Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19

След новогодишните празници ще бъде въведен пълен локдаун
184
Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Португалия е в извънредно положение от днес. Заради нов ръст на случаите на COVID-19 страната, която е с най-висок процент напълно ваксинирано възрастно население, ограничава контактите и въвежда задължителни тестове, предаде БНР.

Всички пристигащи със самолет трябва да представят отрицателен резултат от тест.

Правителството препоръчва преминаване към дистанционна работа.

След новогодишните празници Португалия ще наложи пълен локдаун за една седмица и ще затвори училища, университети и заведения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Португалиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪЛГАРИЯ Е ПРЯКО ПОДЧИНЕНА НА ГЕРМАНИЯ КОЯТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРИТЕ ОТ ЕС МИЛИАРДИ ! АКО ТАМ СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ И В БЪЛГАРИЯ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ! КОВИД ВАКСА ПЛАНА НИКОГА НЕ Е БИЛ СПАСЯВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ, А СЪКРАЩАВАМЕ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ! СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НАИСТИНА Е МНОГО И Е ВРЕДНО ЗА ЗЕМЯТА И ТОВА ЛИДЕРИТЕ ПО-СВЕТА ГО РАЗБИРАТ , И АЗ ГО РАЗБИРАМ И ПОДКРЕПЯМ НАМАЛЯВАНЕТО КАТО ЦЯЛО! НО БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ РЕДУКЦИЯТА, ТУК И БЕЗ ТОВА НЕ СМЕ НА ГЪСТО!
92
1
 
25
 
! Отговори
до 113 от славянин преди 2 години
Имаш само един ''малък'' пропуск в поста! А той е, че и най-набодения продължава да е преносител и разпространител на вируса, което означава, че и 200 % да са набодените на планетата, вирусът няма да изчезне, а ще се скъса от мутации, за да се оцелее! Просто ***-отрови наречени ''ваксини'' не могат да го спрат, а единствено да му стимулират мутациите!
91
1
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Току що ми хрумна на стари гОдини : " По- добре неваксиниран и затворен , отколкото ваксиниран и затворен )))
90
2
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Да се дупчат всеки месец и ще преборят пандемията.
89
2
 
20
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 2 години
Златенке, вече никой нормален човек не вярва на лъжите ви, така че нямате никакъв полезен ход да ни убедите в тяхната ''истинност''! Лъжите ви за ''спасителните'' и ''освободителните'' ви отрови гърмят вече всеки ден и то все по-силно!
88
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 85%, 95% не става. Няма да сработи плана и пандемия и затваряния ще има!! Трябва 100% от хората да са набодени или няма да свърши опасността!! Дори 10 неваксинирани да са останали на света пак ще се носят маски и ще се работи от вкъщи!! Когато и последния човек на земята бъде боцнат, тогава всичко ще свърши.
87
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Додо сравняваш цена на таблетка с цяла опаковка ми се струва.
86
34
 
5
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Ваксините не са на 100% ефективни само защото има антиваксъри, които не се ваксинират! Всяка една ваксина, за да работи, трябва минимум 70% от световното население да се имунизира с нея! За съжаление, заради антиваксърски конспиративни теории, този процент е далеч по-нисък за момента! Затова, всички, които отказват да се ваксинират, трябва да се държат под строг домашен арест, а ако ги хванат, че го наручават - да ги изолират в лагери с охрана! Нямат право да отнемат живота на другите!
85
2
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПОРТУГАРИЯ ОБЯВИ, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО МОЖЕ ДА Е ВАКСИНИРАНО И НА 100% НО ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НЕ СИ Е СЛОЖИЛО ОЩЕ ЕДНА ИЛИ 2 БУСТЕРНИ ДОЗИ! И СЛЕД КАТО СИ ГИ СЛОЖИ ПРОБЛЕМА ПАК ЩЕ Е, ЧЕ НЕ СИ Е СЛОЖИЛО НОВИТЕ БУСТЕРНИ ДОЗИ ЗА НОВИТЕ ЩАМОВЕ! ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ Е КРАЙНОТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ПОРТУГАЛИЯ!
84
3
 
