Байдън с всеобхватен план за руско-украинската криза

Администрацията на САЩ поддържала постоянен контакт с Украйна
75
Байдън с всеобхватен план за руско-украинската криза
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че подготвя серия от инициативи, целящи да затруднят руския му колега Владимир Путин да предприеме действия срещу Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинският министър на отбраната Олексий Резников предупреди по-рано днес, че Русия е струпала над 94 000 военни край границите на Украйна и може би се подготвя за мащабна военна операция в края на януари.

"Това, което аз правя, е да съставям онова, което според мен е най-всеобхватният и смислен набор от инициативи, които да направят много, много трудно за Путин да продължи с това, което хората се опасяват, че ще направи", заяви Байдън.

Той добави, че неговата администрация поддържа постоянен контакт с Украйна и европейските съюзници.

Високопоставен представител на американското правителство уточни, че "от самото начало на тази администрация сме показали, че САЩ и нашите съюзници са готови да използват множество инструменти, за да отговорят на вредни действия на Русия и няма да се поколебаем да използваме тези и други инструменти в бъдеще".

От своя страна Москва обвини Киев и Вашингтон в дестабилизиращо поведение. Руските власти обвиниха Украйна, че се готви за офанзива в Донбас, което украинското правителство отрича категорично.

Байдън не уточни какви мерки предвижда, но руският външен министър Сергей Лавров, който се срещна с американския си колега Антъни Блинкън вчера в Швеция, заяви, че САЩ са заплашили с нови санкции Русия. Той не уточни с какви точно, но увери, че Русия ще отговори на тези действия, припомня Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: САЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Плана на Бидончо е вечеря ,прозявка и пръдна звучно и захърка.(Емил Зола-,,Земя,,)
53
0
 
3
 
! Отговори
СЛУШАХМЕ ГИ преди 2 години
Всичките ЗАКАНИ ! Санкции , устрашаващи заплахи, а Русия върви Напред, Нагоре и в ДЪЛБОЧИНА !
52
0
 
0
 
! Отговори
Грешни СЛОВА ! преди 2 години
Тази руска ПЕСЕН , където се пее : " А может верньомся, Поручик Галицин ? Зачем нам Поручик, ЧУЖАЯ ЗЕМЛЯ !?" НЕ НАДО ОТДАВАТЬ то что с КРОВЮ отвоевал с Честь, Жертви и Слава в Имя Отечество и Воля Божия ! Сатаната благородство и прошка НЕПРИЗНАВА !
51
0
 
0
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ удостои преди 2 години
Тази седмица а Украинската РАДА със звание " ГЕРОЙ УКРАИНА " Нацист който заяви че храни своят окошарен вълк с кости от руските деца убити от Нацистите ! САТАНАТА - НАЦИСТ е антипод на Господа Бога и кара всеки който почита Всевишния и пази Вяра , да жертва всичко свое скъпо , НО ДА СМАЖЕ САТАНИЗМА от лицето на Земята !
50
0
 
0
 
! Отговори
Сефте КОМЕНДАНТСКИ преди 2 години
До КОГА ще са НАИВНИЦИ ! САЩ започват войните а РУСИИЯ ги ПРИКЛЮЧВА ! И то в техните столици ! Лошото е че после Русия се завръща у дома , надявайки се , че Сатаната ще стане Ангел небесен. ГРЕШКА ! ГРЕШКА ! ГРЕШКА !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пардон - гласувал е за всичките войни. Не аз!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oh right yeah, Байдън взима решения, ,,подготвя серия от инициативи...съжалявам ама Байдън не е Путин. Гласувам е за всичките войни. Престъпник, отвратителен.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Пиндостан му се иска да има руско-украинска криза. Той прави всичко възможно да ни убеди, че има такава. Пиндостанският истеблишмънт е разработил всеобхватен план, чрез който да подклажда вярата на мат'ряла в руско-украинската криза и в този план главната роля е отредена на тяхния назначенец и професионален клoyн Зе.
46
0
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Радев е виновен , че длсмените тикви пак ще изядат шамарите , та чак нагли , привийват посланика ни , ние ли сме виновни , че слушате тоя и ония и през няколко години ядете шамари и губите територия ?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 62 АнонименИ в събота сутринта ли се друсаш ! Да беше изчакал поне до 10 часа
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61 АнонименРусия никога не губи а се смее последна но ти няма да можеш да го видиш от отвъдното
43
3
 
6
 
! Отговори
Добро утро преди 2 години
Американците ще се бият с Русия до последния украинец.
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Данчо памперса знае ли къде се намира Украйна? ФАЩ както винаги предлагт война и не търсят мир. Колко типично. Смешни са вече
41
3
 
4
 
! Отговори
Добро утро преди 2 години
Американците ще се бия с Русия до последния украинец.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да нападне Украйна и западът ще каже: "ето колко е як Джо Байдън, уплаши Русия". Друг е въпросът, че тя изобщо не се кани да напада.
39
4
 
10
 
! Отговори
kireza преди 2 години
ДААА ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИЛОЖИ ПЛАНЪТ НА БАЩАТА НА РУСКАТА ВОДОРОДНА БОМБА ЗА ПРОЛИВ МЕЖДУ КАНАДА И МЕКСИКО,КРЪСТЕН НА ИМЕТО НА СТАЛИН...АНГЛИЯ СЪЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОКАЖЕ В ДЪЛБИНИТЕ НА ОКЕАНА И ТОГАВА НА ЗЕМЯТА НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ... 54 Е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!
38
5
 
21
 
! Отговори
До кога? преди 2 години
По вредни за човечеството от сащ няма,те сами създават конфликти и после се правят че ги решават ,с две думи крадеца вика дръжте Крадеца....
37
5
 
24
 
! Отговори
Пичове преди 2 години
не зная дали се усещате но това е насочено срещу Европа ! САЩ унищожиха снабдяването на Европа с газ и нефт от Африка, съботираха Северен и Южен Поток, сега са на път да предизвикат Беларус да спре газта към Европа и да разпалят война в Украйна, която ще отреже и последнитемизерни количества газ идващи по украинския газопровод. Чака ви тотален крах в Европа без руския газ - слепи ли сте !!!???
36
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скъпо ще струва на Русия излишната конфронтация на Путин със запада. Ненужно противопоставяне което ще гарантира на Путин доживотен президентски мандат в комплект с мизерия за обикновените руснаци.
35
5
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Абе, не знам ама секи който се е фанал да се дърля с Русия, зор е видел.