се ваксинира?
108
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма 100% ефективна ваксина никъде и срещу никакъв вирус. Ковидът и то делтата е супер заразен и има много неваксинирани. Не случайно въвеждат вече и задължително ваксиниране. И не за ви "чипират", а за да потиснем вируса максимално.
107
6
 
2
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 2 години
До до 118 от славянин Още веднъж показваш, че тази материя не е за теб. Мутациите са пряк резултат от грешно разчитане на генома на вируса от клетката-приемник (замяна на едни нуклеотиди с други в процеса на репликация). Това го пише във всички научни материали на тази тема, неща известни отдавна. Образовай се и тогава давай акъл.......
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се "ваксинирам" едва, когато спрат да умират и "ваксинирани" от коронавируса.
105
2
 
9
 
! Отговори
до 118 от славянин преди 2 години
Мутациите са защитни реакции на всяко живо същество за да се опази от агресивните фактори на окръжаващата го среда! В един организъм със слаба защита вирус се репликира на MAX, но НЕ МУТИРА, защото не се чувства застрашен и няма нужда да мутира, за да оцелява и да се размножава!
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то в Португалия не останаха неваксинирани, които да се заразяват и умират. Кво прайм сега?
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективно ваксинираният човек е имунизиран. Той не е разпространител , нито е застрашен от разпространителите на болестта. Моля ви, не си измисляйте нови дефиниции на нещата. Ако ваксините не работят, значи остават само маски, дистанция и дезинфекция. Последното трябва да се въведе в обществените места с озонатори и ув лампи, а не с вредни химикали.
102
11
 
2
 
! Отговори
Ами ако си преди 2 години
До до Анонимен 117 направиш труда да прочетеш малко (нещо, което малко от писачите тук правят), щеше да знаеш, че никой никога не е казвал, че ваксините са 100% ефективни.
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно в Гърция ще съкращават срока между дозите на 4 месеца, защото ваксините "работят" и ваксинираните имат "по-добър" имунитет от преболедувалите.
100
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ВАКСАДОЛФО: ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ИЗТЪРПЯ ПРЕВЗЕМКИТЕ! НО КАТО ЗАПАЛИМ ПЕЩИТЕ В АУШВИЦ, НАБЪРЗО ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТЕ И ПРЕВАКСИНИРАТЕ И ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ, И ТО КОЛКОТО ПЪТИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ПОСТИГАНЕ НА УТОПИЯ НА ЗЕМЯТА!)
99
2
 
17
 
! Отговори
до Анонимен 117 преди 2 години
При положение, че всеки ден статистиката в България отчита около 10 % ваксинирани сред починалите от вируса за денонощието ... е некоректно да се твърди, че "ваксините" са ефективни...
98
1
 
23
 
! Отговори
К'во става бе? преди 2 години
Та... нали и там бяха обявили победа над вируса? Първо беше Израел. Там първи хвърляха маски и пееха Хава нагила щото бяха поголовно ваксинирани! После Дания, Нидерландия, Австрия... Нали всичко било "научно доказано"?Къде са ви "доказателствата" бе, недоучени учени???
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За пореден път И защо е този панически страх от леко протичане на болестта, тогава :)
96
2
 
10
 
! Отговори
Алчен брокер преди 2 години
Португалия беше за пример преди седмици.Май в световен план нещата отиват на зле.Копувайте имоти хора инвестирайте в балона.
95
0
 
2
 
! Отговори
Мутациите са основно преди 2 години
До до 113 от славянин явление при непрякото възпроизвеждане на РНК вирусите. Те са неизбежни и ще ги има даже и без ваксини.
94
18
 
2
 
! Отговори
За пореден път преди 2 години
До славянин си показваш незнанието и безхаберието. За такива като теб постоянно се обяснява, че ваксините са против тежко протичане на болестта, а не срещу разпространението на вируса. Бройката на новите случаи няма никакво отношение към броя на ваксинираните, има отношение към броя на хората в болница и починалите, а той е повече от красноречив.