30
 
! Отговори
до 100 от славянин преди 2 години
А, ясно на 86,6-те % набодени португалци виновни са им останалите 13,4 % ненабодени! А на 100-те % набодени гибралтарци 0-та % ненабодени ли са им виновни за ръста на заразените!?
83
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова долния Кацаров бързаше и въведе зеления сертификат... Защото все някъде ще лъсне истината за "ваксините" и тяхната ефикасност.
82
4
 
3
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Киро Гела продава Ивермектина на цена 84 лв опаковката, като реалната му цена на международния пазар е около 60 цента за същото количество. Хювемек му е търговското име, с което Гела го продава и прави милиони! Може да се купи и в течен вид във ветеринарна аптека, така дори действа по-бързо, но трябва да се намери специалист да ви го дозира - това е тънкостта! Ивермектин не помага в 100% от случаите, но е като цяло ефективен при бързо прилагане в ударна доза след първи симптоми и позитивен тест.
81
3
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО ПОЗВОЛИМ НА ЗЛИТЕ ВАКСЪРИ ДА ЗАДЪЛЖАТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ВАКСИНИРА И ПРЕВАКСИНИРА ОТНОВО И ОТНОВО ЩЕ ПЛАТИМ С ЖИВОТА СИ И ИЗОБЩО НЕ СЕ ШЕГУВАМ! ВАКСАРИТЕ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ДРУГИТЕ, ТЕ СИ ГЛЕДАТ СЕБЕ СИ! УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ИКОНОМИКАТА И ДА НЕ СЕ ПЪЛНЯТ БОЛНИЦИТЕ ЗА ДА ИМ СЕ РУШИ ИМИДЖА! АКО УМРЕТЕ ОТ ВАКСИНАТА ТОВА ЗА ТЯХ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ИЗОБЩО ДАЖЕ ИМ Е ПЛЮС ЩОТО ЕДИН ПРОБЛЕМ ПО-МАЛКО!
80
2
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
При 95 % набодени от вируса и мирис не трябваше да е останал според ''умните и образовани'' ваксинатори, а той пак се е развихрил! Ваксините дават и ''защита'', и ''свобода'', нали!?
79
2
 
26
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Защо? Защо? Защо? Това е страната шампион по "ваксиниране"! Защо се заразявате от вируса, пренасяте го и умирате??? Да излезе някой - от Бил Гейтс до нашите многознайковци - и да обясни защо трябва да се бодем!
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кунчев от усложнения след ваксинацията ли умря? Или от Ковида само?
77
19
 
5
 
! Отговори
До до 85 от славянин преди 2 години
В Португалия са 10.3 милиона. Ваксинирани са 86.6%. Има близо 14% НЕваксинирани, които са около 1.4 милиона от населението. Имат онзи ден 3000 случая, които са 4%. В инензивните отделения има 80 души. Очевидно омикрон ги тревожи. Но паниката трябва да е у нас: При 6.5 милиона, 3000 случая дневно, 10% положителни днес, над 700 в интензивното и всеки ден умират около 120 човека. Интересно, че Португалия е в паника, а ние - не.
76
0
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
В Япония случайте са ограничени до минимум. Имат много строг контрол над пристигащите в страната, задължителна карантина и няколко теста преди да изтече. Отделно при засичането на заболял веднага се карантинират всички контакти даже и от посетените обществени места.
75
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТИЯ НЕ БЯХА ЛИ 90% НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ :D И ОМАКАРОН ОЩЕ НЯМАТ ДОРИ!
74
3
 
20
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 2 години
''Хората са отговорни и взимат мерки''!Ха-ха-ха! Така е тиквичке! Само че въпросът е защо при толкова висок % набодени пак за кой ли път им се налага да взимат мерки!? Разбирам че въпросът е непосилен за декортикирания нарковаксърски мозък, но трябва да го задам!