Хакери отмъкнаха 196 млн. долара от криптоборзата Bitmart

Тегленията от Bitmart са временно преустановени
6 дек 2021 22:08, Петя Славова
19
Хакери отмъкнаха 196 млн. долара от криптоборзата Bitmart
Снимка: БГНЕС

Хакери са откраднали 196 млн. долара от платформата за търговия с криптовалути Bitmart, обяви компания за сигурност, цитирана от CNBC.

Bitmart е потвърдила атаката с официално изявление, в което посочва, че е станала жертва на "мащабен пробив в сигурността", и че хакерите са отмъкнали активи за около 150 млн. долара. Компанията за анализ на данни и блокчейн сигурност Peckshield оценява, че загубата се равнява на близо 200 млн. долара.

Bitmart допълва, че всички тегления са временно преустановени да второ нареждане и твърди, че извършва задълбочен преглед на сигурността.

Peckshield беше първата, която забеляза пробива в събота, като отбеляза, че един от адресите на Bitmart показва насочване на стабилен поток от десетки милиони долари към адрес, който Etherscan нарича "Bitmart Hacker".

От CNBC са се свързали с няколко служители на Bitmart, за да поиска повече разяснения относно хакерския пробив, включително дали средствата на клиентите са били главната цел на атаката, и ако е така, дали средствата им ще бъдат възстановени.


Bitmart, която предлага комбинация от спот трансакции, търговия с фючърси и услуги за кредитиране, се класира сред най-добрите централизирани криптоборси по обем, сочат данни на CoinGecko.

Четете повече по темата в investor.bg.


19
Още по темата: хакериBitmartкриптоборса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
! преди 1 месец
КриптоборЗата?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Криптото са едни записи които си разменят разни ЕдЕотЕ срещу реални пари. Колко трябва да си проЦт да си мяташ парите през балкона не знам. А после се смеят на бабите дето хвърляли пари на ало-ало измамниците ама криптаците са по-големи балъци и от бабите.
8
2
 
1
 
! Отговори
тли милиона долала преди 1 месец
Не можеш да сравняваш крипто с долари. Едното няма да го има след първия щат, който ще се отдели от сащ, а другото е просто пpъдня, която е на мода за малко.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така са откраднали долари като виртуалните коини не са долари и не се признават от повечето банки изобщо за валута. Пишете за частни случаи интересуващи единствено американци и се опитвате да го изкарате меродавно. Ето затова съм на мнение че всички медии в България трябва да бъдат изтърбушени и да се видят откъде им се плаща и да се затворят. Младите да почнат на чисто, да се пише за наука иновации и открития по ясни разписани правила, без разни влияния, заблуди и без тъпотии
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9 тея пари са застраховани. Тея борси в момента правят пари в десетки пъти повече от банките . Бълха ги ухапало.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам да има криптоборза, виж криптоборса по-нормално ми звучи.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A трябваше да са поне 1,6 милиарда.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kриптобозата... Иде време, когато всички подобни розови балони за наивници ще кажат внезапно и силно ПУК! Има едно нещо измислено досега което носи сигурност, и на него пише IN GOD WE TRUST
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вътрешен човек програмист.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое им е сигурното, като пак ги крадът