Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"

Не можем да преговаряме с престъпници и убийци, заяви той
7 яну 2022 12:22, Нели Христова
126
Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън „по терористите“ без предупреждение по време на обръщение към нацията.

Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи.

"В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев.

Казахският лидер каза, че главният град на републиката е бил нападнат от 20 000 "бандити" и изказа "специални благодарности" на Путин за изпращането на войски.

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара.

"Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

Понастоящем започна доставянето на миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната.

"Създадената от руското министерство на отбраната въздушна група от над 70 самолета Ил-76 и 5 самолета Ан-124 денонощно доставя в Казахстан части от руския контингент на мироопазващите сили на ОДКС", се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са били като ес провокаторите в беларус или цру провокаторите в киев, напълно одобрявам - безименни и плитки гробове за чуждите диверсанти.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Казахстан янките и UK нямат работа! ---------------------- А не трябва ли казахите да решават кой има работа в Казахстан? Ако искат -русия, или Китай, или САЩ, или Великобритания, или Мексико, или Гана ...
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До """До ОТИДЕ БАЙКОНУР................................................ Русия си има собствен космодрум.""" ---------------------------- Но още плаща скъп наем на Байконур.
79
1
 
7
 
! Отговори
Не съм Боби преди 2 години
До Krom--- Кромидът е с по-високо IQ от теб! Не четеш, а и да четеш, не разбираш!Един първобитен гняв срещу нещо, което ти си знаеш какво е! В Казахстан това, което става е не само "международният империализъм", макар че почеркът му е очеваден! Там има вносен ислямизъм, местни кланове и куп неща, няма да ти ги преразказвам! Земен рай няма! И никой не твърди, че той е в Русия! Не гони човека там, той е 100 пъти по информиран, 100 пъти по-качествен от теб! А в Казахстан янките и UK нямат работа!
78
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Уууу"Международните цени- в Европа цените на газа скочиха с 2,1 пъти" - Ц. Цените на газа в Амстердам скочиха 6 пъти. В момента у нас са по-ниски от тези е ЕС защото имаме договори не според препоръките на ЕС. Ако всички договори бяха според ЕС изискванията, цените щяха да са 180 лв, а не 133 за мегават. Но де про'ст евророб да го вдене!
77
8
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Боби - ех Експерте! Самия Земен Рай е пръкнал под крилото на Бащицата Путин! То нема некъде нещо където милата ти Русия да не е по по най! Като обладан си, човече. Разбира се, сега за Казахстан са виновни световния империализъм /не да кажеш, че Назърбаев не е потомствен феодал - 30+ години ги язди /, марсианците и лошия климат. То и Лукашенко симпатяга. И там лоши терористи. А ти кога се очаква да хукнеш към Матушка Рус, щото от простотиите ти мазоли хванахме.
76
6
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Радевците, защо сега не мяткате юмруци, или сегашните цени ви устройват. Причините за оправдание са ви 2: Бойко и международните цени. При Бойко всички помнят какви бяха цените, беше много скоро. Международните цени- в Европа цените на газа скочиха с 2,1 пъти, в Радева та България-4,7 пъти. Четете Eurostat, там всичко е ясно и точно, но не удобно за комунистите.
75
6
 
11
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Ей така се действа в комунистическите държави:"Най добре танковете да дойдат".Скоро очаквайте и у нас.
74
2
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Дълбоката държава се ръга навсякъде и се стреми да срути цял свят. Историята показва как никой не е успял да диктува на света за дълго време. Империи е имало и винаги са се срутвали.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... ----Какво наричаш Империя на злото? Все пак сме в дружески отношения с голямата задокеанска държава! Не, че не е вярно, ама по-деликатно със САЩ! Те и без това си имат големи проблеми - 23000 000 000 000$ външен дълг, 50 000 000 души под нивото на бедността, 1 000 000 заболели от Ковид за 1 ден, икономиката на Китай надмина тяхната, в областта на модерните военни технологии изостанаха от Русия!Така че по-дипломатично!
72
5
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЗАЩО В САЩ -АКТИВНО ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ ?????????? НО КАК ТАКА КАЗАХСТАН ПОЗВОЛИ НА ЦРУ ДА СИ РАЗИГРАЕ "КОНЯ" --КАТО МОЖЕШЕ ПРЕДВИДИМО ДА ЕЛИМИНИРА ПОДЛАТА ЦИОНИСТКА ГАДОСТ --ДОРИ НА ВЕРСКА ОСНОВА !?!?!?!?!?
71
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казахстан ще покаже, че цветните революции при тях не минават
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористите от 6 янауари в Капитолия сега ги съдят, убиха невъоръжени протестиращи, 700 души ще лежат в затвора, Вашингтон беше блокиран от американската армия.
69
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не протестирате бе Радефчета?Или мало..умниците само за чекмеджета!
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тоз да го хванат и парче по парче месо да режат
67
7
 
5
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
АКО АМЕРИКАНЦИТЕ И НАТО НЕ СЕ СЪГЛАСЯТ С РУСКИТЕ УСЛОВИЯ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЩЕ ИМА СТРЕЛБА И ПО ДРУГИ ЧАСТИ НА ЕВРОПА И СВЕТА И ТЕ ПОКАЗВАТ ЧЕ МИЛОСТ НАМА ДА ИМА ЗА НИКОИ
66
11
 
11
 
! Отговори
Христо преди 2 години
До Анонимен Какъв преврат от САЩ сънуваш бе АНОНИМНИЯ. Бил ли си в СССР и сега в Русия. Обикновените хора извън Москва и Ленинград живеят в немотия, сто пъти по зле от нашите пенсионери. И това са млади хора. Мизерията по селата е огромна, а там села колкото искаш. Не мога да спра любовта ви към Русия, но тя трябва да е към нормалния човек а не към корумпираните държавници. Прочети какви е работил Путин преди и тогава говори.
65
4
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Каун преди 2 години
Абе и на вас да ви вдигнат тока х2, и вие ще излезете, и вас ще ви наричат терористи. Много защитници на диктаторите в коментарите на тоя сайт нещо...
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОТИДЕ БАЙКОНУР... ***, Казахстан получава големи пари от Русия за арендата на Байконур! Никой не коли кокошка, която нася златни яйца! А тя си има два големи космодрума - "Плесецк" и "Восточный"! Друг въпрос е, че вече руснаците няма да допуснат и един казах там!
63
11
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
"Империята на злото" подкрепя всички диктаторски режими...